Strona 35 z 315 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Na poczatku jak zobaczylem spec. MKII - to sie wkurzylem, chyba tylko na AF no i moze przy fotografowaniu w sRawach mogloby byc szybszy np. 6 kl./s.
    Ale teraz juz jest lajcik i plus tego postepowania Canona - przynajmniej nie bede musial kombinowac kasy na MKII. Bo osobiscie chcialem miec porzadny AF.

W temacie 5D zaczyna mnie juz draznic ciagle chwalenie jaki to ma piekny obrazek itp i MKII tez bedzie mial super zarabisty - bo prawda jest taka ze Canon sobie kpi z ludzi. Bo co nam po ekstra matrycy (po wysokich ISO, pieknej kolorystyce itp) jak zdjecia czesto beda wychodzi nieostre albo niezbyt ostre przez badziewiastego AFa!

Na dluzsza mete chwalnie MKII moze doprowadzic do tego ze nastpeca MKII bedzie mial 30 MPx matryce, DR prawie jak sredni format, ISO 25-50.000, 10 kl/s, uszczelenienia lepsze od 1Dynek i duzo innych bajerow i ot wszytko za $2499, ale zeby nie bylo za pieknie to Canon zabierze calkowicie AF (w tej chwili jest on w tej puszcze napewno ciulowy), ale zeby nie bylo juz tak najgorzej to dorzuci w komplecie jakas lepsza matowke od standardowej zeby troszke lepiej ostrzylo sie na manualu.;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A może coś wynika z tego http://a.img-dpreview.com/previews/C...tures/af02.jpg ?

(....)
    Z tego na pewno wynika że to ten sam układ co w 5D .

Ja myślę że problem nie polega na tym że ten AF jest nie z jedynek, bo w to chyba mało kto wierzył. Problem polega na tym że Canon sobie leci w kulki. I temu nie da się zaprzeczyć. Gdyby dali zupełnie nowy układ np. pięć punktów szeroko rozstawioncych albo nawet jeden ale o super precyzji to pewnie byłoby mniej zawodu, bo jednak coś dali nowego. Tu pewnie bardziej ludzi denerwuje mentalnie, że nie ruszyli tego na czym niektórym najbardziej zależało. Że firma ich zwyczajnie olała.

Pytanie oczywiście polega na tym czy rzeczywiście nie ruszyli? I jaki wpływ na działanie AF-a mają algorytmy i procek? I być może będzie tak, że jednak ten środkowy punkt będzie działał z zupełnie inną precyzją niż w starym 5D - tylko czemu Canon tego nie trąbi otwarcie? Są jakieś takie pierdy marketingowe, że jest lepiej niż w 40D/50D ale zawoalowane.

I na koniec dla tych którzy są niezadowoleni - zróbcie protest i nie kupujcie tej puszki albo z premedytacją (śląc list do Canona) kupcie D700- może zadziała .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-09-2008 o 16:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Właśnie przed chwilą pokazała się cena 5D MII na stronie

http://www.usa.canon.com/

EOS 5D
    Mark II
    $2699.00

EOS 5D EOS 5D Digital
    $2499.99
    No, to tak jak pisałem, te zmiany w nowym 5D Mk II są tak śmieszne że więcej niż 200$ nie są warte.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Albo poczekajcie do wiosny, pewnie bedzie 1d z "niskopikselowym" ff i jego odrobine tansza wersja bez gripa - inne rozwiazanie bylo by dla canona konkretnym sepuku.

Kasa czeka a nie ma na co ja wydac - 1ds mk3 jest inwestycja na ta chwile i za te pieniadze nieoplacalna (no chyba ze sie komus zwroci po dwoch zleceniach - watpie jednak by takich ludzi bylo duzo) - stary telewizor, matryca gorsza niz w modelu za 3k$, pierwsza wersja zombie mode itd itp. Kto to kupi za 7,5k$ gdy wiadomym jest ze canon musi puscic jego update w najblizszym czasie?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 18-09-2008 o 17:01

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^Wyłącz bolda.

Juza opisał swoje pierwsze wrażenia z tej puchy - może ją ktoś jednak kupi .
    http://www.juzaforum.com/forum-en/vi...st=0&sk=t&sd=a
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Właśnie przed chwilą pokazała się cena 5D MII na stronie

http://www.usa.canon.com/

EOS 5D
    Mark II
    $2699.00

EOS 5D EOS 5D Digital
    $2499.99
    Mam nadzieję, że cena mk I spadnie. Dla mnie nadal jest to "łakomy kąsek" i z prawdziwą przyjemnością zamienię moje 400d na 5d. Tym bardziej, że 12 mpx to i tak dla mnie bardzo dużo - poniżej 1% zdjęć doczekał się odbitek 20x30 a jakieś 3% 10x15

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ^^^^Wyłącz bolda.

Juza opisał swoje pierwsze wrażenia z tej puchy - może ją ktoś jednak kupi .
    http://www.juzaforum.com/forum-en/vi...st=0&sk=t&sd=a
    Ja już czekam niecierpliwie na videoBiFy naszych ptasiarzy
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał

Domyślnie

Porównanie szumów z D700, sample wszystkich ISO

P.S. Jak był to przepraszam, mogłem przegapić :neutral:

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ja już czekam niecierpliwie na videoBiFy naszych ptasiarzy
    No to możesz się nie doczekać, bo D700 filmów nie robi .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_s18 Zobacz posta
    Porównanie szumów z D700, sample wszystkich ISO

P.S. Jak był to przepraszam, mogłem przegapić :neutral:
    Można tam obejrzec powiększone te zdjęcia?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 35 z 315 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów