Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Zakup Canona 450D - prośba o poradę :)

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

a EF-s APS-H nie pokryje...? Gdyby tak 10-22 do jedynki zapiąć

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    puszki xxD maja wieksza matryce (aps-h) i ze wzgledu na ich budowe owocuje to lepsza ostrością ...
    Tak myslałem, że coś kombinujesz z ta APS-H, ale Janusz ma racje. Tylko 1D, 1DMk II i 1DMkIII maja APS-H

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    a EF-s APS-H nie pokryje...? Gdyby tak 10-22 do jedynki zapiąć
    Co tam, ze nie pokryje.. Nie podepniesz nawet. do FF i APS-H mozna podpinać tylko szkła z mocewaniem EF
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Tak myslałem, że coś kombinujesz z ta APS-H, ale Janusz ma racje. Tylko 1D, 1DMk II i 1DMkIII maja APS-H

Święta racja, gorąco przepraszam za wprowadzenie w błąd. Kiedyś przeglądałem skapiec_a.pl i tam była taka klasyfikacja i przy xxD bylo aps-h :/ .. i tak zapamiętałem. Ostatnio było już samo aps przy xxxD i xxD ale nie dociekałem dlaczego się zmieniło.

sorry..

p.s. Apropo dużych rąk i puszki .. zawsze można dokupić gripa .. podobno to pomaga
    Ostatnio edytowane przez zuczek ; 19-10-2008 o 16:24
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arashi Zobacz posta
    Potrzebuję waszej pomocy w wyborze zakupionego zestawu fotograficznego, nie chcę się naciąć, a w aparatach jestem laikiem więc pytam mądrzejszych i mam nadzieję że naprowadzicie mnie na to co warte jest kupienia.
    Do rzeczy: w chwili obecnej posiadam canona S5 IS chcę wymienić go na pierwszą w życiu lustrzankę wybór padł na Canona 450D i tutaj zaczynają się schody, wiem że w zestawie jest taniej, lecz wiem także że tanio dość często znaczy gorzej, także wyłapałam trzy aukcje allegro które mnie zainteresowały :

1. http://www.allegro.pl/item450345330_...250_mm_is.html

2. http://www.allegro.pl/item452539584_...kces_fvat.html

3. http://www.allegro.pl/item453715545_..._5obiekty.html

Bardzo proszę o radę czy nie są to żadne ściemy, a sprzęt /obiektywy/ warte są zakupu, i który z was zestaw jest na prawdę wart zainteresowania.

Pozdrawiam
    I z góry dziękuję.
    Justyna
    Gośćz ostatniej aukcji nawet nie wie co sprzedaje... 5 obeiktywów? od kiedy konwertery i soczewki zaliczane są do obiektywów? Ostatniego napewno nie kupuj, poza body reszta nadaje się na śmietnik... poza tym brak gwarancji...
    ja bym proponował taki zestaw: http://www.allegro.pl/item454617394_...50_d_raty.html + grip i cała reszta osobno...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    ...ja bym proponował taki zestaw: http://www.allegro./item454617394_lu...50_d_raty.html + grip i cała reszta osobno...
    i to jest zdecydowanie najrozsądniejszy wybór.
    Potem dokupisz obiektyw o takich parametrach i takiej firmy jak ci bedzie potrzebny.
    Ja kupiłem w takim zestawie .. potem przejściówkę z m42 na Canon - i wybór dobrej jakości obiektywów za niewielkie pieniadze - spory. Popytaj znajomych często w szafach maja aparaty Zenit z roznymi obiektywami - ja tak znalazłem Jupitera 200mm F4 /szkło - a jak rysuje....:rolleyes:
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Dopiero zaczyna Awatar Arashi
    Miasto
    Röttenbach

Domyślnie

Witam wszystkich po przerwie.
    Aparat już kupiłam byliśmy w odwiedzinach w Polsce i wybrałam się do cyfrowe.pl zakupiłam zestaw body+ 18-55is + 55-250is na razie nie podzielę się spostrzeżeniami bo najzwyczajniej w świecie technika mnie przerasta i uczę się nim posługiwać

Bardzo dziękuje za wszelka pomoc i rady

Pozdrawiam
    Justyna
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Thanx
    Widzę że kotki i pieski w standardzie jak u mnie
    Co to za kocie szczęście ?
    Bo berneńczyka poznaję
    Ostatnio edytowane przez Arashi ; 21-10-2008 o 17:59 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 550D + 18-135IS signature sponsored by Slider

Jeśli skupisz się na tym co złe, zabraknie miejsca na to co dobre ...

goresh
    Guest

Domyślnie

wrednota - znaczy kocurek to pers znajomych uwielbia jak ktoś jej robi fotki ;p jak to każdy pers uwielbia być w centrum uwagi

berneńczyk to z rodzinki straaaaasnie fajne to psiko i uwielbia długo leżeć więc nie ma problemu z fotkami typu "wielki nos"

ot kotów i psiaków preferuję kwiatki/pajączki/ciekawe faktury powierzchni, ale to było wg mnie najszybsze do pokazania obrazów z tych obiektywów, że w cale tak źle z tym światłem nie jest jeśli da się szczeniaka w ruchu złapać spokojnie

pozdrowionka

PRIMAR
    Guest

Domyślnie

... zakupiłam zestaw body+ 18-55is + 55-250is na razie nie podzielę się spostrzeżeniami bo najzwyczajniej w świecie technika mnie przerasta i uczę się nim posługiwać
    Arashi, gratuluję zakupu - na pewno będziesz zadowolona. Pochwal się kiedyś zdjęciami.

Dopiero zaczyna Awatar Arashi
    Miasto
    Röttenbach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PRIMAR Zobacz posta
    Arashi, gratuluję zakupu - na pewno będziesz zadowolona. Pochwal się kiedyś zdjęciami.
    Dzięki
    Jak na razie jestem zadowolona
    Nowe zdjęcia mam - ale żadne w sumie nie nadają się do "pokazywania" znalazłam jednak dwa które mam nadzieję że nie ściągną na moją głowę wszystkich gromów tego forum
    Zapraszam : Gucio fotkowany nowym "sprzętem"

Pozdrawiam
    Justyna
    EOS 550D + 18-135IS signature sponsored by Slider

Jeśli skupisz się na tym co złe, zabraknie miejsca na to co dobre ...

PRIMAR
    Guest

Domyślnie

Dzięki
    Jak na razie jestem zadowolona
    Nowe zdjęcia mam - ale żadne w sumie nie nadają się do "pokazywania" znalazłam jednak dwa które mam nadzieję że nie ściągną na moją głowę wszystkich gromów tego forum
    Zapraszam : Gucio fotkowany nowym "sprzętem"

Pozdrawiam
    Justyna
    Gucio fajny - pomysł z odbiciem też. Mój kot nie jest taki miły - nie chce pozować.
    Z nowości - wczoraj po raz pierwszy używałem lampy 430 II - rocznica śubu szwagra. Różnica miedzy wbudowaną, a zewnętrzną KOLOSALNA.
    Serdeczności
    KM

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów