Strona 56 z 315 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

dlaczego? masturbacja jest ok
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    dlaczego? masturbacja jest ok
    Cytując klasyka - "Onanizm wzmacnia organizm"
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 19-09-2008 o 19:12

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    A czy możesz zaakceptować fakt, że 5D jest pozycjonowany wyżej niż 40D i dlatego naturalnym oczekiwaniem "targetu" był AF przynajmniej nie gorszy od 40D a nie kręcenie filmów i detekcja usmiechu?
    A dlaczego miałby być pozycjonowany wyżej niz 40D? Logicznym wydaje się chyba, że skoro na poziomie 1D są dwie puszki dla różnego targetu to i na poziomie oczko niżej jest podobnie. Kolejne piętro niżej scala się to w jedna puchę xxxD a na parterze pałęta się gdzieś 1kD.

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekP Zobacz posta
    Jest chyba jakas granica masturbacji?
    Nie zauwazylem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Obroń swoje ataki cytatami (nie wyjętymi z kontekstu), albo przeproś tu, na forum publicznym!

Kwestia "AF z jedynki", komentarz #370:
    Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader
    Ale taka puszka istnieje już od lat. Nazywa się 1Ds Mk2. Dlaczego to właśnie ci "oszukani" przez Canona chcą na siłę z lini 5D zrobić "jedynkę"?"
    To, że jednego z drugim nie stać na 1Ds Mk3 nie musi oznaczać, że Canon będzie, specjalnie dal was obniżał ceny jedynek. Linia 5D jest jaka jest i żebyście nie wiem ile płakali po nocach Canon nie zrobi konkurencji swoim flagowym modelom.

Kwestia używania punktu centralnego, komentarze: #377, #615
    napiszę więcej, dziwię się, że znając specyfikę 5D, ludzie próbują używać pozostałych punktów. Ja od początku swojej przygody z cyfrą używam TYLKO punktu środkowego (począwszy od 300D, przez 20/30D i teraz na 5D), fotografowałem naprawdę w przeróżnych warunkach i wogóle dziwię się komukolwiek, że narzeka na AF w tych aparatach.

Znając zasadę działania doskonale wiem jednak jak to obejść. I wcale nie muszę przekadrowywać. to, że używam w większości punktu centralnego nie znaczy, że nie wiem jak użyć pozostałych punktów.

Kwestia oceniania AF na podstawie specyfikacji, komentarze: #462, #480, #588
    Walczę też z ogólnie pojętym "psowieszactwem" osób, które nowej piątki w rękach nie miały a wypowaidają się autorytatywnie o jej AF.
    Co śmieszniejsze ten twój "target" wypowiada się na podstawie kartki papieru a nie na podstawie własnych doświadzczeń czy rzetelnych testów a Ty wydajesz się, niestety, powielać te niesprawdzone informacje. Ja dziękuję za taką opinię. Poczekam na fakty a nie teorie wyssane z palca.
    I właśnie o to cała moja wojenka była. Większość pieniaczy wypowiada się z pewnością conajmniej sugerującą dobre stanowisko w radzie nadzorczej firmy Canon gdzie prawda jest taka, że oprócz przeczytania kilku faktów przedstawiocych w tabelkach (w dodatku w kilku miejscach różniących się detalami - i kto tu ma rację) nie mieli ŻADNYCH doświadczeń z nową puszką. Walczę o zachowaniue umiaru i powstrzymanie się z krytyką do czasu oficjalych testów produkcyjnej puszki.
    Jak widzisz cytatów trochę więcej jak trzy, więcej mi się szukać nie chce. Hrabio, Vaderze i psie Sabo nie idźcie drogą, nie idźcie tą drogą! Sądami mnie nie straszcie. Jestem w takim wieku, że nawet dentysty się nie boję.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^ O Mateńko!

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    ponawiam sugestię - zamknąć wątek, bo nic treściwego do tematu nie wnosi
    Tak jak spora ilość innych wątków na tym forum. Może zamknąć forum :cool

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Nie sądzicie że przy tych 51 punktach w N, 9 pkt AF Canona jest troszkę żenujący? Ja rozumiem, że 1005 polowy pomiar światła to lekkie przegięcie, ale z AF Canon jest chyba daleko daleko...
    Ja bym jednak nie porównywał profi puszki z entrylevelem FF.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-09-2008 o 20:05
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jako ciekawostka: http://www.rp.pl/artykul/2,193252.html - tak na to patrzą zwykli (normalni) ludzie...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jako ciekawostka: http://www.rp.pl/artykul/2,193252.html - tak na to patrzą zwykli (normalni) ludzie...
    "Najciekawszą nową funkcją aparatu fotograficznego jest możliwość filmowania". Niezłe bzdury...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak jak spora ilość innych wątków na tym forum. Może zamknąć forum :cool
    Faktyczna wada AF w 1D Mk III wygenerowała wszystkiego może półtora tysiaka postów.
    Tutaj liczba podchodzi już pod pięć koła (wraz z Grzankowym "I co dalej..." - czuję jakieś ukłucie, ale trzymam się dzielnie, bo jak mawiał jeden klasyk: "The night of the [release], you may feel a slight sting. That's pride fucking with you. Fuck pride. Pride only hurts, it never helps."

PS
    I jeszcze taka ciekawostka (takie luuźne skojarzenie) - dawno, dawno temu, w XIX w Niemczech mieszkańcy miast przygranicznych robili sobie ustawki - szło o "przyszłość matematyki" jedni bronili algebry liniowej Grassmana, takiej jaką ją znamy teraz (macierze, wyznaczniki), drudzy wersji Hamiltona (czyli jakieś straszne operatory - laplasjany etc.). Nie pamiętamy jakie był wyniki bitew - bo niezależnie od nich algebra liniowa przyjęła się m.in. dlatego, że słynny matematyk, Sylvester, wyjechał do USA i tam zaczął ją wykładać.

Kiedyś to się ludzie tłukli o ideały...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Trochę odważnie napisali o playstation : "Alfa 900 przełamała "barierę dźwięku" w fotografii reporterskiej." można by złośliwie rzec: 'to się jeszcze okaże'...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 56 z 315 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów