Strona 7 z 608 PierwszyPierwszy ... 567891757107507 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Wypuszczenie czegoś takiego oznaczało by chyba nadchodzące ogromne zmiany w fotografii - jakieś noktowizoro-3d-14ev-sensory które jeszcze dodatkowo robiły by kawę.

Bo w obecnej technologii co można by było zmienić w takim aparacie? Ideał i strzelenie sobie w kolana przez zabicie sprzedaży w przyszłości.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mnie to nawet wyszło, że Canon nie musi nic nowego wymyślać, żeby mieć przebój. Wystarczy z tego co ma w inwentarzu wziąć:
    • lustro półprzepuszczalne
    • mikrosoczewki pokrywające cały piksel
    • migawkę zwykłą i elektroniczną
    • ECF

I dostajemy puszkę za którą płacimy tradycyjnie już $4000, a przy tym:
    • Normalny "fazowy" AF w trybie foto i video - "za darmo" (w tym tryb "ECF - oko paparazziego" - "za darmo")
    • Cichy (szacuneczek!) tryb do teatru, opery, filharmonii - "za darmo"

I tak dalej, i tak dalej...

PS
    Dlatego cytowana przez Kolekcjonera specyfikacja rozczarowuje jak na dream camera
    EOS - conditio sine Kwanon...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zamiast EC dają 'face detection' . No porąbało ich. A jak ktoś chce śledzić samolot/ptak/samochód to na kij mu 'face detection' ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zamiast EC dają 'face detection' . No porąbało ich. A jak ktoś chce śledzić samolot/ptak/samochód to na kij mu 'face detection' ?
    spoko,spoko.. zgodnie z ich marketingiem w kolejnych modelach dadzą plane/bird/car detection
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dlatego cytowana przez Kolekcjonera specyfikacja rozczarowuje jak na dream camera
    Mnie w tej specyfikacji najbardziej nie leży ta matryca. No bo w takiej sytuacji Ds by kompletnie stracił sens. Chyba że równocześnie pokazaliby nowego Ds-a - ale to równie mało prawdopodobne.

Z drugiej strony opracownie kolejnej matrycy 21 mln na bazie tego co już mają jest na pewno dużo tańsze niż tworzenie nowych wafli. Do tego kombinacja zmiennych cropów w połączeniu z różnymi wielkościami sRaw-ów dawałby na prawdę spore możliwości "urobienia" takiego korpusu do konsystencji przewidzianej przez użytkownika 8). Nie mówiąc już o tym co już jakiś czas temu zapowiadali czyli praktycznie dowolnemu programowaniu przez użytkownika wszystkich pokręteł, przycisków i ustawień. I taki mały killerek (na miarę możliwości ) by może wyszedł.

Oczywiście możliwe jest też (o czym wspominałeś) - EVF w jakiejś rozwiniętej formie (np. z OLED) tylko, że to by IMHO miało sens wyłącznie wtedy gdyby umożliwiło wywalenie lustra - czyt. zastosowanie całkiem nowej technologii ustawiania AF.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Ehh...wystarczyło by, gdyby stworzyli sprzęt który by zadowolił takich przykładowo Polaków i już to byłaby to dream-machine koszący wszystko inne na rynku
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oczywiście możliwe jest też (o czym wspominałeś) - EVF w jakiejś rozwiniętej formie (np. z OLED) tylko, że to by IMHO miało sens wyłącznie wtedy gdyby umożliwiło wywalenie lustra - czyt. zastosowanie całkiem nowej technologii ustawiania AF.
    A gdyby tak z tym półprzepuszczalnym pokombinować i wysłać normalny AF w okolice pryzmatu?
    Nic by już wtedy nie ruszało się - nawet to dodatkowe od AF...

PS
    Piszą, że Canon wygrał proces o patenty na SED. Piszą też, że teraz to musztarda po obiedzie...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Kurczę, ja zwykły 400D mam, więc mi trudno cokolwiek porównać ze starszymi wersjami 1D. Na pewno o zdjęciach, jakie będzie się dało tym zrobić jak się dobre szkoło dokupi, to nie mam co marzyć. Ale ogólnie to mnie dziwią, czy wręcz irytują te dodatki.
    WiFi i GPS? No powiedzmy, że to drugie się przyda jak się ktoś zgubi w plenerze i będzie szukał najbliższej uczęszczanej drogi Jak raz koledze z kompaktem pozazdrościłam, że ma wszystko, to zaczęliśmy żartować, że pewnie nawet dostęp do internetu, telefon i budzik.
    Movie mode? Myślałam że to jest aparat dla profesjonalistów, a który profesjonalista nagrywa filmy aparatem?
    Face Detection - nie widzę potrzeby posiadania takiego czegoś. Jak dla mnie też zabawka dla laików i na co to komu w lustrzance?
    to moze faktycznie jeszcze ekspres do kawy proszę

Od dobrej lustrzanki oczekiwać należy, że będzie robić dobre zdjęcia. Faktycznie, poszliby w jakieś usprawnienia czysto fotograficzne, których inne cyfry nie mają, a nie jakieś dodatki, które się fajnie nazywają.
    Ostatnio edytowane przez pani_od_kotów ; 04-12-2008 o 16:33
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

GPS nie służy w aparacie do wskazywania drogi, ale do zapisywania w EXIFie współrzędnych geograficznych aparatu w trakcie robienia zdjęcia. WiFi też ma jakiś sens, podobno reporterzy z tego korzystają.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu

Domyślnie

I dla filmów z dslr też można znaleźć pro zastosowania - na jakieś króciutkie filmiki z wyjścia p.osłów z obrad kolejnej komisji jak znalazł :>
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Strona 7 z 608 PierwszyPierwszy ... 567891757107507 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów