Strona 163 z 315 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 621 do 1 630 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Śledzę ten wątek od początku i dopiero teraz widzę pozytywne wypowiedzi.
    Najbardziej rozbrajają mnie dziesiątki wypowiedzi jaka to beznadziejna będzie nowa piątka, a nawet w rękach jej ludzie nie mieli...
    Ja jestem do niej przekonany i na pewno ją kupię, bo jest w tym przedziale cenowym najlepszym rozwiązaniem do moich potrzeb (śluby, studio, koncerty itp), więcej punktów autofocusa przy mojej specyfice pracy nie jest mi do niczego potrzebne. I tak będzie to przepaść jakościowa w porównaniu do mojej wysłużonej 350

Uzależniony

Domyślnie

Żądam kategorycznie, aby ci japońscy talibowie, wypuścili wreszcie Kubamana!!!
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Domyślnie

Widzę że nowa piątka najbardziej podoba się użytkownikom xxxD, z całym szacunkiem miałem 350D (świetny aparacik) , AF dawał radę ale po przesiadce na 40D to dopiero zobaczyłem co to jest sprawny AF. Miałem również możliwość porównania AF starej 5D do 40D ( nie muszę chyba pisać o różnicach). Chyba uzasadnione są obawy co do nowej 5D z uwagi nawet na brak konsekwencji w przekazywaniu oficjalnych informacji , tak jakby Canon badał rynek. Odnoszę wrażenie ,że po cichu Canon wsadzi nowy układ z dziewięcioma punktami krzyżowymi .

Uzależniony

Domyślnie

czemu po cichu? zresztą się okaże co wart ten AF. ja teraz z 40d przesiadam się na starą piątkę i powiem że na pewno będzie ciężko się przestawić na gorszy AF ale pracując wcześniej na 400d nauczyłem się tego i owego jak sobie radzić z beznadziejnym af
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Najbardziej rozbrajają mnie dziesiątki wypowiedzi jaka to beznadziejna będzie nowa piątka, a nawet w rękach jej ludzie nie mieli...
    Ja jestem do niej przekonany i na pewno ją kupię
    Najbardziej rozbrajają mnie dziesiątki wypowiedzi jaka to świetna będzie nowa piątka i na pewno ją kupią, a nawet w rękach jej ludzie nie mieli...

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    , bo jest w tym przedziale cenowym najlepszym rozwiązaniem do moich potrzeb (śluby, studio, koncerty itp), więcej punktów autofocusa przy mojej specyfice pracy nie jest mi do niczego potrzebne. I tak będzie to przepaść jakościowa w porównaniu do mojej wysłużonej 350
    Fakt, od 350D AF na pewno będzie przepaść.

Domyślnie

MMM masz starą 5D napisz szczerze co w pierwszej kolejności twoim zdaniem powinni zmienić . Dla mnie na przykład obrazowość 5D jest na tyle świetna , że można ją traktować jako wzorzec. Aby zwiększyć dystans jakości obrazowania do konkurencji wystarczyło zmienić przetwornik A/C na 14 bit, AF jak wcześniej napisałem i uszczelki.
    Coś mi się wydaje, że Canon wykombinuje tak ,że będzie ok. i specjalnie przeciąga ukazanie się puszki na rynku.

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Najbardziej rozbrajają mnie dziesiątki wypowiedzi jaka to świetna będzie nowa piątka i na pewno ją kupią, a nawet w rękach jej ludzie nie mieli...
    Zgadza się MMM, to działa w obie strony. Ja piątki nie chwalę ani nie ganię, bo nawet jej w rękach nie miałem.

Niemniej jendak bawi mnie to, jak niektórzy mogą "oceniać" coś czego się nie dotykało, sprawdzało, czym się nie robiło zdjęć, ani nawet nie widziało zdjęć z egzemplarzy produkcyjnych

W sumie taki wątek o niczym namacalnym ;-)

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

He he dam wam odpowiedź do czego nadaję się nowa 5-tka

więcej szczegółów...
    http://nrkbeta.no/canon-5dmkii-iso-m...-med-hd-video/

Edit: więcej sampli z nowej 5-tki

http://flickr.com/photos/nrkbeta/set...7607660862630/
    Ostatnio edytowane przez sleep ; 15-10-2008 o 11:34
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Fakt, od 350D AF na pewno będzie przepaść.
    No to i ja sie wypowiem. Na codzien "pykam" 350D (z przebiegiem ponad 90k). Mialem w reku 20D/30D/40D 1D Mark III 1Ds Mark III oraz 5D. Jak dla mnie puszki xxD sa super 5D jak na moje potrzeby - rewelacja (jakosc zdjec powala), 1D/1Ds to juz bajka jakosc zdjec i praca na tych puszakach to przyjemnosc (no chyba ze ktos "czai sie w trawie trzymajac w reku z podpietym 70-200/4 IS przez dluzszy okres czasu - rece opadaja). Moim zdaniem jakosc obrazu w 5D MkII nie powinna byc gorsza od 5D. A naogladalem sie zdjec i mam parcie na 5D. Wiadomo ze aktualni uzytkownicy chcieli by wiecej - no coz jest jak jest. Ja jako amator napewno sobe ta puszke kupie (w okolicach lutego-marca - jakos nie wczesniej). Za niewiele wieksze pieniazde wole sobie kupic MKII (poniewaz najtaniej obecnie w Dbasie http://www.dabs.com/productview.aspx...avigationKey=0 1959.99funciakow jesli odejme sobie od tego VAT to koszt wyjdzie mi 1617 funciakow czyli ~ 7250 PLN. Nie jest tak zle a napewno jakosc zdjec, praca AF bgeda dla mnie zancznie lepsze od 350D)

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie Raty w RTV AGD

A pro po ktoś pisał że dobra cena raty w RTV AGD 30rat i 0 % . Nie jest to do końca prawda. Odbyłem wczoraj rozmowę i okazuje się że cena owszem 7879zł dzielona na 30 rat powinna dać 260 zł ale niestety trzeba ubezpieczyć kredyt ( bez tego na 99% wniosek nie przejdzie ) i wtedy rata wychodzi ok. 30x 320zł co daje 9600zł …Czyli przepłacamy ok. 1700zł

Wiedziałem że to lipa te 0%

Link do ceny

http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustr...strona-2.bhtml

PS. Można zamówić aparat internetowo i jak będzie przyjść i podpisać umowę.
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Strona 163 z 315 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów