Strona 46 z 315 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

Ponieważ to wstyd nie mieć posta w tak dynamicznym wątku , wiec i swój dodam.

. Przed 5DII jest postawiony jasny cel:
    1. pozyskać nowych userów Canona którzy potrzebują FF za rozsądne pieniądze (mysłe że cena w przedziale 6-6.5K po poł roku całkiem realna)
    2. jako body FF na zamianę dla puszek serii xxxd /xxd

i te zadania spełni ta puszka znakomicie . a co dla tych którzy juz mają 5D I.? dla nich z pewnością pojawi sie wkrótce 3D.droższe i bardzie wypasione.

finansowo jedni i drudzy userzy "ucierpią "podobnie. posiadacze xxd dołożą ok 2000 $ na przejście na 5dII a posiadacze 5D I podobną kwotę aby przejść na 3D. prosto, jasno i klarownie i żadne psychoanalizy managementu Canona nic tu nie pomogą. tak miałoby być i niczego ponadto nie należało sie spodziewać. pora wreszcie zrozumieć że w strategii Canona chodzi o biznes a nie o to żeby spełniać zachcianki userów.

ps. Myślę warto sobie zrobić kopie stron specyfikacji poki Canon twierdzi że AF 5DII to 9 punktów cros. jakby komuś kupione nowe 5DII niepasowało bedzie można zwórócić za niezgodnośc towaru z opisem (o ile tam nie ma 9xcros )
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 19-09-2008 o 10:02

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Zrozum w końcu, że "kartka papieru", czyli specyfikacja producenta i doświadczenia oraz wiedza na temat działania aparatu, w tym układu AF wystarczą wielu z nas do wyciągniecia wniosków
    Mógłbyś zaakceptować sytuację, że mogą to być mylne wnioski ? (z zaznaczeniem, że MOGĄ, nie muszą).

Nie chodzi mi tu o ilość puntów AF i ich rozstaw tylko o JAKOŚĆ FUNKCJONOWANIA UKŁADU AF JAKO CAŁOŚCI w 5D markII ! Z praktycznego punktu nie wiemy jeszcze jak sprawnie to wszystko działa. Jest inaczej ?
    Ale wielu łatwiej jest robić za "fachowców" i narzekać, narzekać i jeszcze raz narzekać.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    HD stawia nowe (wyższe )wymagania co do sprawności i szybkości AF.
    Możesz to rozwinąć, bo kompletnie nie rozumiem. Mam kamerkę Sony nagrywającą w Full HD ale żeby miała jakiś super AF to nie mogę powiedzieć.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Na marginesie, bo to się często powtarza. sRAW nie podniesie szybkostrzelności bo i tak za każdym razem trzeba odczytać całą matrycę, nawet, jeśli digic ma posklejać pixele i zrobić sRAW.
    Za to może zwiększyć ilość zdjęć w serii, skracając czas opróżniania bufora (do wartości niezauważalnej - i mamy serię RAW do opróżnienia karty)
    Fotograf platoniczny

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Zaraz przyjemniej na duszy . A co do AF . Dopiero po testach konkretnych UŻYTKOWNIKÓW będziemy wiedzieć jak działa wyśniony 5D markII .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Możesz to rozwinąć, bo kompletnie nie rozumiem. Mam kamerkę Sony nagrywającą w Full HD ale żeby miała jakiś super AF to nie mogę powiedzieć.
    No to trzeba było kupić model HV20 z odpowiednim logiem na obudowie
    Według mnie w ciemności się bardzo gubi i praktycznie nie ma AF, ale jak trochę światła uderzy już na sensor to autentycznie kopara opada co to maleństwo potrafi

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

chcą trochę lepszego AF, niż 4-letni moduł rodem z 20D...?

Toż to jest w końcu aparat pozycjonowany bezposrednio poniżej serii 1D(s).
    i znowu przypomnę - dawniej takim aparatem poniżej "1" był EOS 3. A jaki miał AF nie trzeba chyba przypominać...

no chyba, że faktycznie jeszcze cos wskoczy pomiędzy 5 II a 1D(s)...?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Czy przy filmowaniu w ogóle działa AF w nowym 5D?

Wydawało mi się, że jedynie manual mamy do dyspozycji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Kup se 1ds mk2 - cena podobna, matryca gorsza ale af bajeczny. Jaki wiec problem?

"AF bajeczny" !? pracuje na 1dsMkII i 5D, niestety tym co piszesz nie mogę się zgodzić. AF tylko nieco lepszy niż w 5D, podpinając 85/1.2L prawie nie zauważalna różnica...

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    niby dlaczego?
    że chcą trochę lepszego AF, niż 4-letni moduł rodem z 20D...?

Toż to jest w końcu aparat pozycjonowany bezposrednio poniżej serii 1D(s).
    i znowu przypomnę - dawniej takim aparatem poniżej "1" był EOS 3. A jaki miał AF nie trzeba chyba przypominać...

no chyba, że faktycznie jeszcze cos wskoczy pomiędzy 5 II a 1D(s)...?

moim zdanie ma 100% wyskoczy 3D
    Ostatnio edytowane przez meian ; 19-09-2008 o 10:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Mógłbyś zaakceptować sytuację, że mogą to być mylne wnioski ?
    Jeśli w specyfikacji jest napisane, że niektóre punkty AF są ślepe na linie pewnego rodzaju to tak właśnie jest i żadne testy, wnioski, subiektywne opinie i zaklinanie rzeczywistości tego nie zmienią.

Strona 46 z 315 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów