Strona 78 z 315 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Canon w 5D Mk II pokazał na kim zarabia się pieniądze. Na lubiących ficzery a nie na fotografujących. Dokładnie z tego powodu nie ma poprawy rzeczy mających istotny wpływ na fotografowanie, są za to filmy i detekcja twarzy.
    przepraszam, a 5D Mk1 nie pokazał? Dopiero teraz nas olśniło? 5DMk2 jest lepszy od poprzednika, pomijając nawet dodatki i bajery. Ja myślałem że Canon wypuści odpowiednik D700, ale to najwyraźniej nie jest ten aparat. Koniec dywagacji, choć rozczarowanie zostało.

Można również powiedzieć, że Nikonowi zależy tylko na ambitnych świadomych fotografach. Tylko nie potrafi zrobić aparatu który by skutecznie konkurował z produktami producenta drukarek termosublimacyjnych.. Zacięcie mają bardzo ambitne, próbują nawet bardzo intensywnie. I to ciągle za mało na ordynarnego producenta gadżetów.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    (...) Nie rozumiem w czym może przeszkadzać rysunek zielonego kwadracika na kółku nastaw...
    Bo czyni aparat bardziej amatorskim pewnie...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu

Domyślnie

Wstrzymajmy się z porównaniami N do C do oficjalnych testów userów)
    CANON Laik

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Wstrzymajmy się z porównaniami N do C do oficjalnych testów userów)
    Przecież niektórzy już teraz wszystko wiedzą i wcale nie muszą na takie porównania czekać. Poza tym, przeświadczenie o wrodzonej nieomylności, nigdy nie pozwoli im zmienić zdania...

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czekam do wiosny jeśli Canon nie wypusci nowego 1D MkIII lub cos zblizonego do D700 Nikona . Zmieniam system...
    Gdyż dla mnie najistotniejsze jest FF + niezawodny szybki AF + duzy zakres ISO + dobry wyświetlacz
    Jakość fot z D3 w zupełności mnie satysfakcjonuje tudzież ergonomia jak i wspołpraca z lampą na korzyść Nikona...
    Ostatnio edytowane przez Tequil ; 22-09-2008 o 12:44
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tequil Zobacz posta
    Czekam do wiosny jeśli Canon nie wypusci nowego 1D MkIII lub cos zblizonego do D700 Nikona . Zmieniam system...
    ja nie myślę zmieniać, tylko wejść w dwa systemy. D700 bardzo mnie korci przy obecnej cenie. Niestety muszę powiedzieć, że im więcej czytam o tym aparacie tym więcej mam obaw i mniejszy zapał. Problemy z kolorystyką, zwłaszcza odwzorowanie koloru skóry i problemy różowym zafarbem, AF jednak gorszy od D3 mimo początkowych zachwytów, zwłaszcza w servo. Niecichnące problemy z koszmarnym bandingiem (dzisiaj choćby kolejny watek na dpreview), brak bardzo jasnych stałek. Zawsze jest coś za coś, niestety Canon nas ru..a właśnie dlatego. Za nieco ponad miesiąc powinny już chyba być pierwsze sample 5D2 i wtedy się okaże. Choć pewnie bezpośrednich porównań D700 vs nowa piątka nie będzie.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Choć pewnie bezpośrednich porównań D700 vs nowa piątka nie będzie.
    Z czasem się pojawią N czy C nie wytrzymają muszą mieć jasność w bezpośrednim porównaniu tych puszek.Nie oszukujmy się jest mnóstwo ludzi którzy uważają ,że ich system jest najlepszy a reszta jest be i cieszą się gdy konkurencja puści coś gorszego Po prostu ludzie) Idealne rozwiązanie jak Kubaman napisał mieć dwa systemy do dyspozycji)
    CANON Laik

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Patrząc ile ludzi tutaj jara się tymi filmikami wychodzi że jednak Canon miał rację. Po co ulepszać funkcje fotografowania, skoro nabywcy i tak nie potrafią ich wykorzystać i docenić?
    w moim wypadku to nie tak - czasem robię projekty do których fajnie by pasowała mała wideo prezentacja. jeżeli pojawia się w aparacie dodatkowe narzędzie to czemu go nie wykorzystywać? pamiętając oczywiście o tym do jakich celów jest stworzone i jakie ma organicznie. of kors nie jest to bajer który mnie skłoni do zakupu puszki, ale nie będę rezygnował z puszki, którą potrzebuję - bo FF mam tylko w analogu - z powodu ficzeru który inni uważają za bezsensowny i którego nie będą chcieli albo nie będą potrafili wykorzystać.
    i w ogóle jakiś zrzędliwy się ostatnio zrobiłeś :P
    to body na pewno kupię, jeżeli AF będzie taki kiepski to kupie jasną matówkę i na przygotowania, ślub i plener, czy inne nie ślubne focenie będzie w sam raz a na wesela zostanie 40d z dobrym AFem, pewnie w przyszłości wymienione na 1D. trzeba umieć dobierać narzędzia do pracy ot co.
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 22-09-2008 o 13:02
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

Kazdy jeczy ze filmiki niepotrzebne itp. a wiekszosc osob ktora kupi 5DMkII zapewne pierwsze co zrobi to zapozna sie wlasnie z opcja krecenia filmow
    Ja napewno bym tak zrobil bo to cos nowego i ciekawego.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Galeria zdjęć z Canon EOS 5D Mark II:
    ISO 800++
    http://www.prophotonut.com/2008/09/20/canon-5d-mk2-high-iso-pictures

Edit - uwaga - na tej stronie pokazanych jest mniej zdjęć niż znajduje się w katalogu. Mała zabawa z URL pozwoli na uzyskanie zdjęć 08, 09, itd. Zdjęć w sumie jest 16.

Edit2 - jak dla mnie najlepsze jakościowo są zdjęcia 8 i 13.
    Tak co jakiś czas wracam do tych zdjęć, przeglądam je sobie, analizuję i mimo, że autor tłumaczył się z nieostrych fot, to jednak mam wrażenie, że ta puszka ma problemy z dobrze działającym AF'em... Ale może za wcześnie, żeby na podstawie tych kilku strzałów wyciągać takie wnioski?

Strona 78 z 315 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów