Strona 16 z 608 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przyjmuje zakłąd ! jak dobrze ze wrocław
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

- mój błąd więc piwo przy okazji na pewno postawie.

A tak poważnie to raczej nie widzi mi się to by canon oddał cały rok pod dominacje d3 i d700 - muszą wypuścić jedynkę bo inaczej nikon za bardzo im odskoczy(agencje i sprzedaż długich tele, efekt marketingowy posiadania najlepszego body na rynku wpływający na ogólną sprzedaż via niedawny spadek canona z piedestału). Nie wypuszczenie godnego konkurenta dla d3(bo 1d mk3 marketingowo i "ficzerowo" konkurować z takim body raczej nie ma jak - iso, ff, smrodek po wpadce z af, lcd, bajery) będzie strzałem w stopę - kiedyś się muszą w końcu nauczyć szacunku do swoich klientów

Btw - przepraszam za edycje ale post za lakoniczny był.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 30-12-2008 o 00:32

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    - mój błąd więc piwo przy okazji na pewno postawie.

A tak poważnie to raczej nie widzi mi sie to by canon oddał cały rok pod dominacje d3 i d700 - muszą wypuścić jedynkę
    a po co? canon jak wielokrotnie udowodnił nic nie musi.. tyle było jęków i narzekań a canon i tak robi swoje.. teraz znowu czas na niskie półki... wyższe będą w 2010 roku..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A kontynuując OT - u mnie w sklepie sprzedają i napoleonkę i kremówkę z żółtawym kremem . Biała jest jedynie cholernie słodka bita śmietana w ptysiach i eklerkach.
    Marekb jest zdaje się ekspertem w kwestii kremówek?
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Mam nadzieję, że kryzys przyhamuje trochę to ogłupiające tempo. Zresztą łatwo się domyślić jaka będzie najważniejsza innowacja w xxxd i xxd
    No jasne - dodadzą 1080i - żeby było lepiej niż w D90 i gorzej niż w 5D
    Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    A tak poważnie to raczej nie widzi mi się to by canon oddał cały rok pod dominacje d3 i d700 - muszą wypuścić jedynkę bo inaczej nikon za bardzo im odskoczy(agencje, długie tele, efekt marketingowy posiadania najlepszego body na rynku wpływający na ogólną sprzedaż, niedawny spadek na drugie miejsce w sprzedazy itd).
    Pytanie, czy owe "muszą" i 'efekt marketingowy" dotyczą sporej części rynku, czy sporej części forów
    Canon może przeczekać wspomniany kryzys dalej obniżając ceny jedynek - a jeśli wersje Mk IV będą istotnie lepsze od obecnych - wrócić z nimi (na przykład na fali pokryzysowego entuzjazmu) spokojnie do zwyczajowych poziomów $4000 i $8000.
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a po co? canon jak wielokrotnie udowodnił nic nie musi.. tyle było jęków i narzekań a canon i tak robi swoje.. teraz znowu czas na niskie półki... wyższe będą w 2010 roku..
    Czas na nowe obiektywy - byle nie 180mm L IS
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czas na nowe obiektywy - byle nie 180mm L IS
    i tu też ciśnienia nie ma - tym razem konkurencja cały czas musi gonic.. zwłaszcza w kwestii jasnych stałek..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

co do obiektywów to można się spodziewać wraz z premierą 1d/1ds czyli w 2010:
    35L mk2 i może 24-70L, a w okolicach 2012 jakiś nowych wersji super-tele (300,400,500,600) może nie wszystkich ale ze 2 powinny przejść face-lifting.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    i tu też ciśnienia nie ma - tym razem konkurencja cały czas musi gonic.. zwłaszcza w kwestii jasnych stałek..
    Faktycznie - nie spieszą się: http://www.canonrumors.com/2008/12/e...-imminent-cr2/
    Więc i konkurencji życzmy wszystkiego najlepszego w 2009

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    konkurencji życzmy wszystkiego najlepszego w 2009
    Wystarczą 3 szkła i Canon by miał wielkie problemy: 35/1.x, 85/1.4, 135/2.0. Ich brak ewidentnie wskazuje na jp-patriotyzm w biznesie, coś co "u nas" jest nie do pomyślenia. Ich brak, w rok czy dwa po D3, ewidentnie wskazuje na współpracę
    Szkoda, że Sony nie jest w stanie tego wykorzystać wypuszczając cokolwiek co pozwoliłoby spojrzeć na ich ofertę inaczej, np. 14 MPx FF, SSS, czyste 100-6400, lepszy AF, $3k plus rabaty, nie polary dla TWA, w krajach z największą sprzedażą.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

O! Conspiracy theory!?
    A gdzie byli/są Ci patrioci.JP, gdy znikały/znikają z rynku kolejne Kabushiki-gaisha:
    Yashica, Ricoh, Pentax, Olympus, Chinon, Miranda etc.?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wystarczą 3 szkła i Canon by miał wielkie problemy: 35/1.x, 85/1.4, 135/2.0. (...)
    Kolega chyba sie pomylil z ta 135. Wg zarzekan Jacka_Z 135DC jest o niebo lepsze od 135 canona. Rowniez uwazam ze tak naprawde to brakuje im jasnej i szybkiej 35 a nawet bardziej to jasnej ~24mm.

Strona 16 z 608 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116516 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów