W sumie na to nie wpadłem... Podgląd plików będzie a trochę miejsca się zaoszczędziKto by pomyślał - może nawet zapis trochę przyspieszy...
Co do abberacji chromatycznych w sx1porażka... Mój A610 nie robi takiej "popeliny" !! Jak taka firma jak canon może odwalać taką wiochę w swoim "szczytowym" kompakcie. W G10 matryca nieco większa ale za to 14 mln pikseli
Jakaś choroba!!
Może jednak faktycznie zamiast SX1 wziąć na razie 450D z kitowym obiektywem?? Miał ktoś z Was szanowni forumowicze podobne dylematy?? Może ktoś doradzi?
Dodam, że mój A610 jest nadal sprawny i powiem szczerze, że nie narzekam na niego. Chciałem go zostawić jako aparat roboczy (ponieważ zasówka obiektywu się rozleciała) i kupić coś bardziej ambitnego (większego, z większymi możliwościami). Nie chciałem wtapiać później za dużo $$$ w tą przyjemność. Strzelać foty bardzo lubię - jest to moje hobby przy okazji jakiś wypadów, wyjazdów. Krajobrazy, macro, portrety czyli wszystkiego po trochu. Ten kitowy obiektyw nada się do któryś z tych zastosowań czy raczej dodają go po to aby aparat się w środku nie kurzył ?![]()