Strona 68 z 315 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ^^^^^
    ^^^^^
    nie wiem co to jest AKFARELA ale zdajesz się nie czytać ze zrozumieniem. Człowiek który robił zdjęcia bez odszumiania twierdzi publicznie, że ten aparat jest o 1EV lepszy od Smarka i o 2EV lepszy od starego 5D. Jak jest w rzeczywistości nie wiem dopóki nie zobaczę sam, ale Juza jest na tyle znanym i szanowanym fotografem, że nie ma podstaw aby jego opinię poddawać w wątpliwość. Zauważ również, że o efekcie "akwareli" pisał w kontekście najmocniejszych wartości wbudowanego odszumiania, które można zmniejszyć a nawet wyłaczyć.

Ja rozumiem, że MMM bardzo się cieszy, że jego puszka generuje świetny obraz, który można podciągać wysoko w górę. Tylko, ze jak pisałem to o niczym na razie nie świadczy w kontekście nowego aparatu. Aby porównywać cokolwiek trzeba identyczne zabiegi magika powtórzyć na drugiej puszce w RAW i porównywać obrazy tej samej wielkości. Tego typu wypowiedzi jak powyżej tylko bałaganią.
    faktycznie, jeśli ten człowiek nie łże to puszka jest OK.

ale nie podniecajmy się na razie.

Mnie za to zaciekawiła ta funkcja kamery - nie wiem czy ludzie tutaj mają świadomość faktu, że stwarza to ogromne możliwości zapisu filmu.
    Zakładamy np 35 L 1.4 i nagrywamy film - film pełnoklatkowy !! I jaka jakość obrazu. To stwarza ogromne pole dla filmu powiedzmy sobie ogólnie "artystycznego". No i jasność canonowskich obiektywów !!! Albo takie 85 1.8.
    I film z tego - rewelacja.
    Nalezy pamiętać jaką wielkość mają sensory w tych kamerkach za 5-10 tysięcy złotych - wielkość paznokcia -a tu mamy 24x35 mm.
    jest jeszcze taka opcja że nie bardzo zrozumiałem tę funkcję kamery :-)

Talking

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    no mi też się zdaje że wieksza maryca - lepszy obraz.
    a rozdzielczość full HD to przecież jakość "emisyjna" w TV.
    Jesli dochodzą do tego niskie szumy canonowskich matryc oraz jasne obiektywy - to ja jestem bliski orgazmu.
    jest pewien problem - jedno ujęcie nie powinno być dłuższe niż 12 minut.
    Bo takie jest ograniczenie nagrywając full HD canonem 5D II.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    jest pewien problem - jedno ujęcie nie powinno być dłuższe niż 12 minut.
    Bo takie jest ograniczenie nagrywając full HD canonem 5D II.
    Tak - wielkość pliku 4GB. Rozmawiałem wczoraj o tych 12 minutach z kamerzystą na weselu. Gość stwierdził że chyba jedynie w trakcie 'oczepin' musiałby 'czujnie' wybrać moment to zakończenia jednego ujęcia i rozpoczęcia kolejnego. Poza tym raczej bez problemów - no może wymianami kart co chwile
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Perf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mist
    Poza tym raczej bez problemów - no może wymianami kart co chwile
    a co z dźwiękiem ? dyktafonem by rejestrował ?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Perf Zobacz posta
    czytałeś specyfikację 5d mk II? Przeczytaj jeszcze raz.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Perf Zobacz posta
    I. Doczytaj specyfikacje : do nowej piąteczki można podłączyć mikrofon stereo.
    II. Z tego co wiem to większość domiksowuje dźwięk, więc myślę że z rejestracją na osobnym urządzonku też by problemów nie było...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

perf!
    specyfikacja aparatu sie kłania!
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Coś już napisał

Domyślnie

a co juza mówi o AF w tej puszeczce.. wie ktoś może???,,,, jeśli już było ale przegapiłem to soreczka...
    pozdrawiam
    i don' leave my home without my Canon

mobor
    Guest

Domyślnie

co z tego ze na pełnej klatce wejdzie Ci ileś tam matryc 1/2 calowych.
    W rejestrowaniu obrazu Full HD bedzie i tak brało udział tylko 2 mln pixeli więc będzie to "co któryś tam" pixel.
    Gdyby na tej powierzchni siedziało 2.07 mln pixeli /ale 10x większych niż obecnie/, to już by było coś

Do tego trzeba jeszcze zważyc że odczytywanie matrycy w trybie Cinema rozni sie nieco od trybu foto co też bedzie mieć znaczenie przy ocenie sprawnosci tagiego urządzenia pod kątem konkretnych zastosowań... Pozyjemy zobaczymy

Na pewno 5D MarkII bedzie swietnym lusterkiem. Mam jedynie wątpliwości co do trybu cinema. Idę o zakłąd że na pewno nie bedzie to równie doskonała kamera jak aparat
    Ostatnio edytowane przez mobor ; 21-09-2008 o 18:17

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mobor Zobacz posta
    co z tego ze na pełnej klatce wejdzie Ci ileś tam matryc 1/2 calowych.
    W rejestrowaniu obrazu Full HD bedzie i tak brało udział tylko 2 mln pixeli więc będzie to "co któryś tam" pixel.
    Gdyby na tej powierzchni siedziało 2.07 mln pixeli /ale 10x większych niż obecnie/, to już by było coś

Do tego trzeba jeszcze zważyc że odczytywanie matrycy w trybie Cienam rozni sie nieco od trybu foto co też bedzie mieć znaczenie przy ocenie sprawnosci tagiego urządzenia pod kątem konkretnych zastosowań... Pozyjemy zobaczymy

Na pewno 5D MarkII bedzie swietnym lusterkiem. Mam jedynie wątpliwości co do trybu cinema. Idę o zakłąd że na pewno nie bedzie to równie doskonała kamera jak aparat

oczywiście, że 5d mk II nie jest profesjonalną kamerą, tylko lustrzanką z możliwością nagrywania filmów. Z drugiej strony policz ile musiałbyś wydać na kamerę, która da Ci taki obrazek (tej jakości) z możliwością zastosowania wymiennej optyki? Byłaby to spora kupa zielonych, a w 5d dostajesz to za darmo.

Strona 68 z 315 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów