Swoją drogą prezydent Obama musi mieć widniutko w tym swoim gabinecie. Taka ekspozycja....bez flesha.(exif)
Mnie się wydaje że parasolki widać nawet w oczach !
Swoją drogą prezydent Obama musi mieć widniutko w tym swoim gabinecie. Taka ekspozycja....bez flesha.(exif)
Mnie się wydaje że parasolki widać nawet w oczach !
Wymieniono na forum wiele wad modelu 5D mk II. Wiele osób stwierdziło, że nie kupi tego aparatu, bo jest za słaby. Wiele osób jest rozczarowanych tym aparatem. Wszystko prawda. Nikt jednak nie napisał, jak tutaj bezpodstawnie sugerujesz, że 5D mk II jest do d... i ogólnie nie wart złamanego grosza.
Całe zdanie brzmiało:
Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza nie trzymając nawet puszki w rekach. Co ja mówie niektórzy nawet go nie widzieli na oczy.
Fakt , możliwe że dosłownie nikt nie powiedział że 5DII jest do du..., ale mi chodziło o wypowiedzi ludzi na temat sprzętu którego nie widzieli. Poważam użytkowników którzy mieli sprzęt w ręce, testują go na różne znane im sposoby, jedni robią to lepiej inni troszkę gorzej ale starają się swoimi spostrzeżeniami podzielić z innymi, takimi ludziskami jak użytkownicy właśnie Tego Forum.
Pozdrawiam
Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 L USM+EF 24-70 f/2.8 L USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 L + Speedlite 580EX II
http://www.wiesiekzieba.com
Chryste, z jaką ekspresją ona rwie tą kiecę...
...
Ostatnio edytowane przez arra ; 16-01-2009 o 13:48
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")
Wydaje mi się, że zbyt dosłownie odbierasz tamtego posta. W teorii literatury czy w retoryce znane jest takie określenie jak hiperbola. Są to różnego rodzaju zabiegi jakich można użyć, aby zwrócić uwagę czytelnika/rozmówcy na sprawy obok których mógłby przejść obojętnie jeśli by takich zabiegów nie użył. Dla mnie tamten post, jest jak najbardziej zrozumiały i nie próbuję tego brać dosłownie. Język nie jest narzędziem super precyzyjnym, a na tym forum, gdzie ludzie zajmują się fotografią powinno być to tym bardziej zrozumiałe, że czasami używa się różnych zabiegów, aby w pewien zniekształcony sposób coś wyeksponować, lub schować...
Światło ciągłe i tyle w temacie.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston