Zależy dla kogo. Po przeczytaniu specyfikacji i obejrzeniu paru sampli 5D2 całkowicie przestało mnie interesować jako coś co chciałbym kupić. Informacje o wzroście ceny to już tylko mnie bawią z równoczesnym zdziwieniem jak to marketing Canona jest w stanie wzbudzić chęć posiadania dowolnego produktu, który tylko wyjdzie z firmy. A za różnicę w cenie między 5D a 5D2 to już bym się zaczął zastanawiać czy może lepiej zmienić system i kupić D700.
Coś czuję, że cena zamiast spadać, to poszybuje. I jeszcze się będą kolejki społeczne tworzyć ;-)
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Cena rzeczywiście zbija z nóg, mimo że sam aparat ciągle jest jeszcze niedostępny:
http://www.sklepfotograficzny.pl/apa...OS-5-D-MarkII/
Wg mnie to porażka. D700 Nikona można kupić co najmniej 2 tys. zł taniej
Ta cena oznacza także, że ludzie nie będą się masowo pozbywać mkI, by kupić mkII, musieliby bowiem dopłacić drugie tyle. W konsekwencji ceny mkI nie będą tak szybko spadać jak niektórzy (sam się do nich zaliczam) to zakładali. Widać to zresztą po Allegro: po krótkotrwałym wysypie 5D w tej chwili jest ich niewiele.
no ale tym sposobem, może zamkniemy licznik postów(9999) w tym wątku![]()
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
no to liczę na czujność modów i żegnam w tym wątku... szkoda czasu na bicie piany , lepiej ją wypić...![]()
A jak kupilem 1ds II i poki co 5d II mam w glebokim powazaniu. Piatka wyjdzie, potestuja, przykleja niebieska kropke, cena spadnie, wtedy pomysle, teraz ciesze sie z posiadania sprawdzonej, bardzo dobrej konstrukcji jaka jest 1ds II.
Zabrzmiało jak chwalenie się, to nie wątek o tym ;]