Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Wątek: Rozbieżności w ocenie AF w canon 5D mark II

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cyganos Zobacz posta
    uwielbiam te teorie spiskowe, uwielbiam ten ślepy fanatyzm uwielbiam to canOnistyczne forum
    To teraz przeczytaj jeszcze raz test na optyczne.pl gdzie twierdzą, że 1000D ma nawet lepszy AF od nowej piątki.
    Ja normalnie współczuję tym wszystkim co kupili korpus canona za prawie 10K z najgorszym AF jaki ta firma wyprodukowała w swojej historii z DSLR

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja normalnie współczuję tym wszystkim co kupili korpus canona za prawie 10K z najgorszym AF jaki ta firma wyprodukowała w swojej historii z DSLR
    Dobrze ze ktoś mi współczuje... ja jakoś z tym najgorszym afem pracuje i nie płacze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja nadal focę obydwoma puszkami 5d i różnicy nie widzę. Za to w jakości odwzorowania kolorów na LCD już zauważyłem różnicę, jest ogromna
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja nadal focę obydwoma puszkami 5d i różnicy nie widzę. Za to w jakości odwzorowania kolorów na LCD już zauważyłem różnicę, jest ogromna
    na korzyść?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Wasz komentarz jest nie na temat.
    Polemizowałbym...

Tutaj nie będę o tym dyskutował, bo się jakiś moderator jeszcze obruszy. Wątek jest o rozbieżnościach w ocenie AF, więc pozostańmy przy temacie.
    Że powtórzę za kolegą: "Po co piszesz co chwila to samo w ostrych tonach? Daj na luz"

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    To jeszcze przykład z dzisiaj. Kolega jest naczelnym w małym pisemku o fotografii. Często korzystam z jego studia, jeśli potrzebuję czegoś w Wawce. Dziś oddawał nowe 5D, które dostał do testu. Był delikatnie mówiąc ... mało zadowolony. Dostał go z 24/1.4II i 50/1.4. Tak, to był ten sam sprzęt, który miało optyczne, krążył po różnych redakcjach..
    Tak deczko już offtopicznie - tej samej redakcji Canon Polska podesłał 5DMkII do testów z obiektywami 50 1.4 (tu OK, fajnie się sprawował) i... EF-S 18-200 3.5-5.6 IS . Nic tylko brawa bić .
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 04-03-2009 o 13:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Że powtórzę za kolegą: "Po co piszesz co chwila to samo w ostrych tonach? Daj na luz"
    Jak moderator grzecznie pyta to nie odmówię sobie odpowiedzi na pytanie.

Nie piszę co chwila, a jedynie od czasu do czasu nie zgadzam się z odmienną opinią wyrażaną na temat AF w 5D2 na łamach CB przez innych użytkowników. Wolno mi?

Poza tym nie piszę w ostrych słowach. Staram się jak mogę pisać wyważone opinie i podawać argumenty przemawiające za moim punktem widzenia. Nic na to nie poradzę, że moja opinia jest mało popularna i co bardziej fanatycznych użytkowników przyprawia o zawrót głowy i zgrzytanie zębów. Jeśli ktoś powinien wziąć na luz, to właśnie osoby, którym ciśnienie skacze na myśl, że ktoś może skrytykować ich ulubioną firmę.

A wracając do tematu. Cichy jak widzicie również nie widzi różnicy w pracy AF, chociaż przez jego ręce, podobnie jak przez ręce Oscarkowego, przewinęło się wiele sprzętu Canona.

Do Oscarkowego. Nie musisz mi tłumaczyć jak wykonywane są testy w redakcjach. Pracowałem w redakcji pisma komputerowego. Znam ten mechanizm lepiej od Ciebie. Napisałem przecież, że nie zgadzam się z opinią Optycznych.pl, którzy twierdzą, że AF w 5D2 jest gorszy od AF w 5D.

Do Fotobronxa który radzi mi iść do sklepu i przetestować 5D2. Nie żartuj sobie. Taki test byłby jeszcze gorszy od tych wszystkich tworzonych na szybko w redakcjach typu Komputer Świat.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poza tym nie piszę w ostrych słowach.
    To czy to są ostre słowa to subiektywna ocena. Ty uważasz że nie. Co najmniej jeden z użytkowników forum plus moderator uważają że tak... warte zastanowienia, prawda?

Bywalec

Domyślnie

Nie musi. Możemy zakończyć dyskusję w miejscu, w którym siła moich argumentów była na tyle duża, że nikt nie potrafił jej odeprzeć.
    Jakoś nie mogę dostrzec tych argumentów

To podobnie jak optyczne.pl. Tylko, że oni twierdzą dokładnie odwrotnie jak Oskarowy, a w przeciwieństwie do niego wykonali specjalistyczny test.
    Hmmm, mają aktualnie 2 egzemplarze D3X - zapewne do specjalistycznych testów...

Nie piszę co chwila, a jedynie od czasu do czasu nie zgadzam się z odmienną opinią wyrażaną na temat AF w 5D2 na łamach CB przez innych użytkowników. Wolno mi?
    Jasne, tylko po co skoro nie masz na ten temat pojęcia, no chyba, że masz nową 5-kę i masz pojęcie, jeśli tak to najmocniej przepraszam

Domyślnie

Panowie dajmy sobie siana Kajtek_bez_Majtek juz pieknie nam przedstawil z jakim czlowiekiem mamy do czynienia
    Sam robi 30D wiec watpie ,zeby mial jakies glebsze doswiadczenia ze stara tymbardziej nowa 5.
    Poprostu mu sie nudzi i chce sobie popisac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    Panowie dajmy sobie siana Kajtek_bez_Majtek juz pieknie nam przedstawil z jakim czlowiekiem mamy do czynienia
    Skończyły się argumenty ad meritum przechodzimy więc do tych ad personam. W tym momencie rzeczywiście dyskusja nie ma sensu.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów