Strona 63 z 85 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

knapers85
    Guest

Domyślnie

a nissin32af albo tamrac...??lubię mieć możliwość wyboru, w instrukcji dodanej do mojej sx10 jest tylko 3 lampy, 220ex, 430exII oraz 580exII, im większy nr tym więcej pieniążków sobie liczą za te lampki...może jakaś inna firma produkuje lampy podchodzące i wykorzystywane w 100% pasujące do sx10... myślę spytam na forum, tam ktoś się znajdzie pewnie kto ma pojęciedzięki za info

Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

[QUOTE=Polanin;600858]... Jeśli koleś podbija, jak pisze artur s, to zalicytuj pod koniec aukcji...

To jest sklep internetowy więc cena jest stała. Obecnie 1750zł. A według sprzedawcy sytuacja na rynku jest skomplikowana ,ceny się zmieniają ,a w moim przpadku akurat tak się niefortunnie złożyło:-D pozatym papiery w porządku gwarancja i instrukcja PL

PL@STI
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polanin Zobacz posta
    A
    O różnych rzeczach słyszałem, ale, żeby ktoś wybrał aparat po przeczytaniu dyskusji jak zrobić zwarcie w przedłużaczu do USB? Co Cię przekonało? Prawo Ohma?...
    :razz:
    Pisalem o calej dyskusji ktora sledze od poczatku...
    a kabelki jako temat " nie zwiazany" zakonczyly moje wahania... bo skoro juz temat schodzi na takie "pierdy" znaczy ze sie wyczerpał...

w kwestii kupowania na Allegro lub w ogole w necie to sie boje... ja chce miec towar fabrycznie zapakowany...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chcesz nowy? http://www.balta.pl/koszyk.php3?dodaj=33025 1729,-
    Sa na stanie, wysylka GLS. I bedzie fabrycznie zapakowany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur s Zobacz posta
    (...)To jest sklep internetowy więc cena jest stała.(...)
    Myślałem, że to o allegro (podbija = aukcja)
    Cytat Zamieszczone przez knapers85 Zobacz posta
    (...)może jakaś inna firma produkuje lampy podchodzące i wykorzystywane w 100% pasujące do sx10...(...)
    Jeśli chodzi o lampy to kiedyś pytałem się na dpreview.com jak podłączyć starą lampę do SX1. Myślałem, że w tym fleszu nie ma gorącej stopki, a jedynie stopka bez styków. Zamiast podpiąć i sprawdzić (byłem pewien, że nie zadziała) to zwiedziłem trzy poważne sklepy (dwa z własnym serwisem) i grzebałem w necie. Wszędzie werdykt: nie zadziała, nie ma przejściówek itp. Okazało się, że lampa działa po prostu po wpięciu z stopkę, a ma ponad 20 lat. Nie ma żadnych nastaw, ale świeci w sufit i jest dobrze. Wystarczy robić w M i regulować przesłoną ze stałym czasem. Według mnie zadziała każda lampa z gorącą stopką.
    Jeśli nie chcesz wydać dużo na lampę to widzę dwa wyjścia: kup coś niemarkowego, albo coś prostego. W obu wypadkach szukałbym "łamanej" lampy (z ruchomą głowicą). Tak, żebyś mógł świecić np. w sufit, inaczej efekt będzie podobny do zdjęcia z lampą wewnętrzną czyli ostre cienie (choć można się jeszcze bawić w dyfuzory). W WĄTKU NA DPREVIEW o którym wspominałem ktoś mi polecał jakieś SUNPAKI, ale co, jak, gdzie to nie wiem. Jeśli chodzi drugą opcję to na allegro pewnie upolujesz coś prostego z łamaną głowicą za mniej niż 50 zł (choć pewnie będzie z zeszłego wieku JAK NP. TA).

knapers85
    Guest

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item549907444_..._28_200mm.html

a czy ktoś może powiedzieć czy ta lampa podejdzie do sx 10??? słyszałem że niektóre "niecanonowskie" lampy mogą uszkodzić aparat, szkoda trochę, więc pytam...

Blizzard997
    Guest

Domyślnie

lampa powinna mieć obsługę TTL

knapers85
    Guest

Domyślnie

ehh...takie to są drogie niestety...a szkoda...bo by się przydała jakaś choćby 220-stka(najtańsza z dedykowanych) lub 430exII, tylko jeśli chodzi o tę drugą to ok, bajer ale za 800zł:/

Domyślnie

knapers85, jeśli chcesz tanio, to kup dowolną lampę tyrystorową, z odchylanym palnikiem. Ważne aby miała niskie napięcie na stopce. Niektóre Nissiny mają ok. 200V na stopce więc może uszkodzić aparat. Ja, gdy robię fotki w namiocie bezcieniowym, używam starej lampy Topca 325CS - ale oczywiście wszystkie nastawy w aparacie muszą być ustawiane ręcznie.

A jeśli chcesz pstrykać fotki osób itp. to polecam lampę dedykowaną. Wtedy zawsze masz pewność, że fotka będzie naświetlona prawidłowo. Nie ważne w którą stronę odchylisz palnik, możesz lampę umieścić w dowolnym miejscu (za pomocą kabla off-shoe) a i tak fotka będzie dobrze naświetlona. Ja kupiłem używaną 430EX za 500zł - współpraca jest idealna no i palnik odchylany w dwóch płaszczyznach. Dzięki temu można błysk odbijać od sufitu w trybie portretowym, czy też od bocznych ścian w trybie normalnym. Jeśli szkoda Ci kasy można kupić Tumaxa - 400zł. Palnik też odchylany w dwóch płaszczyznach. Ale z opinii można wyczytać, że jest dosyć głośna (zoom palnika) i trochę tandetny plastik.

Jeśli ktoś chcę kupić torbę do sx10 - polecam tą:
    http://www.allegro.pl/item540827357_..._promocja.html

jest tania i bardzo dobrze wykonana. Mieści w sobie idealnie Canona SX10, tulipana, lampę Speedlite 430EX z założonym StoFen'em, kilka kompletów akumulatorków i filtry Hoya. A więc cały niezbędny zestaw mamy pod ręką.

PL@STI
    Guest

Domyślnie

Znalazlem bardzo dobry test sx1, krecenie filmu w HD wraz z robieniem zdjec w trakcie....

zobaczcie i skomentujcie...
    Mnie tam sie podoba....

zastanawiajace, że zdjecia robione w trakcie krecenia filmu wychodza duzo lepiej niz ten film.....

Strona 63 z 85 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów