Wiesiek_KR: foty fajne, ale czerwienie na bluzce to ci zjadlo
kmleon: 85ka+5D2 mnie rozwaliła, super przestrzenna ta fotka.
Wiesiek_KR: foty fajne, ale czerwienie na bluzce to ci zjadlo
kmleon: 85ka+5D2 mnie rozwaliła, super przestrzenna ta fotka.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Jakość fotek powala a dodatkowo ten klimat, przyjemnie się ogląda, jednak canon to canon :P
Zdjęcia fajne, ale na takich miniaturkach nie widać jakim modelem były robioneCzy to 350D, czy jakiś nikoś, taki efekt pewnie jest osiągalny na każdej z lustrzanek
W ogóle nie kumam co mają dać te zmniejszone zdjęcia, oprócz chwalenia się nowym sprzętem i swoimi umiejętnościami
Ani nie widać na tym pracy AF, bo to można tylko organoleptycznie sprawdzić, ani nie widać poziomu szumów, ani nawet kolorów, bo to przecież zależy głównie od ustawień wywoływarki. Jedyne co widać, to że tym sprzętem można robić ładne zdjęcia, ale to już można od czasów 300D
![]()
dzisiaj powinna mi ruszyć nowa domena więc wrzucę oryginały z Exif, ale jak już zabrałem głos to coś powiem:
Skoro ktoś z użytkowników tego forum pisze że zrobił zdjęcie C 5D Mark II to raczej ja wierzę. Jeżeli by tak nie było to po co wstawiać zdjęcia. Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza nie trzymając nawet puszki w rekach. Co ja mówie niektórzy nawet go nie widzieli na oczy.
Cichy chyba pokazał jako pierwszy zdjęcia i od razy zaczęły się krytyki: Kolor, zafarb, kontrast i ogólnie wszystko BEE.
Od kilku wpisów wstecz zaczął podobać mi się ten wątek bo Ludzie zaczęli pokazywać swoje zdjęcia i przestali tylko teoretyzować. Ale nie, jak to w PL od razu ktoś się znajdzie żeby powiedzieć że możę to zrobiłeś nikonem albo może kompaktem ( bez urazy pjakusz bo napewno napisałeś to w formie żartu). Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć.
Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 L USM+EF 24-70 f/2.8 L USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 L + Speedlite 580EX II
http://www.wiesiekzieba.com
Ale widać kolega pjakusz ubolewa że na grupie nie widać pracy AF tylko widać chwalenie sie sprzętem i umiejętnościami do czego ta grupa nie powinna chyba według niego służyć
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
To też skrytykowałem, mówiąc że to zależy do wywołania a nie od sprzętu.Cichy chyba pokazał jako pierwszy zdjęcia i od razy zaczęły się krytyki: Kolor, zafarb, kontrast i ogólnie wszystko BEE.
O kompakcie nic nie pisałem, ani że to zrobione zostało innym sprzętem :P Pisałem, że podobny efekt można zrobić innymi aparatami, Nie ma na nich nic takiego, co by przekonywało do konkretnie 5d.Od kilku wpisów wstecz zaczął podobać mi się ten wątek bo Ludzie zaczęli pokazywać swoje zdjęcia i przestali tylko teoretyzować. Ale nie, jak to w PL od razu ktoś się znajdzie żeby powiedzieć że możę to zrobiłeś nikonem albo może kompaktem
Kompletnie mnie nie zrozumiałeśOdniosłem się do sformułowania "co canon to canon". Moim zdaniem nie widzę na tych zdjęciach cech szczególnych dla Canona, choć zdjęcia bardzo fajne. Ale w żadnym wypadku nie pokazuja mi nic innego niż potrafią inne puszki. Niektórzy próbują wyrobić sobie zdanie o możliwościach nowej puszki, moim zdaniem na tych zdjęciach tego nie widać. Co nie zmienia faktu, że puszka jest super
![]()
Ostatnio edytowane przez pjakusz ; 16-01-2009 o 11:31
Ludzie prosili o zdjęcia z nowej puszki to inni je umieszczają a niech sobie oglądają pojęcia o żadnej puszce nie można sobie wyrobić ogladając zjęcia ( oczywiście to moje zdanie) tylko je robiąc to samo z obiektywami, i tak samo np. z wyborem panienki ze zdjęcia nie pomacasz to nic nie wiesz .... ale jak ludzie chcąniektórym wystarczy jedno zdjęcie i już sprzet jest do bani, ale ludzie w różne sprawki lubią sie bawić
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
Rawy do w/w zdjęć:
wiesiekzieba.com/5D/IMG_6031.CR2
wiesiekzieba.com/5D/IMG_6123.CR2
wiesiekzieba.com/5D/IMG_6175.CR2
Pozdrawiam
Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 L USM+EF 24-70 f/2.8 L USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 L + Speedlite 580EX II
http://www.wiesiekzieba.com