Prawdę powiedziawszy - mnie też zdziwiło, że nie dociągnęli do 24. Na DPR policzyli, że więcej nie da się wyciągnąć z dwóch DIGIC-ów IV, ale mogli przecież zejść nieco z liczbą pikseli - powiedzmy do sześciu milionów (D2H ma cztery) i mielibyśmy noktowizor RGB![]()
Pamiętam, że podczas promocji nowej piątki były też zapowiedzi aparatu bez "pokrętła" - może to ten?
AF wygląda jak wzięty z modeli Mk III - na matrycy APS-C będzie zasłaniał prawie cały kadr - jak w D300![]()
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 21-10-2008 o 13:22
EOS - conditio sine Kwanon...
Jestem ciekaw jaka lampa błyskowa pociągnie taką serie może dadzą coś nowego ?
2x EOS R3,
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
I będzie się nazywać Canon Cannon Speedlite i wyglądać tak: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...gun.750pix.jpg
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Ten pierwszy pomysł zdecydowanie bardziej mi odpowiada - odpalając je kolejno możnaby kręcić "matriksy"![]()
Dzięki temu oferując teraz 22 w następnym modelu będą mogli zaproponować z wielką pompą 24. Na pewno znajdzie się kilku łosi, którzy kupią jeden i drugi model.
A wytłumaczenie czemu teraz nie ma 24 na pewno się znajdzie, np. że ludzie nie chcieli 24 i twierdzili, ze 22 jest wystarczająco dobre, albo że 24 było za duże i nie mieściło się do obudowy.
Greenpeace watch: Kolega wyżej chce zabierać łosiom siano!
A z tą małą obudową, to mogą mieć po części rację (mam na myśli oczywiście AF w 5D Mk II), bo im większy rozstaw punktów AF, tym większe lustro wtórne za głównym i cały układ optyczny AF - w każdym razie jako alibi nie jest najgorsze![]()