Chyba bazstronnie wtrącę, że kolega ms ma większy problem z czytaniem, niż kolega th z pisaniem, tekst był jasny i prosty![]()
A w temacie, to zaczynam miec stracha, że padamy ofiarą brutalnego softu odszumiajacego, zapoczątkowanego przez Olka, żeby dorównać reszcie cropów i przetrwać, później udoskonalonego przez N, żeby odrobić kilkuletnie zapóźnienia, no i w końcu zastosowanego przez C, bo taka moda![]()
Im dłużej czekam na 5DII, tym bardziej chodzi mi po głowie 5D...
Jak się człowiek przesiada z 350d, to jest o czym myśleć![]()
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Moim zdaniem warto. Cena jest bardzo niska, aparat jest na prawdę bardzo dobry. Ja na pewno kupię w najbliższych dniach.
Osobiście też bym chyba inwestował w starą piąteczkę jeśli bym miał tylko takie możliwości.
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Starą mam, nową miałem okazję pocykać na premierze w Polsce i na photokinie. ISO 6400 w mark II jak 1600 w starym 5D. Ale niestety i tak wypada gorzej niż D700. Tyle że jakby nie patrzeć to 21mpix a nie 13. Cena niezła ale ja nie bioręczekam co bedzie dalej
Kolejny wątek o następcy 5D.
Body moim zdaniem, na chwilę obecną doskonałe, do 5dmk II dodano wodotryski.
Najbardziej mnie irytuje kamerka, po jaką cholewcie mi w aparacie kamera.
Jest kamerka, zresztą nawet nie pamiętam gdzie ona w domu leży, musiałbym poszukać.
Jest tam jeszcze parę zmian NIEPRZEŁOMOWYCH, bo przełom to może być minimum co 10 lat (moim zdaniem), a w ramach drenażu rynku pośrednie produkty.
Długo nie będziemy jeszcze mieli z prawdziwego zdarzenia następcy 5D.
Jestem zdecydowanym zwolennikiem pełnej klatki, więc zostaje jedynie na chwilę obecną alternatywa 5D lub 1Ds Mark III nic więcej.![]()
Pozdrawiam.