Ale bezsensowne pytanie (z tematu). Albo chcesz kupić aparat, albo nie chcesz. Proste.
Po drugie - od kiedy 5D jest dla początkujących?
cogitationis poenam nemo patitur...
Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php
Jest jeszcze wersja: chcę, ale... I o tym "ale" dyskutujemy, jeśli nie zauważyłeś![]()
Czytam sobie ten wątek i widzę, że robi się z niego kolejna kontynuacja megawątku z tego forum. Wracając do tematu uważam, że zawsze warto było kupić 5d, a teraz jeszcze bardziej warta, a na pewno im dłużej jeszcze poczekasz tym będzie on tańszy, ale przez ten czas kiedy będziesz czekał możesz mieć okazję do zrobienia setek lub tysięcy świetnych fot z których będziesz o wiele bardziej zadowolony niż z tego że poczekałeś i oszczędziłeś trochę grosza. Jeśli chodzi o inne puszki to nie ma za bardzo z czego wybierać. Jak ktoś się decyduje na tą puchę to chyba wie co robi.
5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja mysle ze cena 5d bedzie sie utrzymywac w bezpiecznej odleglosci od 5d II i beda sprzedawane razem .. tak jak to jest z 400d i 450d i 1000d(ktory to jest w sumie 400d z bajerami)
poza tym wyglada ze jest to nowy trend, mozna o tym przeczytac w relacji fotopolis z targow photokina.
Poza tym koledzy dobrze pisza ze każda chwila oczekiwania może Ci przynieść setki dobrych fotek.. a dlugie oczekiwanie przynosi tylko kolejne stracone chwile..
pozdrawiam![]()
Zle myslisz, koszt wyprodukowania matrycy ff jest o wiele wyzszy niz matrycy corpowej wiec sprzedawanie 5d za 3500pln nie bedzie sie im w najmniejszym stopniu oplacac. Dodatkowo canon ostatnio boryka sie z niedostatecznymi mocami produkcyjnymi cmosow - stara piatka juz pewnie nawet nie jest produkowana.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner