Strona 34 z 315 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

widzę, że AF rozpala wszystkich do białej gorączki ;-)

To było?
    http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos5dm2/02.html#04

"EOS 5D Mark II keeps you perfectly focused for tack sharp results. The nine-point autofocus (AF) sensor is sensibly configured in a diamond-shaped array for outstanding horizontal and vertical focus coverage. Nine AF points — eight horizontal-line sensitive at f/5.6 and one cross-type, vertical-line sensitive at f/2.8 — combine with six invisible Assist AF points to provide speedy and precise focusing of even fast moving subjects. Three AF modes let you choose the right focus strategy depending on your shooting requirements, and a manual AF point selection mode allows you to activate each of the nine autofocus points manually — a nice touch when your subject is off-center."
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    ".....combine with six invisible Assist AF points ......"
    Pytanie czy jest ktoś widział i czy na pewno istnieją skoro są invisible :-D
    550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Czekaj... czegoś nie kumam. Czy Canon nie dał w 1D Mk3 takiej regulacji? Że wrzucili to do "mniejszej" puszki?
    Canon w 5D Mk2 też to dał.
    Nie kumasz. Pisałem o układzie CAM 3500FX/DX Regulację to dał akurat pierwszy Canon nie konkurencja...
    Co Canon dał w 5II? Protezę układu AF po faceliftingu, o czym nie/pisze Corwin, dlaczego oskarkowy kupił 1DsII, dlaczego inne 1Dynki piszą co piszą (do sprawdzenia w archiwum) nt. pracy autofokusa 1Dynek i reszty?
    Kolega Pikczer (do sprawdzenia w archiwum) spuścił 5D ($3000) i kupił 1Ds3 ($8000) bo pomimo faktu posiadania najlepszego gathe-red-ringu Canona miał zbyt duży odsetek nieostrych zdjęć. Wydał $5000 tylko na lepszy autofokus; później się pewnie okazało, że jako bonus dostał dokładniejszy światłomierz, etc.

Co to za rewolucja więc?
    Więc taka rewolucja, że Nikon w aparacie za $1580, ale to już ci pisałem włożył profesjonalny układ AF, Canon miał rok na reakcję i jedyne co zrobił to (bardzo skutecznie) poprawił mikrosoczewki.
    Wydaje mi się, że nie wiesz, co się dzieje w CAM 3500 kiedy obiekt wyjdzie poza śledzące go pole autofokusa. Otóż w przeciwieństwie do Canona (tu w tym momencie masz już nieostre zdjęcie; oczywiście nie w 1Dynkach) obiekt nadal jest śledzony przez (współpracujący z układem AF) sensor odpowiedzialny za balans bieli i w momencie kiedy wróci (śledzony obiekt) w zakres działania 51-pól AF jego ostrość ponownie jest śledzona przez nie.

To wszystko w masz w D300, aparacie z czasów i półki 40D.

Masz chyba zbyt wygórowane wymagania w stosunku do Canona. Nikona daje jakieś ficzery - to to jest rewolucja. Canon daje, to już jest do niczego.
    Nieprawda. Mój Nikon też nie jest bez wad i o tym pamiętam: największą wadą jest bardzo mocny (a 'la 1DsIII) filtr AA, który psuje całość konstrukcji.

To jest najzwyklejsze "kalanie własnego gniazda". :-)
    ROTFL...a które to jest to moje gniazdo? Jak Sony w Kolonii pokaże ostre: 135/1.4 lub np. 50/1 pierwszy uderzę do tompaca z prośbą o rabat na Alfioka z pierwszego batcha...

Takie typowo polskie zachowanie... niestety. Polacy chyba nie potrafią być z niczego zadowoleni, krytykowanie leży w ich naturze. Dlatego czasem jest mi wstyd, że należę do tej nacji.
    Bez komentarza.

O ile wypisanie się z narodu nie jest proste o tyle wypisanie się z systemu Canona jest bardzo łatwe - co niniejszym polecam zamiast trucia sobie i innym przyjemności z czytania CB. Nie sądzę, żeby to jednak cokolwiek w Twoim i podobnym Tobie przypadkach zmieniło. Po prostu zaczniecie pluć na konkurencyjne systemy - tak z definicji.
    Mógłbym - wzorem innych nie troli, nie pokemonów - uderzyć na PW i bezkarnie zwyzywać cię od troli, itd. tylko that's not my style - to tak przy smutnej okazji Pink Floyd.
    Nie pamiętam byśmy się spotkali w realu, ale nie wykluczam, że tak było. Moja wiedza na twój temat jest zerowa, poza tym jest Ramadan i nie wypada
    Byłeś może ze mną we Francji na obozie? To tam właśnie plułem zaraz po tym jak zjadłem jakieś mięsko w sosie pieprznym.

No tak, jeśli wydanie dobrego szkła dla ciebie jest rewolucją, to nie dziwię się, że w przypadku puszek masz nieziemskie wymagania.
    Dobrym szkłem - jak zapewne wiesz - jest 14II Canona. Nikkor 14-24 jest szkłem, które uczy Zeiss'a 18/3.5 jak powinny wyglądać proste linie, 14-24 to zoom lepszy od stałek.
    No nie ukrywam dla mnie to rewolucja, znak czasu.
    Najciekawsze jest to, że możesz go używać i ty. Jest w Sieci stronka, gdzie można kupić G to EOS adapter, działa...

podobnie jak ty mieli dośc Canona i zmienili system, myślac zapewne jak Ty - rozczarowując się jednak potem. Mogę być w błędzie ale takie przynajmniej odniosłem wrażenie czytając właśnie te opinie.
    No kurcze pudło... znowu

Tak, cena Canon 200/2 jest mega arogancka. Rozczarowanie Nikonem? Tak, zupełnie inaczej (na odwrót) chodzi wszystko począwszy od zakręcania szkieł poprzez zupełnie inne ostrzenie plików czy na filtrze AA kończąc, chociaż dzięki Nikon Polska troszeczkę łatwiej poznaję tą puszkę.

PS. Czytając do tej pory CB miałem cię za rozsądniejszego człowieka... rozumiem, ze puszka ci nie pasuje. Ale żeby zaraz pisać bzdury o rewolucjach u Nikona... :-D
    Wiesz, ta puszka już jest moja (wczoraj dałem dyspozycję) teraz czekam na 2,20...

Taka mała podpowiedź: forum Hazana ma funkcjonalność m. in. ignore list, wpisz tam gietrzy, zaakceptuj i po kłopocie.

Początki nałogu
    CANON Laik

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    The employee told Tech Digest that Canon have the technology to "blow the competition away"
    A co innego mógłby powiedzieć?
    Że nie dali rady przez 3 lata czegoś konkretnego zrobić?

The image quality on the 5d1 was so good that it's still as good as the new NikonD700 even though the Nikon is 3 years younger
    Nie żeby to nie mogła być prawda....albowiem sam mam 5D ...
    A co by Pan wolał pierwszego Golfa GTi z szpachlą, czy nowy model...bo wogóle to pierwszy jest szybszy na prostej /no kawałki prostej/...

It's true that megapixels are often used as a benchmark to compare cameras on, but until the media change their reporting style...
    Jasne a samochody kupujemy bo w Logo piszą który ma większe felgi...

Wszystko to wygląda faktycznie na marketingową...nową śpiewkę...

Ja jestem formalnie obrażony na Canona i za swój obowiązek uważam chrześcijańskie trwanie przy 5D do czasu pojawienia się właściwego modelu - 3D corwin edition :rolleyes:

I tak, wiem że to dziecinne. I już idę robić zdjęcia. :grin:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Witam.

Jak dla mnie jest w tym aparacie wszystko czego można było się spodziewać.
    Najważniejsze by jakość zdjęć na wysokich czułościach była lepsza niż u konkurencji. Jak naprawdę działa AF zobaczymy już wkrótce.
    To nie może być aparat dla typowych fotoreporterów bo od tego są 1-nki.
    A co mile zaskakuje to cena na dzień dzisiejszy już poniżej 8000zł. Taniej niż Alpha 900.
    Pozdrawiam
    Jakub Kaniuka
    Konsultant Handlowy cyfrowe.pl

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jk_cyfrowe_pl Zobacz posta
    A co mile zaskakuje to cena na dzień dzisiejszy już poniżej 8000zł. Taniej niż Alpha 900.
    :-D Super . Jeszcze nowej 5-ki nie ma w sprzedaży a już staniała . To cieszy.

Co do AF - jestem pełen wiary, że nie jest to w 100% ten ze starszego modelu. Reszta na duży PLUS i jestem pewny, że ją kupię. Jedyne co mogło by mnie powstrzymać to prezentacja takiego np.3D :-D na Photokinie w tym roku.
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 18-09-2008 o 16:10
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 131 osób"
    Hazan powinien poważnie pomyśleć o jakiejś reklamie...
    Jarek

Domyślnie

Właśnie przed chwilą pokazała się cena 5D MII na stronie

http://www.usa.canon.com/

EOS 5D
    Mark II
    $2699.00

EOS 5D EOS 5D Digital
    $2499.99

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

200 dołków różnicy? Chyba zapomnieli 2 na 1 jedynkę z przodu ceny MK I zmienić ;-)

Strona 34 z 315 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów