Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Canon doskonale wiedział jaka jest specyfikacja, bo na ich głównej stronie (www.canon.com) była informacja, że nie ma krzyżowych. Także w instrukcji do 5D mkII nie ma słowa o krzyżowych. To że ktoś (pewnie u nich) zrobił zamieszanie to już inna sprawa ale przcież nie oznacza to, że fizycznie nie wiedzą jaki aparat produkują od kilku miesięcy.
    Ktoś się pomylił i tyle. IMO z tego nic dla nas konstruktywnego nie wynika. AF jaki jest każdy już wie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To że ktoś (pewnie u nich) zrobił zamieszanie to już inna sprawa ale przcież nie oznacza to, że fizycznie nie wiedzą jaki aparat produkują od kilku miesięcy.
    To mają problemy z przepływem informacji wewnątrz firmy. Dobrze to o nich też nie świadczy.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    To mają problemy z przepływem informacji wewnątrz firmy. Dobrze to o nich też nie świadczy.
    Idąc dalej tym tokiem rozumowania nie należy kupować wyrobów firmy, którą niektórzy tak źle tutaj oceniają.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Idąc dalej tym tokiem rozumowania nie należy kupować wyrobów firmy, którą niektórzy tak źle tutaj oceniają.
    Wręcz przeciwnie. Podejrzane byłoby wtedy, gdyby wszyscy wychwalali. Nie ma rzeczy idealnych. Canon nie jest idealny, jego aparatom też wiele brakuje. Niemniej to wciąż światowa czołówka i pomimo takich wpadek, za jaką uważam 5DmkII, który to aparat moim zdaniem zwyczajnie im nie wyszedł to nie zamierzam się na nich obrażać. Mam czym robić zdjęcia, więc bez presji mogę poczekać na następcę 5DmkII, który może będzie bardziej fotograficzny, a mniej gadżeciarsko-filmowy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    I weź tu, człowieku, dziel się swoją wiedzą
    Masz jakieś podstawy, żeby zakładać, że Kolega Kolekcjoner chce całe forum w ogólności, a Ciebie w szczególności, robić w konia?
    Napisał tyle, ile mógł - mógł nie napisać nic!
    Rzeczywiście, po tym jak Corwin dzielił się z nami wszystkimi swoją wiedzą na temat zrywających kask razem z głową nowości Canona, to nie ma żadnych podstaw, żeby jego następcom nie wierzyć. ;-)
    Ostatnio edytowane przez konrad ; 23-10-2008 o 23:38 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Także w instrukcji do 5D mkII nie ma słowa o krzyżowych...
    A gdzie jest ta instrukcja? Bo jakoś nie mogę znaleźć, a sprawdził bym kilka rzeczy. Poproszę o link.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    A gdzie jest ta instrukcja? Bo jakoś nie mogę znaleźć, a sprawdził bym kilka rzeczy. Poproszę o link.
    Na to pytanie niestety nie mogę udzielić odpowiedzi.
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na to pytanie niestety nie mogę udzielić odpowiedzi.
    Takie wypowiedzi po prostu uwielbiam
    Z całym szacunkiem Kolekcjoner, ale troszkę to w złym guście mówić A, wiedząc, że nie chce się powiedzieć B... To tak jak by powiedzieć do kogoś: "Twoja żona ma śliczny tatuaż na pośladku" i na pytanie "skąd wiesz?" odpowiedzieć :"nie mogę powiedzieć"...
    Rozumiem sytuacje, gdy ktoś może udzielić jakichś ciekawych informacji o puszce nie podając ich źródeł, ale na prawdę, jeśli da się zmienić puszkę to i da się instrukcje do niej (tym bardziej) więc informacja nie dość, że bez źródła, to i bez większej wagi... Oczywiście 'wzmocniona' tajemniczością
    pozdrawiam bezurazowo
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Takie wypowiedzi po prostu uwielbiam
    Z całym szacunkiem [...] bezurazowo
    Masz jakieś podstawy, żeby zakładać, że Kolega Kolekcjoner chce całe forum w ogólności, a Ciebie w szczególności, robić w konia?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Nie mam podstaw by tak twierdzić i tak nie twierdzę, jednak drażni mnie forma wypowiedzi - konwencja "wiem, ale nie powiem". Skoro Corwin mógł napisać, że leży koło niego nowy Canon, który nie wiadomo jak się jeszcze będzie nazywał i jest taki i siaki, to dziwi mnie wypowiedź Kolegi Kolekcjonera, że w instrukcji jest napisane, ale skąd wiem to nie powiem. Już lepiej brzmiało by : 'czytałem to wiem' albo 'ktoś mi powiedział, a On na pewno czytał'.
    Nie róbmy z tego tajemnicy narodowej, bo nią nie jest. To nie informacja o rakietach balistycznych tylko o zwykłym aparacie foto. Nie popadajmy w paranoję!
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Nie popadajmy w paranoję!
    Otoż to!
    Poza tym - jak pisał Wergiliusz w Eneidzie: "Forsan et haec olim meminisse iuvabit"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów