Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Zakup Canona 450D - prośba o poradę :)

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Arashi
    Miasto
    Röttenbach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    pierwszy.

Wady drugiego zestawu:
    - brak stabilizacji w teleobiektywie (a właśnie tu jest najbardziej przydatna),
    - uwierz, zielona UV'ka Hoyi naprawdę nie jest Ci do niczego potrzebna,
    - ta torba niekoniecznie musi Ci się podobać (mnie się nie podoba :-)).
    Dziękuję
    Fakt torba nie zachwyca a na allegro można już kupić sobie od 50zł bardzo sympatyczne torby - no i jeśli chodzi o aparat to zdecydowanie wolę plecak

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Witam
    Na Twoim miwjscu wybrałbym body a do niego na początek Tamron 17-50 F/2.8 lub stałeczkę 85mm F/ 1.8 do portrecików.

Pozdrawiam
    Sylwek
    Sam obiektyw Tamron 17-50 to koszt 1300zł, a w zestawie Canon body +18-55 IS to koszt 1800zł, więc nie wiem czy mi się opłaca, czy jest duża różnica między Tamronem 17-50, a Canonem 18-55 /tzw.kitem?/
    Nie mam pojęcia co to jest stałeczka 85mm do portretów /przepraszam /.

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    To chyba sprawdza się w trochę innych przypadkach. Tanie zestawy sa dobre, bo sa dobre i tanie:wink: Co innego przy sprzecie używanym itp..
    W sumie w tej sytuacji masz zdecydowanie rację

Jesli mielibysmy wybierać sposrod tych trzech zestawów, to najlepszym wyborem jest ten pierwszy, głównie za sprawą stabilizacji w teleobiektywie.
    Tak jak pisał Portal; uwazaj z zakupami na Allegro. I to chyba tyle:wink:
    Ok tak też zrobię - pierwszy zestaw.
    Co do zakupów na allegro mam wybór dlatego że zestaw ten nie jest jakąś powalającą cenowo nowością /w sklepach też się już takie pokazały/ :
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...55-250-is.html

Ale tego to już nie zrozumiałem:wink: Jesli ktoś sugeruje Ci kupno lepszego obiektywu, to zazwyczaj chodzi mu o "zamiennik" tj ten zam (lub podobny) zakres ogniskowych, ale z lepszym wykonaniem, światłem, pracą AF i lepiej korygowanymi wadami optycznymi. Np wspomniany Tamron 17-50 mm f/2.8. Jesli bys go miała w torbie razem z kitem, sądzę, że w 95% przypadków używałabyś tego pierwszego (Tamrona):wink:
    Oczywiście to zrozumiałam, tylko że w mojej ocenie dokupienie do samego body obiektywu często jest nie opłacalne dla takiego laika fotograficznego jak JA, jeśli kupuję już i tak wydający mi się drogi aparat, to chcę kupić dobrze, ale także i tanio, bo po co mi super wypasiony obiektyw jeśli tak naprawdę nie będę go używać ? Myślę że w tej sytuacji kitowy + jakiś tam nadprogramowy gratis, będzie ok, przede mną długa droga uczenia się najpierw by fotografować dobrze, by poznać także sam aparat.
    Co do drugiej części wypowiedzi, dość często na forum'ach czytając o aparatach fotografujący stwierdzają że szkoda że nie mieli tego kitu bo : i tu przypadki losowe proszę wpisać, a tak sobie "kit" zakupiony w zestawie, w szufladce leży, i jeść nie woła
    Ostatnio edytowane przez Arashi ; 13-10-2008 o 17:27 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 550D + 18-135IS signature sponsored by Slider

Jeśli skupisz się na tym co złe, zabraknie miejsca na to co dobre ...

Uprawnienia umieszczania postów