Strona 17 z 85 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

tomeq231
    Guest

Domyślnie

Mam pytanie do użytkowników SX10, a mianowicie:
    Czy mieliście jednocześnie w ręce SX10 i nikona p80 lub fuji s2000hd/8100fd i moglibyście porównać te aparaty w kwestii jakości zdjęć, szybkości wykonywania zdjęć itd.?

kerum
    Guest

Domyślnie

Mam jeszcze jedno trywialne pytanie do uyztkownikow SX10:

czy jest potrzebna instalacja jakiegos canon'owskiego softu aby zrzucac zdjecia przez USB po podlaczeniu do WinXp czy tez widac aparat jak dysk przy wykorzystaniu standardowych driver'ow WinXp i mozna zrzucac zdjecia od razu?

Pozdr.,
    K.

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

tak, maxymalna długość filmu to 4 gb lub 1h, tak ma ten aparat jak i chyba wszytskie, a później znowu nagrywasz dalej, ja mam akurat karte 4gb ale myśle ze jak sprzedaja go z karta 8gb to napewno ja obsluguje.
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerum Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno trywialne pytanie do uyztkownikow SX10:

czy jest potrzebna instalacja jakiegos canon'owskiego softu aby zrzucac zdjecia przez USB po podlaczeniu do WinXp czy tez widac aparat jak dysk przy wykorzystaniu standardowych driver'ow WinXp i mozna zrzucac zdjecia od razu?

Pozdr.,
    K.
    Niepotrzebnie chcesz coś instalować, bawić się tymi kablami, podłączaniem... Kup sobie zwykły czytnik kart SD (19zł zapłaciłem), ja wyciągam tylko karte a czytnik mam podłączony do USB (gniazdo mam z przodu komputera). Dla mnie to najwygodniejszy sposób na zrzucanie fotek. Ogólnie jak podłączysz do komputera aparat to powinien wykryć go jako dysk zewnętrzny (XP) i wtedy "ctrl+x" czy jak tam lubisz

skawin
    Guest

Domyślnie

Aparat zamówiony, na dniach ma być :-D to się co nie co pobawię
    Pozdrawiam

kerum
    Guest

Domyślnie

@bronson: nie jestem zainteresowany czytnikiem, ale z tego co piszesz rozumiem, ze moge podlaczyc aparat bezposrednio do PC i widziec go jak dysk bez dedykowanego software'u.

Pozdr.,
    K.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerum Zobacz posta
    z tego co piszesz rozumiem, ze moge podlaczyc aparat bezposrednio do PC i widziec go jak dysk bez dedykowanego software'u.
    Oczywiście, że tak. Przynajmniej u mnie tak jest:-) Natomiast jeśli masz software razem z aparatem, to może on Ci nieco "pomóc", choć to zalezy od preferencji.

Jeśli chodzi o zrzucanie samych zdjęć, to podłączam aparat bezpośrednio do kompa, korzystając z software'u, ale zawsze w zapasie mam czytik obsługujacy 4 rodzaje kart; to też bardzo przydatne urządzonko, a przy tym tanie:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

marzesz
    Guest

Domyślnie

Kolejne zdjecia z Canon Power-Shot SX1 IS, chociąz ciągle tak mało o tym aparacie...

http://www.flickr.com/pho...57611079992430/

Musze tez przyznać że filmy w wysokiej rozdzielczości wypadaja niezle..

Początki nałogu

Domyślnie

link nie działa

Domyślnie

A jak wam wychodzi makro? Ja próbowałam i mi wcale nie wychodzi, nie ostrzy.

Strona 17 z 85 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów