Strona 58 z 315 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=29390955 - relacja z konferencji z Chuckiem Westfallem w NY.
    Na poważnie to jeśli to jest prawda:
    I asked Mr. Westfall where he felt the dividing line between the 5DII and 1DsIII customer is -- and if it's a moving target. His answer was interesting: Especially at higher ISO's the 5D II will outperform the 1Ds III by "two and a half stops."
    To nie dziwię się, że się bali wsadzić lepszy Af do 5DmkII.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Świetne! (przy wolnym łączu pierwsze oglądanie nie robi wrażenia...)

(....)
    Tak trzeba poczekać aż się zbuforuje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Z całym szacunkiem ocenie to w inny sposób. Otóż typowo polskim stylem jest udawanie mądrzejszego niż się jest. Mentorski ton, pouczający styl i lekceważenie dla innych, którzy odważyli się polemizować. Pomyśleć i wyrazić opinię, choćby nawet niesłuszną jest o wiele trudniej niż napisać innym, że są głupi, że są onanistami, że są malkontentami czy że nie potrafią fotografować. A ja na przykład się fotografowaniem chwilowo zmęczyłem.

Proponuję wejście na dpreview.com, fredmiranda czy innych forach żeby się przekonać, ze fala niezadowolenia rozlewa się po równo po wszystkich krajach i kontynentach. I podstawowy zarzut pada pod adresem AF. czytając mentorów tego wątku dochodzę do wniosku, ze tylko Poalcy tam piszą, skoro tyle niezadowolenia.
    a ja tylko podpisując sie pod tym dodam ; dziwię się nie tym którzy piszą , że nowa piątka jest dobra , bo jest(!), lecz tym , którzy uważają, że nie można/nie powinno się krytkować rzeczy, które są w niej złe/nie na miejscu/włożone przypadkowo(?)/mogły by być lepsze (bo takie są trendy)/ew. niektórym wydaje się że powinny byc lepsze.
    dodatkowo wszelkie zachęty do kupna 1D/1Ds, porównania do naszej kochanej motoryzacji/ wytaczanie spraw sądowych, wytykanie "polskich cech" swiadczą o pewnej zaściankowości, niepewności własnej wartości, kultowi nie wiadomo czego. jestesmy takimi samymi konsumentami/klientami jak amerykanie,francuzi,anglicy,niemcy,koreańczycy czy inna nacja i mamy pełne prawo do krytyki jeśli cos nie spełnia naszych oczekiwań.
    jako już ponad czterdziestoletni człowiek obijałem się troche po świecie i prosze mi wierzyć, narzekania są wszędzie i czasami o mniejsze duperele niż tak "zjechany" w tym wątku af.
    życzę wszystkim udanych zdjęć i dobrych puszek do ich robienia
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

habakuk przesamplował jedno z tych fatalnych zdjęć bez ostrości do rozmiaru 5D i poprawił WB

link
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    dodatkowo wszelkie zachęty do kupna 1D/1Ds, porównania do naszej kochanej motoryzacji/ wytaczanie spraw sądowych, wytykanie "polskich cech" swiadczą o pewnej zaściankowości, niepewności własnej wartości, kultowi nie wiadomo czego. jestesmy takimi samymi konsumentami/klientami jak amerykanie,francuzi,anglicy,niemcy,koreańczycy czy inna nacja i mamy pełne prawo do krytyki jeśli cos nie spełnia naszych oczekiwań.
    oczywiście, każdy ma prawo do krytyki, ale gdyby każdy wyraził tylko swoją opinię to ten wątek miał by 5 stron a nie 70. przeczytaj jeszcze raz tytuł wątku: "pierwsze wrażenia" a nie "badziewny af w 5d mk II"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z całym szacunkiem ocenie to w inny sposób. Otóż typowo polskim stylem jest udawanie mądrzejszego niż się jest. Mentorski ton, pouczający styl i lekceważenie dla innych, którzy odważyli się polemizować. Pomyśleć i wyrazić opinię, choćby nawet niesłuszną jest o wiele trudniej niż napisać innym, że są głupi, że są onanistami, że są malkontentami czy że nie potrafią fotografować. A ja na przykład się fotografowaniem chwilowo zmęczyłem.

.
    to może załóż sobiewątek pt; jaki ten af w 5d mk II jest do ****. miałeś ten aparat w ręce? te piski o af juz stają się nudne.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 19-09-2008 o 22:57 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak sobie czytam i nie bardzo rozumiem niektórych forumowiczów. Canon, podobnie jak parę innych firm jest firmą która działa dla zysku. Przejawia się to tym że włożą do nowych puszek tyle i tylko tyle ile trzeba żeby sprzedaż a konkretnie poziom zysków rósł a nie malał. I trudno mieć o to do nich pretensję bo nie działają na zasadach charytatywnych tylko komercyjnych i kropka.

