Strona 4 z 608 PierwszyPierwszy ... 234561454104504 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Hmm,przytulam twarz do mojego tajfuna ,Ruski dowolny karabin.Dragunow ,zacna wojskowa bron
    Jakie sentymenty się w Tobie odzywają, nawet nie wiedziałem:wink:

W sporcie strzela sie z ruskiej broni,boże jak skutecznie
    Chyba już nie:wink: na naszym rynku ostały sie głównie firmy niemieckie jesli chodzi o broń pneumatyczną i spotrową: (Anschutz i Feinwerkbeu), austriacka (Steyr - genialna broń) i włoska; (Benelli) po ruskich karabinach nie ma niestety śladu.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Hmm,przytulam twarz do mojego tajfuna ,Ruski dowolny karabin.Dragunow ,zacna wojskowa bron to Dykta ,sklejka.W sporcie strzela sie z ruskiej broni,boże jak skutecznie.Wie kto strzela.Pozdrawiam.
    Ja trenowalem pistolet, mimo ze klub bogaty nie byl to margoliny byly jako tanie szkoleniowe, jedynie TOZ'y 35 bronily sie jeszcze jako pistolet dowolny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Jakie sentymenty się w Tobie odzywają, nawet nie wiedziałem:wink:

Chyba już nie:wink: na naszym rynku ostały sie głównie firmy niemieckie jesli chodzi o broń pneumatyczną i spotrową: (Anschutz i Feinwerkbeu), austriacka (Steyr - genialna broń) i włoska; (Benelli) po ruskich karabinach nie ma niestety śladu.
    Tak.Czas płynie i wiele zmienia...Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Wydaje mi sie, ze moze to byc rozwiazanie podobne do tego zastosowanego w analogowym EOS 1RS (akronim od Rapid Shutter). Podczas zdjec w szybkiej serii lustro pozostaje nieruchome ale staje sie za to polprzeposzczalne. Stosunek transmisji swiatla do jego odbicia jest regulowany przylozonym napieciem (lustro jest takim all-solid-state device, gdzie odpowiednia inzynieria warstw materialu daje takie efekty).
    Jeśli mówimy o tym samym 1RS, to zdaje się, że ma on tylko "zwykłe lustro półprzepuszczalne" (pellicle mirror) - bez dodatkowej na nim elektroniki: http://www.canon.com/camera-museum/c...page=1991-1995

Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 20-10-2008 o 08:57
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Chyba trochę moi mili zeszliście z tematu
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna Awatar Hladon
    Miasto
    Jaworzno, Polska

Domyślnie Coś za Nikona D90

Witam wszystkich,

W związku z pojawieniem się Nikona D90 chciałbym zapytać czy myślicie że Canon wypuści coś podobnego u siebie - to zanczy kustrzankę pokroju 450D ale z możliwością kręcenia filmów. Z góry zaznaczam że moją pasją jest fotografia a nie filmowanie lecz taki bajer jak dla mnie by się przydał ze względu na brak konieczności targania ze sobą i kamery i aparatu. I nie mam zamiaru kupować hybrydy bądź też kompaktu (lustrzanka to lustrzanka).
    Chciałbym pozostać w systemie Canona lecz z drugiej strony Nikon kusi ofertą D90. Poczekam jeszcze pewnie z rok i jeśli Canon nie pokaże czegoś podobnego to kto wie - może zmienię system (choć Canon jest dla mnie najlepszą marką to Nikon ją dogania).

Pozdrawiam,
    ..Aby mój talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty.
    Made in Japan za parę papierów, kilka bajerów by zginać frajerów...
    Canon EOS 60D + EF-S 18-135 IS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Hladon Sądzę, że podobnie będzie jak w przypadku canonowskiego szkła 18-200, które "konkurencyjnie" zostało wypuszczone do nikonowskiego spacerzoomu. Jest kwestią czasu jak i Canon wprowadzi na rynek lustrzankę z możliwością kręcenia filmów. Prawa rynku są nieubłagalne i trzeba podążać za technicznymi nowinkami (nawet jak ich wykorzystanie jest dyskusyjne). Mam jedynie nadzieję, że pod względem technicznym Canon nie będzie w tej lustrzance odstawał, tak jak odstaje w stosunku do Nikona w przypadku tych spacerzoomow (AF, IS, skala odległości). W każdym poczekajmy cierpliwie - prędzej czy później to nastąpi.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Hladon Jest kwestią czasu jak i Canon wprowadzi na rynek lustrzankę z możliwością kręcenia filmów. Prawa rynku są nieubłagalne i trzeba podążać za technicznymi nowinkami (nawet jak ich wykorzystanie jest dyskusyjne).
    Już wprowadził

5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_s18 Zobacz posta
    Już wprowadził
    5D Mark II
    Jeśli już decydujesz się zabrać głos w dyskusji, to czytaj dokładnie!

Cytat Zamieszczone przez Hladon Zobacz posta
    W związku z pojawieniem się Nikona D90 chciałbym zapytać czy myślicie że Canon wypuści coś podobnego u siebie - to znaczy lustrzankę pokroju 450D ale z możliwością kręcenia filmów.
    i odpowadając na to pytanie: tak, moim zdaniem zdecydowanie wypuści i jest to tylko kwestia czasu.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Podejrzewam, że w 500D (ok. lutego 2009) będzie filmowanie. Może nawet i w 2000D też to dadzą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 608 PierwszyPierwszy ... 234561454104504 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów