Pokaż wyniki od 1 do 10 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

Galad
    Guest

Domyślnie

witaycie, mam pytanko odnośnie SX10 (drugi raz rozpoczynam przygodę z foto, wcześniej był 12XP, ale to było w 1939 , więc na temat cyfraków wiem niedużo), trudno mi w nim uzyskać małą głębię ostrości przy przysłonie f2,8. Możecie coś doradzić...

Aha, małą głębię próbowałem uzyskać na preselekcji przysłony, czyli światłem i czułością się nie bawiłem.
    Ostatnio edytowane przez Galad ; 06-12-2008 o 16:05

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Galad Zobacz posta
    trudno mi w nim uzyskać małą głębię ostrości przy przysłonie f2,8. Możecie coś doradzić...
    Jeśli na f/2.8 do zapewne robisz (robi Pan:grin:, '39 to dawno) na najszerszym kącie. W kompaktach przez małe matryce ciężko jest uzyskać małą GO, ale zalezy to własnie od wielkosci matrycy, przysłony i ogniskowej (tutaj im większa, tym mniejsza GO) w przypadku kompaktów z superzoomem najbardziej pomaga ta ostatnia (proszę wierzyć, sprawdzone wielokrotnie). Acha. i ważne jest by obiekt był w miare możliwosci blisko fotografa i w miarę możliwości daleko od tła.
    Tak więc w duzej mierze zalezy to od sprzyjających warunków, a jesli i to nie pomoże, można się poratować sztuczną GO w PS'ie:wink:

Pozdrawiam.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uprawnienia umieszczania postów