Strona 113 z 315 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Dobra Mądrale!
    To może ktoś wypowie się - ale na serio i tylko jak coś rzeczywiście wie - na dwa tematy dotyczące nowej piątki, TEMATY DOTYCZĄCE FOTOGRAFII:
    [...]
    2. może słów kilka na temat kalibracji szkieł z poziomu body?
    W wątkach o obu Markach III jest wszystko na ten temat...
    Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    To tematy chyba ciut bardziej zajmujące niż przeplot i TV HD
    pozdrawiam
    Zdecydowanie - szczególnie nieprzerwana dwunastominutowa kalibracja AF...

PS
    "Purystom" i innym krypto-malkontentom proponuję w przyszłości umieszczać w tytułach zakładanych przez nich wątków tagi [Video] albo [Photo] - i koniecznie nie czytać "nieotagowanych" - dlaczego potem inni mają potem czytać miauczenie "dbających o czystość" fotografii?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 26-09-2008 o 19:30 Powód: Dodałem nowy tag :mrgreen:
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Canon wiedział co robi dając to video - bardzo poszerzyli sobie target. D700 i D3 celują w gruncie rzeczy w tą samą grupę klientów i z punktu widzenia zysków firmy nie jest to rozwiązanie optymalne - nie chcę już rozwijać tego tematu, bo tu już jest wystarczający offtop. Myślę po prostu że niestety Canonowy marketing doskonale i świadomie robi to co robi i przyniesie im to spodziewane efekty. To że niektórzy się obrażą to w sumie mało ich obchodzi przyjdą inni i to prawdopodobnie w większej liczbie.

Co do video to może rzeczywiście założyć nowy wątek - tylko gdzie? Nie wiadomo czy nie trzeba będzie stworzyć nowego działu na forum. Sądzę że ta tematyka będzie obecna już przy każdej nowej premierze. A później na stałe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę po prostu że niestety Canonowy marketing doskonale i świadomie robi to co robi i przyniesie im to spodziewane efekty. To że niektórzy się obrażą to w sumie mało ich obchodzi przyjdą inni i to prawdopodobnie w większej liczbie.
    Wiesz, wszystko brzmi logicznie poza jednym. Po co ładować filmy HD do następcy 5D a nie do segmentu niżej w 50D? Przecież mogli to wcisnąć do 50D, to jest bardziej amatorska puszka i licząc w ilości sztuk to 50D sprzeda się przecież więcej niż 5D2, więc i zysk powinien być większy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wiesz, wszystko brzmi logicznie poza jednym. Po co ładować filmy HD do następcy 5D a nie do segmentu niżej w 50D? Przecież mogli to wcisnąć do 50D, to jest bardziej amatorska puszka i licząc w ilości sztuk to 50D sprzeda się przecież więcej niż 5D2, więc i zysk powinien być większy.
    Nie wiem czemu nie ma w 50D? Może nie byli gotowi, może matryca jeszcze nie taka? Może woleli dać w 5D dlatego, że wiedzieli, że go wytną więc muszą dać coś co spowoduje taki szum, że ludzie na to zwrócą główną uwagę i to zatuszuje jego niedostatki (przynajmniej marketingowo). Może jeszcze doszło to, że ochy i achy nad tym video są większe ze względu na efekt jaki daje FF (szczególnie że wiedzieli że w N D90 to będzie). No i na koniec wreszcie jak już się zdecydowali na to, że dadzą w 5D to pewnie nie chcieli sobie psuć efektu dając w 50D (który i tak ma zapewnioną doskonałą sprzedaż) i marketingowo i rynkowo.
    Wymyślać można pewnie jeszcze więcej ale tylko w Canonie znają 100% odpowiedź.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Video bylo juz u Canona w 40D, tylko o nizszej rozdzielczosci i z zablokowana mozliwoscia nagrywania.

Video w 5d2 to wielki sukces juz teraz z punktu widzenia stosunku ilosci generowanego szumu (wsrod fanow ) do nakladow (okolo zera). Video jest prawie za darmo, kiedy sie juz ma LV. Bo LV to jest video.

Zaczeli od powalajacej jakosci filmikow w 5d2 dla wiekszego efektu, bo 5d wszyscy sie ekscytuja. I slusznie. W ten sposob filmiki w N d90 zostaly praktycznie zlikwidowane propagandowo.

Niedlugo bedzie video w 2000D.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    W wątkach o obu Markach III jest wszystko na ten temat...
    Cholera, mógłbyś wskazać dokładniej? Niby mienię się fotografem, a czegoś jakiś ślepawy
    regulamin pkt 8

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Mam zupełnie identyczne odczucia, lecz cały czas czekam na finalny model, który trafi do sklepów. Mimo wszystko, 5D mkII jest za wolny. 3kl/sek 3 lata temu, a teraz raptem 3.9kl/sek. Kpina...
    Nie kpina .... weź pod uwagę ,
    że było 12 a jest 21 mln pikseli , więc procesor ma znacznie więcej danych do obrobienia.....a poza tym myślę że w na wiosnę pokaże się coś co będzie miało dwa procesory Digic pod maską - wtedy będzie więcej klatek w serii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    Nie kpina .... weź pod uwagę ,
    że było 12 a jest 21 mln pikseli , więc procesor ma znacznie więcej danych do obrobienia.....
    Święta racja z tymi pikselami i ich wpływem na fps. Z drugiej strony nasuwa się pytanie: po kiego grzyba aż tyle ???

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Święta racja z tymi pikselami i ich wpływem na fps. Z drugiej strony nasuwa się pytanie: po kiego grzyba aż tyle ???
    Poszli w cug pixelowy odkąd pajace z Sony na swoim dSLR wrzepili dla dresów info o pixelach ...

Pozdrowienia
    MX

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

że więcej pixeli spowalnia procka, to raczej oczywiste, natomiast dziwi troszkę, że przy sRAWach nie jest szybciej... Wiem że on ponoć sczytuje wszystko i interpoluje, ale może dało by się to tak zrobić, żeby było choć trochę szybciej przy niższych rozdzielczościach.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 113 z 315 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów