Dobrze ze ktoś mi współczuje... ja jakoś z tym najgorszym afem pracuje i nie płacze.Ja normalnie współczuję tym wszystkim co kupili korpus canona za prawie 10K z najgorszym AF jaki ta firma wyprodukowała w swojej historii z DSLR
Ja nadal focę obydwoma puszkami 5d i różnicy nie widzę. Za to w jakości odwzorowania kolorów na LCD już zauważyłem różnicę, jest ogromna![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Polemizowałbym...
Że powtórzę za kolegą: "Po co piszesz co chwila to samo w ostrych tonach? Daj na luz"Tutaj nie będę o tym dyskutował, bo się jakiś moderator jeszcze obruszy. Wątek jest o rozbieżnościach w ocenie AF, więc pozostańmy przy temacie.
Tak deczko już offtopicznie - tej samej redakcji Canon Polska podesłał 5DMkII do testów z obiektywami 50 1.4 (tu OK, fajnie się sprawował) i... EF-S 18-200 3.5-5.6 IS. Nic tylko brawa bić
.
Ostatnio edytowane przez Vitez ; 04-03-2009 o 13:08
Jak moderator grzecznie pyta to nie odmówię sobie odpowiedzi na pytanie.
Nie piszę co chwila, a jedynie od czasu do czasu nie zgadzam się z odmienną opinią wyrażaną na temat AF w 5D2 na łamach CB przez innych użytkowników. Wolno mi?
Poza tym nie piszę w ostrych słowach. Staram się jak mogę pisać wyważone opinie i podawać argumenty przemawiające za moim punktem widzenia. Nic na to nie poradzę, że moja opinia jest mało popularna i co bardziej fanatycznych użytkowników przyprawia o zawrót głowy i zgrzytanie zębów. Jeśli ktoś powinien wziąć na luz, to właśnie osoby, którym ciśnienie skacze na myśl, że ktoś może skrytykować ich ulubioną firmę.
A wracając do tematu. Cichy jak widzicie również nie widzi różnicy w pracy AF, chociaż przez jego ręce, podobnie jak przez ręce Oscarkowego, przewinęło się wiele sprzętu Canona.
Do Oscarkowego. Nie musisz mi tłumaczyć jak wykonywane są testy w redakcjach. Pracowałem w redakcji pisma komputerowego. Znam ten mechanizm lepiej od Ciebie. Napisałem przecież, że nie zgadzam się z opinią Optycznych.pl, którzy twierdzą, że AF w 5D2 jest gorszy od AF w 5D.
Do Fotobronxa który radzi mi iść do sklepu i przetestować 5D2. Nie żartuj sobie. Taki test byłby jeszcze gorszy od tych wszystkich tworzonych na szybko w redakcjach typu Komputer Świat.
Jakoś nie mogę dostrzec tych argumentów
Hmmm, mają aktualnie 2 egzemplarze D3X - zapewne do specjalistycznych testów...
Jasne, tylko po co skoro nie masz na ten temat pojęcia, no chyba, że masz nową 5-kę i masz pojęcie, jeśli tak to najmocniej przepraszam
Panowie dajmy sobie siana Kajtek_bez_Majtek juz pieknie nam przedstawil z jakim czlowiekiem mamy do czynienia
Sam robi 30D wiec watpie ,zeby mial jakies glebsze doswiadczenia ze stara tymbardziej nowa 5.
Poprostu mu sie nudzi i chce sobie popisac.