Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Walnięty Nowy? EF 50mm f1.4 + Mini-Test

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Jak kupiłem ten obiektyw mając wcześniej 24-105L z pełnym USM to moje pierwsze wrażenia były masakryczne. Właściwie to chciałem go oddać już pierwszego dnia - wydawało mi się że nie trafiał AF, że jest dramatycznie wolny i że coś w nim wydaje dziwne dźwięki.
    Tak naprawdę to wydaje mi się że musiałem się do niego przyzwyczaić i nauczyć nim robić zdjęcia. Dziś prawie nie zdejmuję do z body. To mój ulubiony "spacerzuuum". Ostatnio zrobiłem nim prawie cały ślub :-D.
    Polecam porobić fotki w plenerze i dopiero wtedy ewentualnie wymieniać.
    bez sensu

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaro78 Zobacz posta
    Jak kupiłem ten obiektyw mając wcześniej 24-105L z pełnym USM to moje pierwsze wrażenia były masakryczne. Właściwie to chciałem go oddać już pierwszego dnia - wydawało mi się że nie trafiał AF, że jest dramatycznie wolny i że coś w nim wydaje dziwne dźwięki.
    Tak naprawdę to wydaje mi się że musiałem się do niego przyzwyczaić i nauczyć nim robić zdjęcia. Dziś prawie nie zdejmuję do z body. To mój ulubiony "spacerzuuum". Ostatnio zrobiłem nim prawie cały ślub :-D.
    Polecam porobić fotki w plenerze i dopiero wtedy ewentualnie wymieniać.
    dobrze mówi, polać mu
    miałem podobne wrażenia po 28-135 (wręcz identyczne), ale pokochałem ten obiektyw dla jego jedynej zalety: światła
    to szkło czyni cuda w świetle zastanym! też moje ulubione ślubne nim zrobiłem
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaro78 Zobacz posta
    Jak kupiłem ten obiektyw mając wcześniej 24-105L z pełnym USM to moje pierwsze wrażenia były masakryczne...
    Miałem podobnie. Kupiłem go kilka dni temu od himiego.
    Kilka testów w domu i rozczarowanie, mój poprzedni 50/1.8 robił lepsze(ostrzejsze)zdjęcia.
    Pozytywnie natomiast wypadły kolory, w mojej dwudziestce zaczął poprawnie działać AWB.
    Następnego dnia wyszedłem na dwór i...

...jestem bardzo bardzo zadowolony, obiektyw działa jak należy

Dzięki himi

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów