Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: czy warto teraz łykać 5d

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Osobiście też bym chyba inwestował w starą piąteczkę jeśli bym miał tylko takie możliwości.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Domyślnie

Starą mam, nową miałem okazję pocykać na premierze w Polsce i na photokinie. ISO 6400 w mark II jak 1600 w starym 5D. Ale niestety i tak wypada gorzej niż D700. Tyle że jakby nie patrzeć to 21mpix a nie 13. Cena niezła ale ja nie biorę czekam co bedzie dalej

Domyślnie

Kolejny wątek o następcy 5D.
    Body moim zdaniem, na chwilę obecną doskonałe, do 5dmk II dodano wodotryski.
    Najbardziej mnie irytuje kamerka, po jaką cholewcie mi w aparacie kamera.
    Jest kamerka, zresztą nawet nie pamiętam gdzie ona w domu leży, musiałbym poszukać.

Jest tam jeszcze parę zmian NIEPRZEŁOMOWYCH, bo przełom to może być minimum co 10 lat (moim zdaniem), a w ramach drenażu rynku pośrednie produkty.

Długo nie będziemy jeszcze mieli z prawdziwego zdarzenia następcy 5D.
    Jestem zdecydowanym zwolennikiem pełnej klatki, więc zostaje jedynie na chwilę obecną alternatywa 5D lub 1Ds Mark III nic więcej.
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Długo nie będziemy jeszcze mieli z prawdziwego zdarzenia następcy 5D.
    Jestem zdecydowanym zwolennikiem pełnej klatki, więc zostaje jedynie na chwilę obecną alternatywa 5D lub 1Ds Mark III nic więcej.
    Zaczynam dokładnie tak myśleć , czekam tylko na wiarygodne testy 5d vs 5dmkII i wtedy pewnie zostanie 1ds mkIII .

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Ale bezsensowne pytanie (z tematu). Albo chcesz kupić aparat, albo nie chcesz. Proste.
    Po drugie - od kiedy 5D jest dla początkujących?
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mabok Zobacz posta
    Po drugie - od kiedy 5D jest dla początkujących?
    Wiesz ta puszka jeśli brać pod uwagę funkcje - odpowiada w dużym stopniu najprostrzym aparatom analogowym. Więc w sumie nie jest dużym uproszczeniem nazywanie jej "dla poczatkujących".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest jeszcze wersja: chcę, ale... I o tym "ale" dyskutujemy, jeśli nie zauważyłeś

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Jest jeszcze wersja: chcę, ale... I o tym "ale" dyskutujemy, jeśli nie zauważyłeś
    A to przepraszam... Sądziłem, że jeśli od daty pojawienia się aparatu w sprzedaży upłynęły niemal 3 lata, na temat 5D wszystko zostało już napisane. Podejście 'chcę kupić, ale...' jest zasadne w przypadku nowości, produktów nieprzetestowanych. Wtedy każda sugestia zgodna z prawidłami logiki jest cenna. ;-)
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Czytam sobie ten wątek i widzę, że robi się z niego kolejna kontynuacja megawątku z tego forum. Wracając do tematu uważam, że zawsze warto było kupić 5d, a teraz jeszcze bardziej warta, a na pewno im dłużej jeszcze poczekasz tym będzie on tańszy, ale przez ten czas kiedy będziesz czekał możesz mieć okazję do zrobienia setek lub tysięcy świetnych fot z których będziesz o wiele bardziej zadowolony niż z tego że poczekałeś i oszczędziłeś trochę grosza. Jeśli chodzi o inne puszki to nie ma za bardzo z czego wybierać. Jak ktoś się decyduje na tą puchę to chyba wie co robi.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Po pierwsze jeden z biegunów dyskutowanej alternatywy nosi znamiona pełnej nowości, więc "ale" wydaje się uzasadnione.
    Po drugie, może Kolega o tym nie słyszał, ale jest coś takiego jak rynek. I ten rynek sprawia, że jeden z istotnych parametrów starego 5D ulega ciągłemu dostosowaniu do warunków zewnętrznych. Tym parametrem jest cena i cena jest tym czynnikiem, który sprawia, że "ale" jest ciągle aktualne. Dodam jeszcze, że rynek zwykle tak złośliwie ustala ceny, żeby to "ale" nurtowało jak największą liczbę potencjalnych klientów .

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów