Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
Producent nie do końca jest pewny jaką puszkę udało mu sie skonstruować (krzyżowe AF) i jaką specyfikację techniczną zamieścić na firmowej fitrynie.
Ja rozumiem że pisanie takich "poezji" przychodzi bardzo łatwo ale dobrze jest poprzeć to faktami. A te są brutalne. W dniu premiery na oficjalnej stronie Canona nie było słowa na temat czujników krzyżowych. To że kilka portali się pomyliło i że na stronie Canona USA były błędy to już sprawa ludzi którzy to obsługują. Gadanie że Canon nie wiedział co daje to zwykłe ploty bez pokrycia.

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
Zdarzyła się kiedyś już taka sytuacja? Myślę, że to nierealne, żeby po zaanonsowaniu nowej puszki jeszcze teraz zmieniali AF'a i do sprzedaży trafiło body z innym niż zapowiadali AF
Z tego co pamiętam to nie miało to miejsca. Skoro wyprodukowali już pewną ilość prototypów z takim AF-em to taki już był przewidziany do produkcji. Były puszki z innym ale nieliczne. W momencie podjęcia decyzji o premierze na pewno ta kwestia była zafiksowana.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
Jasne, zgadzam się w 100%. Po co w takim razie ta cała dyskusja? Problemem nie jest af w 5d mk II; problemem jest cena $ :-(
No cena się robi idiotyczna ale nie dotyczy to tylko 5d raczej wszystkiego co jest sprowadzane. Cieszę się że zrobiłem zakupy w sierpniu.