Strona 63 z 315 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    Szkoda, że nigdzie nie ma sampli takich "normalniejszych", ,.
    Richie 3 posty wyżej zapodał linka na dpreview tam masz 40 sampli spora część na niskich ISO

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A to akurat całkiem przydatna rzecz: 'Best View' to w wielkim skrócie "zielony kwadrat w trybie podglądu LV". Z kolei 'Exposure simulation' to przybliżony wygląd zdjęcia, jakie wyszłoby przy aktualnie ustawionych parametrach.
    A dzięki - to teraz wiem w czym rzecz. "Zielonizna" pewnie mniej przydatna, ale możliwość śledzenia jak wpływają na histogram poszczególne parametry przed zrobieniem zdjęcia to już ciekawsze zwłaszcza gdy się spokojnie dopieszcza ekspozycję pracując ze statywem. Dla mnie to kosmos bo ja nadal jadę na 10d
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    Richie 3 posty wyżej zapodał linka na dpreview tam masz 40 sampli spora część na niskich ISO
    Kurcze! Szybciej Piszecie niż ja klikam Sorry za zamieszanie - już się zabieram za wyrabianie sobie zdania
    Ostatnio edytowane przez DigiFoto ; 20-09-2008 o 12:58 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    Szkoda, że nigdzie nie ma sampli takich "normalniejszych", czyli od iso 100 do powiedzmy 800. Te dostępne w wysokich iso robią oczywiście wrażenie brakiem szumu, ale nie dają poglądu na ostrość i ogólnie "wyciągalne" z tej puszki detale. (....)
    Na dpreview (kolega wyżej podał linka) jest galeria samli i większość z nich jest zrobiona przy niskich iso (wszystko jpg-i z puszki).

EDIT:
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ściągnąłem z 15 sampli w pełnej rodzielczości i niestety....NIE PODOBA MI SIE!
    Jest bardzo dużo detalu, ale coś jest nie tak....za ostre kontrasty. TO nie jest ta kremowość i subtelność 5D. Mam wrażenie jakiejś dziwnej sterylności i komputerowości.
    Może dlatego , że robie w RAWach i prawie zawsze kontrast idzie co najmniej na -1.
    Bolą mnie oczy przy oglądaniu zdjęć z 5dmk2
    EOS 5D i elki

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekP Zobacz posta
    Jest bardzo dużo detalu, ale coś jest nie tak....za ostre kontrasty. Może dlatego , że robie w RAWach i prawie zawsze kontrast idzie co najmniej na -1.
    Będą rawy będzie i kontrast na - 7.

Cytat Zamieszczone przez MaciekP Zobacz posta
    TO nie jest ta kremowość i subtelność 5D. Mam wrażenie jakiejś dziwnej sterylności i komputerowości.
    Classic już nie wróci - więcej MPx, inny A/D.

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na dpreview (kolega wyżej podał linka) jest galeria samli i większość z nich jest zrobiona przy niskich iso (wszystko jpg-i z puszki).
    EDIT:
    Nooo wreszcie coś konkretnego, czyli przynajmniej prosto z puchy i bez rzucania się od razu na iso 6400. Moje wątpliwości co do "wyciągalnych" (bo na podstawie tych ślubnych sampli w wysokim iso nic się nie dało wywnioskować) detali w porównaniu np. z 5d przy tym samym szkle i iso się rozwiały. Jest BARDZO DOBRZE moim skromnym zdaniem. Nie ma co narzekać.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kurde, przyjemnie jest popatrzeć na coś takiego

http://a.img-dpreview.com/gallery/ca...s/img_4305.jpg
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

No Kuba, widzę, że coraz mniej się dąsasz na nową zabawkę od Canona
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bardzo przyjemne zdjęcia na DPR.
    Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, że chyba jednak zbyt mocno przykompresowane jpg. Z mojej 40D średnia to ok. 5MB a tutaj ja widzę z 21Mpix 7-8MB...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja się nie dąsam, przepraszam bardzo. Odczuwam tylko, że pora skończyć z dawaniem d-rycerz warn (c) gietrzy-y producentowi i mam ochotę zagłosować poprzez wysłanie moich pieniędzy komuś innemu niż Canon. Ale jeszcze poczekajmy..

Jedno co mi się narzuca oglądając sample z niskich ISO. Nie wiem jak to ugryźć, oglądanie tego w 100% chyba jednak nie ma sensu.
    z drugiej strony jak inaczej to porównać? W kwestii szumów jestem zachwycony, 21 MPx wyglądają chyba lepiej niż z D3. Pozostaje kwestia ilości detalu na niskich ISO.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 63 z 315 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów