Strona 114 z 315 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Coś już napisał

Domyślnie

Może nic nie wniosę, ale jak czytam te wszystkie krytyczne wypowiedzi nt. mk2 to nasuwa mi się jedna rada: nie kupujcie broń boże tego 5D bo to syf aparat jest lepiej zostać przy mk1

No i jeszcze jestem ciekaw, który z narzekających zakupi tą ewolucję Canona i będzie wypisywał jaki super aparat kupił:rolleyes:
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flowenol Zobacz posta
    Może nic nie wniosę, ale jak czytam te wszystkie krytyczne wypowiedzi nt. mk2 to nasuwa mi się jedna rada: nie kupujcie broń boże tego 5D bo to syf aparat jest lepiej zostać przy mk1

No i jeszcze jestem ciekaw, który z narzekających zakupi tą ewolucję Canona i będzie wypisywał jaki super aparat kupił:rolleyes:
    ja pracuję nad szefem - może za tydzień lub dwa będę miał ten aparat w firmie.
    Powód - więcej pikseli, ale tu akurat TO się przyda.

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    że więcej pixeli spowalnia procka, to raczej oczywiste, natomiast dziwi troszkę, że przy sRAWach nie jest szybciej... Wiem że on ponoć sczytuje wszystko i interpoluje, ale może dało by się to tak zrobić, żeby było choć trochę szybciej przy niższych rozdzielczościach.
    Bo wydaje mi się że czytana jest cała matryca i dopiero potem konwersja w dół, chociaż ponoć COMSy mogą być adresowane dowolnie.
    I większość czasu zasadniczo zajmuje czytanie i kwantyzacja, szybki przetwornik jest trudny do zrobienia

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    1 d mk III
    1ds mk III
    40d
    50d

d700
    d3
    itd...
    Ja liczyłem, że w końcu wyjdzie Canon FF z ~5-6kl/sek. Nie XXD, nie 1D/1Ds.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale gościu ściemnia. Chuck Westfall obudzony o trzeciej nad ranem przez kochankę czy teściową zawsze powie: AF jest usprawniony.
    nie mogłem się powstrzymać!
    Pozdrawiam
    Slick

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Canon wiedział co robi dając to video - bardzo poszerzyli sobie target. D700 i D3 celują w gruncie rzeczy w tą samą grupę klientów i z punktu widzenia zysków firmy nie jest to rozwiązanie optymalne - nie chcę już rozwijać tego tematu, bo tu już jest wystarczający offtop. Myślę po prostu że niestety Canonowy marketing doskonale i świadomie robi to co robi i przyniesie im to spodziewane efekty. To że niektórzy się obrażą to w sumie mało ich obchodzi przyjdą inni i to prawdopodobnie w większej liczbie.
    Dokładnie. Na dodatek dla stałych klientów mają przekaz - chcesz mieć super obrazek, kupuj 5DMkII , a jak chcesz mieć super autofocus - to musisz dokupić 50D . Oczywiście w tym segmencie, jak go by nie nazwać. Tym sposobem zamiast 1 nowości, sprzedadzą dwie.
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    2. może słów kilka na temat kalibracji szkieł z poziomu body?
    A więc kalibracja obiektywu z poziomu body wygląda następująco - po pierwsze można skalibrować i jednocześnie zapamiętać 20 różnych szkieł Canona - sam widzi jki ma się obiektyw założony i sam to potem sobie odczytuje. Po drugie - skala kalibracji to 20 czegośtam za punkt i 20 czegośtam przed punkt. W praktyce daje to jakieś 3-4 a może i 5 cm pola działania (obiektyw od obiektu o ok 1 metr) i to tyle. Mnie się udało złapać ostrośc w 50/1,4

pozdrawiam
    Marcin.... kiedyś z Supraśla ;D
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec

Domyślnie

a jak kalibracja wygląda z zoomami i czy jest opcja dla obiektywu i konwertera? Czytałem specyfikację, ale jak to wygląda w praktyce? Przy kalibracji podobno przydaje się LiveView. Podglądamy na LV efekt kalibracji? Może ktoś coś więcej napisze. Wole o tym poczytać niż o HD i przeplotach.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Ja tam kalibrowałem na razie tylko jedną stałkę i nie wiem jak jest z zoomami. Kalibracji dokonałem metodą prób i błędów bez używania LV
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Cholera, mógłbyś wskazać dokładniej? Niby mienię się fotografem, a czegoś jakiś ślepawy
    No - w jedny konkretnym miejscu, to nie ma - bez szaleństw! (Ale tamte wątki krótkie są w porównaniu, to łatwiej znaleźć...):
    http://canon-board.info/showthread.php?t=19872, opcja "przeszukaj wątek" ze słowem "kalibracja" pokazuje m.in.: http://canon-board.info/showthread.p...cja#post428432

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    a jak kalibracja wygląda z zoomami i czy jest opcja dla obiektywu i konwertera? Czytałem specyfikację, ale jak to wygląda w praktyce? Przy kalibracji podobno przydaje się LiveView. Podglądamy na LV efekt kalibracji? Może ktoś coś więcej napisze. Wole o tym poczytać niż o HD i przeplotach.
    Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Ja tam kalibrowałem na razie tylko jedną stałkę i nie wiem jak jest z zoomami. Kalibracji dokonałem metodą prób i błędów bez używania LV
    No to przeplećmy te nudy pasjonującą procedurą kalibracji z twórczym wykorzystaniem mory: http://www.northlight-images.co.uk/a...djustment.html
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 114 z 315 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164214 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów