Strona 179 z 315 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    wiesz, jakoś bardziej wierzę Jeffowi; po pierwsze to on miał tę puszkę do testów a nie Ty, a po drugie jak sobie porównam i jego zdjęcia i Twoje, to bez urazy, ale ....
    Z drugiej jednak strony, nie od dziś wiadomo, że to fotograf robi zdjęcia, a nie sprzęt :-)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Z drugiej jednak strony, nie od dziś wiadomo, że to fotograf robi zdjęcia, a nie sprzęt :-)
    Jasne, zgadzam się w 100%. Po co w takim razie ta cała dyskusja? Problemem nie jest af w 5d mk II; problemem jest cena $ :-(

Domyślnie

po pierwsze to on miał tę puszkę do testów a nie Ty
    Dlatego to on pisze testy, a nie ja.

To co piszesz powyżej to tylko Twoje spekulację i insynuacje;
    Oparte na znajomości realiów. Nie chcesz, nie musisz wierzyć. Wiem jak się tworzy testy do czasopism komputerowych i nie sądzę, żeby branża fotograficzna działała w odmienny sposób.

nigdzie się nie doczytałem, żeby J.A. dostał "od Canona do testów cały sprzęt"; dostał do testów 5d mk II podobnie jak wielu innych.
    Nawet jak będzie musiał zwrócić, to pamiętaj, że następnym razem może znowu dostać sprzęt do testów lub go nie dostać. Pamiętasz jak dpreview swego czasu narzekało, że nie dostaje od Canona sprzętu na czas
    i nie może odpowiednio szybko przygotować swojego "preview", ostatnio coś jakby przestali narzekać.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Producent nie do końca jest pewny jaką puszkę udało mu sie skonstruować (krzyżowe AF) i jaką specyfikację techniczną zamieścić na firmowej fitrynie.
    Ja rozumiem że pisanie takich "poezji" przychodzi bardzo łatwo ale dobrze jest poprzeć to faktami. A te są brutalne. W dniu premiery na oficjalnej stronie Canona nie było słowa na temat czujników krzyżowych. To że kilka portali się pomyliło i że na stronie Canona USA były błędy to już sprawa ludzi którzy to obsługują. Gadanie że Canon nie wiedział co daje to zwykłe ploty bez pokrycia.

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Zdarzyła się kiedyś już taka sytuacja? Myślę, że to nierealne, żeby po zaanonsowaniu nowej puszki jeszcze teraz zmieniali AF'a i do sprzedaży trafiło body z innym niż zapowiadali AF
    Z tego co pamiętam to nie miało to miejsca. Skoro wyprodukowali już pewną ilość prototypów z takim AF-em to taki już był przewidziany do produkcji. Były puszki z innym ale nieliczne. W momencie podjęcia decyzji o premierze na pewno ta kwestia była zafiksowana.

Jasne, zgadzam się w 100%. Po co w takim razie ta cała dyskusja? Problemem nie jest af w 5d mk II; problemem jest cena $ :-(
    No cena się robi idiotyczna ale nie dotyczy to tylko 5d raczej wszystkiego co jest sprowadzane. Cieszę się że zrobiłem zakupy w sierpniu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

No cena się robi idiotyczna ale nie dotyczy to tylko 5d raczej wszystkiego co jest sprowadzane. Cieszę się że zrobiłem zakupy w sierpniu.
    dla wszystkich, którym af w 5d mk II nie odpowiada mam dobrą radę: d700 można dziś kupić taniej niż w stanach, ale to nie potrwa zbyt długo :-)

Domyślnie

Ja rozumiem że pisanie takich "poezji" przychodzi bardzo łatwo ale dobrze jest poprzeć to faktami. A te są brutalne. W dniu premiery na oficjalnej stronie Canona nie było słowa na temat czujników krzyżowych. To że kilka portali się pomyliło i że na stronie Canona USA były błędy to już sprawa ludzi którzy to obsługują. Gadanie że Canon nie wiedział co daje to zwykłe ploty bez pokrycia.
    Fakty:
    1. Jak sam zauważyłeś wyżej oficjalna strona Canona podała specyfikację z punktami krzyżowymi, były linki w tym wątku.

2. Pracownik polskiego Canona w wywiadzie wideo, do którego link był umieszczany w tym wątku również mówił, że wszystkie punkty AF są krzyżowe w nowym 5D.

Może te kilka portali się nie pomyliło, tylko zostali wprowadzeni w błąd, a przecież informacje na temat nowej puszki dostawali od Canona i wszystko wskazuje na to, że Canon do końca nie wiedział jaka jest specyfikacja tego modelu.

Również nie sądzę, żeby ona uległa zmianie w ostatniej chwili, ale te niby pomyłki dają do myślenia.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Canon doskonale wiedział jaka jest specyfikacja, bo na ich głównej stronie (www.canon.com) była informacja, że nie ma krzyżowych. Także w instrukcji do 5D mkII nie ma słowa o krzyżowych. To że ktoś (pewnie u nich) zrobił zamieszanie to już inna sprawa ale przcież nie oznacza to, że fizycznie nie wiedzą jaki aparat produkują od kilku miesięcy.
    Ktoś się pomylił i tyle. IMO z tego nic dla nas konstruktywnego nie wynika. AF jaki jest każdy już wie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

To że ktoś (pewnie u nich) zrobił zamieszanie to już inna sprawa ale przcież nie oznacza to, że fizycznie nie wiedzą jaki aparat produkują od kilku miesięcy.
    To mają problemy z przepływem informacji wewnątrz firmy. Dobrze to o nich też nie świadczy.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    To mają problemy z przepływem informacji wewnątrz firmy. Dobrze to o nich też nie świadczy.
    Idąc dalej tym tokiem rozumowania nie należy kupować wyrobów firmy, którą niektórzy tak źle tutaj oceniają.
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Tak? to zrób sobie to samo ujęcie małpką i 1ds. Błagam, skończcie z takimi pierdołami i usprawiedliwieniami biednych. Jakby było prawdą to co piszesz to drogie sprzęty w ogóle nie miały by nabywców. :-P
    Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Strona 179 z 315 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów