Strona 26 z 608 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nowość? W 50D jest od jakiegoś czasu jakoś nie sądzę żeby w 500D mieli robić coś specjalnego. Chcąc mieć rozsądne koszty dadzą po prostu to samo.
    ale jednak 500D to trochę inna półka niż 50D - owszem oba to aps-c, ale jednak 50D klasyfikuje się jako półkę "półprofesjonalną" w odróżnieniu od "amatorskiej", jaką jest 450D i ma być 500D. I to miałem na myśli pisząc o nowości.

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

mysle ze jesli wypuszcza puszke o podobnej specyfikacji jak w tej plotce to bedzie to FF.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giltoniel Zobacz posta
    ale jednak 500D to trochę inna półka niż 50D - owszem oba to aps-c, ale jednak 50D klasyfikuje się jako półkę "półprofesjonalną" w odróżnieniu od "amatorskiej", jaką jest 450D i ma być 500D. I to miałem na myśli pisząc o nowości.
    Zarówno xxxD jak i xxD to puszki amatorskie. xxD jest targetowane do tzw. amatorów zaawansowanych. IMHO klasyfikowanie xxD jako puszki "półprofesjonalnej" jest sztucznym wytworem naszego specyficznego rynku. Oczywiście to samo jest z 5D, które w Polsce urosło do rangi "pro" - a to właśnie 5D jest "półprofesjonalne" (a tak przynajmniej Canon to sobie wymyślił) :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co jak co, ale w Bydgoszczy fotoreporterzy pracują na 40d i d300. Są 3 sztuki wyjątków : 2xd3 i 1x1d chyba II. Pozostałych puszek jest około... 7.

Zablokowany

Domyślnie

a w zimbabwe na S2 IS ale czy to oznacza ze to profi sprzęcior ??

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Co jak co, ale w Bydgoszczy fotoreporterzy pracują na 40d i d300. Są 3 sztuki wyjątków : 2xd3 i 1x1d chyba II. Pozostałych puszek jest około... 7.
    Ech...to i tak nie jest tam tak źle :-) W mojej mieścinie pani z lokalnej gazety jest "uzbrojona" w jakiegoś Lumix'a :-)) Ale właśnie dzięki takim realiom linia produktów Canona w naszym kraju przesunęła się o jedno oczko w górę :-))
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Lublin - Gazeta Wyborcza: 350D i główny GURU 1D MkIII

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Zarówno xxxD jak i xxD to puszki amatorskie. xxD jest targetowane do tzw. amatorów zaawansowanych. IMHO klasyfikowanie xxD jako puszki "półprofesjonalnej" jest sztucznym wytworem naszego specyficznego rynku. Oczywiście to samo jest z 5D, które w Polsce urosło do rangi "pro" - a to właśnie 5D jest "półprofesjonalne" (a tak przynajmniej Canon to sobie wymyślił) :-)
    No trochę przegiąłeś z tą piątką.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4bert Zobacz posta
    No trochę przegiąłeś z tą piątką.
    To znaczy w którą stronę pro czy nie?
    W czasach analoga puszka o możliwościach 5D to czysta klasa amatorska. Nic więcej.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-02-2009 o 01:58
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Micles - I co? Ja dzisiaj byłem na materiale, gdzie zjechało się 10 fotorepów - od Fotorzepy przez Faka po GW. Każdy miał coś innego od 1dIII, przez d700, d3, d80 po 5d(!) i 1ds. Każdy robi tym, czym lubi. Mnie dees do reporterki pasuje (a on taki niereporterski przecież) - nie robię sportu.

Strona 26 z 608 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126526 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów