A dzięki - to teraz wiem w czym rzecz. "Zielonizna" pewnie mniej przydatna, ale możliwość śledzenia jak wpływają na histogram poszczególne parametry przed zrobieniem zdjęcia to już ciekawsze zwłaszcza gdy się spokojnie dopieszcza ekspozycję pracując ze statywem. Dla mnie to kosmos bo ja nadal jadę na 10d
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kurcze! Szybciej Piszecie niż ja klikamSorry za zamieszanie - już się zabieram za wyrabianie sobie zdania
![]()
Ostatnio edytowane przez DigiFoto ; 20-09-2008 o 12:58 Powód: Automerged Doublepost
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ściągnąłem z 15 sampli w pełnej rodzielczości i niestety....NIE PODOBA MI SIE!
Jest bardzo dużo detalu, ale coś jest nie tak....za ostre kontrasty. TO nie jest ta kremowość i subtelność 5D. Mam wrażenie jakiejś dziwnej sterylności i komputerowości.
Może dlatego , że robie w RAWach i prawie zawsze kontrast idzie co najmniej na -1.
Bolą mnie oczy przy oglądaniu zdjęć z 5dmk2
EOS 5D i elki
Nooo wreszcie coś konkretnego, czyli przynajmniej prosto z puchy i bez rzucania się od razu na iso 6400. Moje wątpliwości co do "wyciągalnych" (bo na podstawie tych ślubnych sampli w wysokim iso nic się nie dało wywnioskować) detali w porównaniu np. z 5d przy tym samym szkle i iso się rozwiały. Jest BARDZO DOBRZE moim skromnym zdaniem. Nie ma co narzekać.
kurde, przyjemnie jest popatrzeć na coś takiego
http://a.img-dpreview.com/gallery/ca...s/img_4305.jpg
No Kuba, widzę, że coraz mniej się dąsasz na nową zabawkę od Canona![]()
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
ja się nie dąsam, przepraszam bardzo. Odczuwam tylko, że pora skończyć z dawaniem d-rycerz warn (c) gietrzy-y producentowi i mam ochotę zagłosować poprzez wysłanie moich pieniędzy komuś innemu niż Canon. Ale jeszcze poczekajmy..
Jedno co mi się narzuca oglądając sample z niskich ISO. Nie wiem jak to ugryźć, oglądanie tego w 100% chyba jednak nie ma sensu.
z drugiej strony jak inaczej to porównać? W kwestii szumów jestem zachwycony, 21 MPx wyglądają chyba lepiej niż z D3. Pozostaje kwestia ilości detalu na niskich ISO.