Dla mnie nowe puszki canona 50D i 5D przynajmniej na bazie specyfikacji i dostępnych sampli to dobra oferta. A że nie jest to 1Ds w cenie 1000D. No cóż - trudno. Moje serce krwawi....

Jako Klienta bardzo mnie cieszy że zaczyna się rodzić konkurencja w trójkącie Sony, Nikon, Canon (lub w jakimś innym wielokącię :-) ) co przejawia się pojawianiem się coraz większej funkcjonalności za coraz mniejsze pieniądze. Dopóki nie jest to bezmyślny wyścig na megapixle lub inne parametry i "puszki" ze "słoikami" produkują ładniejsze obrazki - jak dla mnie bomba. A narzekania malkontentów ....cóż zupełnie mnie nie interesują.
    Pozdrawiam

KrisSz

Canon 450 D + Kit + C35L 1.4 + C 50 1.4 + C 70-200 L4 IS + 430 EX + Helios 44 58/2 + inne bambetle

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

sven, ja wyraziłem jasno swoją opinię na temat postawy producenta. Nie na temat działania tego konkretnego AF. Gdybyś przeczytał, to byś wiedział a nie piszczał, jak to "inni piszczą". Tyle w kwestii mojego niezadowolenia, do którego mam pełne prawo.

BTW, to podlinkowane zdjęcie to ISO 6400
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest

Domyślnie

sven, ja wyraziłem jasno swoją opinię na temat postawy producenta. Nie na temat działania tego konkretnego AF. Gdybyś przeczytał, to byś wiedział a nie piszczał, jak to "inni piszczą". Tyle w kwestii mojego niezadowolenia, do którego mam pełne prawo.

ja oczywiście rozumiem, że za 2500$ chciałbyś dostać aparat za 8000$. Rozumiem też świetnie Canona, że Ci tej przyjemności nie zrobił, ale prosiłbym, żebyś jako moderator trzymał się tematu , a swoje żale możesz wypłakać w innym wątku.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

BTW, to podlinkowane zdjęcie to ISO 6400
    Kuba jak zobaczyć to zdjęcie w formacie 5D? Może ja jakiś niekumaty jestem, ale nie wiem na co kliknąć żeby się orginał pokazał...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

sven,
    to już mój ostatni wpis w tym wątku do momentu miarodajnych testów tego body.
    chcę tobie i inny mającym (może słusznie) inną opinię niż ja ,zwrócic uwagę na jedną dziwną/śmieszną rzecz.
    ja nie twierdzę, że af jest zły w takim wydaniu jak jest. nie kłócę się o to czy ma jeden "krzyż" czy dziewięć. myślę/zakładam , że jest porównywalny lub lepszy niż w 50d.
    ja kwestionuje dwie sprawy:
    1. w mojej opinii , w chwili obecnej ,w tym aparacie powienien być af z około 19-35 punktami af i jakością 50d (mechaniczną, nie ilościową co najmniej)
    2.jesteśmy już dużymi chłopcami i w większości umiemy czytać specyfikacje techniczne , więc zarzucanie "kryrtykantom" oceniania na podstawie danych technicznych aparatu jest co najmniej tak samo dziwne jak "obrona czci i dobrego imienia canoana" także tylko i wyłącznie opierając się na tychże samych danych - prawda?
    a jeszcze jedno , bo w międzyczasie kubaman napisal "po mojej mysli" , a ty sugerujesz żebractwo "narzekaczy". nikt nie chce za cenę 5d - 1d/1ds. chętnie (jak pisałem wcześniej) zapłacę 200$ więcej za odpowiadający mi (i moze inym) af. myślę , że podana przeze mnie specyfikacja tego "cudu" więcej kosztowac nie może.
    pozdrawiam wszystkich serdecznie i nie wywołując dalszych niepotrzebnych przepychanek czekam na testy nowej, fajnej "piątki" canona
    Ostatnio edytowane przez krisv740 ; 19-09-2008 o 23:16
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Ja się pytam czy wam ten aparat ktoś każe kupować? Ja bym chciał żeby 1d mkIII miał pełną klatkę... ale nie ma, żeby 1 ds mkIII miał lepsz skrajnie wysokie ISO, ale nie ma, chciałbym tez aby lampa 580 miała drugi palnik, ale nie ma.... więc to ja wybiera co kupić.... I nie ma tu chyba żadnej presji... no chyba że ktoś ma
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 58 z 315 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów