Strona 23 z 608 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    pewnie dawno wyleciał na bruk za tak zaplanowaną produkcję i dystrybucję mkII
    I tak wszystkim kierują księgowi.
    Pewnie nowa piątka powstała pod ich dyktando. Rynek pewnie zweryfikuje trafność polityki canona .Już dziś można zauważyć że użytkownicy starej piątki raczej nie zamieniają jej pośpiesznie na nową .Nowa trafia najczęściej do użytkowników dwu i trzy cyfrowych modeli którzy planowali przesiadkę na FF i liczyli na to że model który kazał czekać na siebie tyle lat będzie rozwinięciem starej.

Bywalec

Domyślnie

tylko że na razie wygląda to tak; komitety kolejkowe, sprzedaż pokątna, wyrywane egzemplarze z zewnętrznych dystrybucji ... i to wszystko za niemałe pieniądze jak na rzekomo nie działający AF, czarne kropy w szumach i zbędne ficzery ... nie wiem bo nie śledziłem jak wyglądała premiera starej 5'tki - ale ta - jak na model tej klasy cenowej - chyba już stała się hitem
    pozdrawiam
    Tomek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wracając do tematu: http://www.canonrumors.com/2009/01/1d-mark-iiin-cr2/ - stawiam na VGA i UDMA
    No jeszcze OLED u góry, nowy/stary AF (napisać że zmienili algorytmy zawsze można ), większy bufor, AF w LV, więcej poziomów odszumiania i pewnie sporo drobnych zmian typowo softowych.
    Jest też możliwe że podejdą do tematu bardziej ambitnie i zmienią filtry przed matrycą (RGB, AA i mikrosoczewki) wtedy pewnie zmieni się skala iso na standard 8) i dadzą nowy układ AF (oparty na starym ale przeprojektowany).

Póki co:
    Firma każe iść do domu i powiększyć rodzinę
    http://wiadomosci.onet.pl/1904503,441,item.html

i cytat:
    "(....)w czasie globalnego kryzysu gospodarczego, firma w łatwy sposób ograniczyła nadgodziny. A i pracownicy są zadowoleni. - To wspaniałe móc wyjść z pracy wcześniej, i nie odczuwać z tego powodu wstydu - mówi Miwa Iwasaki."

Morał z tego chyba taki, że ludziska mają dość i powinni zająć się czymś przyjemniejszym niż praca . Dlatego nie możemy mieć zbyt wygórowanych wymagań .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-01-2009 o 22:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jest też możliwe że podejdą do tematu bardziej ambitnie
    http://www.canonrumors.com/2009/01/1...-1-merger-cr2/ - nie liczyłbym na 'Canon-baby-boom' w zakresie puszek i szkieł...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cóż co do szkieł to chodzą słuchy o nowym 35L 1.4 II oraz o dwóch całkiem nowych:
    100-400/4 L IS i 80-400 4-5.6 L IS.

No i mówi się o przesunięciu premiery 500D choć wątpię żeby Canon jakiegoś nowego body na PMA nie pokazał.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Reficul
    Guest

Domyślnie

Cóż co do szkieł to chodzą słuchy o nowym 35L 1.4 II oraz o dwóch całkiem nowych:

No i mówi się o przesunięciu premiery 500D choć wątpię żeby Canon jakiegoś nowego body na PMA nie pokazał.
    Czytalem,ze 100-400/4-5.6 ma sie ukazac juz w lutym:-D
    http://www.canonrumors.com/2008/12/e...f4-56l-is-cr2/

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ciekawa sprawa ?
    http://allegro.pl/item536525454_5d_m...5d_mark_2.html
    oraz
    http://allegro.pl/item540618746_cano...znan_fvat.html
    Ten sam model a zupełnie inna tylna ścianka ?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Na tej pierwszej aukcji jest fotoszopka sprzed premiery.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Tak podejrzewałem,bo z przodu też się różni.
    Ale fajnie wygląda

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

100-400/4 L IS - było by piekne - tyle że był by to niezły klocek zarówno wagowy jak i cenowy. Ja osobiście słyszałem o 100-400 4-5,6L IS co wydaje sie bardziej realne

Strona 23 z 608 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123523 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów