o ja pier.....dykam :-) widzę, że macie nadmiar wolnego czasu.
Jak tak czytam te wszystkie narzekania to się zastanawiam, czy ktoś was zmusza do zakupu 5d mk II? Jeżeli nie, o co co kaman? Kupta se 1ds i po sprawie. Jak was Canon mierzi, to może d3 albo d700?
Chciałbym móc kiedyś zobaczyć te wszystkie zdjęcia których nie zrobicie bo af w 5d mk II się nie wyrobił :-)
^^^^Ja bym proponował jednak nie wznosić się na wyżyny honoru i odpuścić. Szkoda nerwów.
Ten wątek zaraz wyląduje w pralni.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jeszcze się wtrącę odnośnie sensu takiej dyskusji. Krytyka na forum publicznym (może tylko nie w Polsce i nie tak intensywnie) ma ogromny sens, bo każda szanująca się firma sonduje rynek i śledzi między innymi ważniejsze fora tematyczne w internecie, żeby lepiej dopasować się do potrzeb klientów. Do gardeł skakać sobie nie warto, ale nie można też biernie akceptować tego, co nam się nie podoba.
5d w stosunku do 1d mkIII ma bardzo wolny i niepewny AF. Mam nadzieję że nowa 5D będzie jeśli gdzieś nie po środku tej różnicy to choćiaż trochę lepsza niż stara 5D. ja bym tą nową 5D łyknął chociażby ze względu na zajerypną matrycę (porównują ją przecież do obrazka 1ds mkIII). A przecież będzie 3 razy tańsza.
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Pytanie do pragnących zamknięcia wątku:
W czym przeszkadza Wam szanowni forumowicze, istnienie tego wątku?
Rozumiem, że ilością treści nie spełnia on Waszych oczekiwań, ale skoro tak, to może po prostu tu nie zaglądać?
Zapewne, kiedy już pierwsi userzy będą mieć w łapkach nową piątkę, to powstanie nowy wątek, ale jak na razie , ten wydaje mi się być na czasie...
No chyba że jesteście przerażeni ilością Canonierów czytających ten wątek i bardzo Was ta popularność drażni??
Moim zdaniem dobre miejsce, żeby wymienić się znalezionymi news'ami...![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński