Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Uszczelnienia w dslr - temat ogólny

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    problem jest wlasnie wtedy kiedy takiego sprzetu nie ma
    Jeżeli nie istnieje taki sprzęt wśród wszystkich producentów, który spełnił by twoje oczekiwania to należy wybrać ten który najlepiej sprosta twoim potrzebom. Innymi słowy, z czegoś zrezygnować na rzecz jakiejś ważniejszej opcjii.

i tu sie roznimy, bo ja oprocz body mam tez akcesoria systemowe i obiektywy, z ****mi, ktore nie pasuja do Nikona czy do Olka. i niestety jestem skazany albo na kompletna wymiane osprzetu albo czekanie na laske Canona. jedno i drugie wyglada kiepsko
    Jeżeli zmiana systemu nie wchodzi w grę to ten gadżet czy inne temu podobne powinny skutecznie rozwiązać tanio (pod pryzmatem zmiany systemu) i dobrze twór problem.

fajne podejscie, tylko w ten sposob to mozna bylo powiedziec, ze 6Mpix tez wszystkim starczy i trzeba sie z tym pogodzic. ano, nie trzeba. mozna publicznie pyszczyc, az do molochow w desen Canon czy Nikon, ktore tez sledza reakcje uzytkownikow w internecie, dotrze, ze wypuszczanie wiekszej ilosci megapikseli i fps-ow nie wystarczy.
    Ja po prostu uważam, że jedno czy nawet kilku setno-osobowa wojna z Canonem nic nie da, tym bardziej na Canon-Board Gdyby kilka tys użytkowników wysłała maila z prośbo-narzekaniem na uszczelki argumentując, że konkurencja ma to MOŻE by ktoś w C by się tym przejął w inny sposób jak spamem na skrzynkę.

ale tez i pieniedzy. a 1 to sa zdecydowanie nie te pieniadze, jakie bym chcial wydac. ani tez za grzyba nie jest to sprzet dopasowany do np. moich potrzeb.
    Tutaj przychodzi kwestia finansowa i na pewno nigdy u nikogo nie będzie dobrze i tanio, a co najwyżej dobrze. Czy taki sprzęt jest w C czy w innym systemie (na miarę twoich potrzeb) to już nie chcę się wgłębiać.

Pogdybajmy sobie... Gdyby Canon dal uszczelki w segment xxxD... Nabywcami takich korpusów są zazwyczaj ludzie przesiadający się z kompakta na cyfrę. Tanio, jakość super, a na pierwszą lustrzankę do nauki wręcz idealny wybór. No i mamy uszczelki. Zakładam, że taka osoba nawet jak dokupi szkiełka to na pewno nie będą to uszczelnione Lki. Korpus natomiast jest uszczelniony i producent bierze gwarancyjna odpowiedzialność za tę szczelność. No i przychodzi deszcz czy piasek. Korpus nałapał szajsu albo w ogóle nie działa. My jesteśmy mądrzy wiemy, że to obiektyw dał ciała bo jego szczelność jest podobna do durszlaka. No ale taki amator przychodzi na CB, robi burdel bo ma szajs w korpusie a przecież szczelny, klnie na Canona swego w wniebogłosy po czym śle do serwisu bo przecież to Canona wina. Żytnia natomiast mówi fak ju bo to szkiełko dało **** co wynika z miejsc w jakich osadziły się jakieś tam nieczystości czy coś tam. Użytkownik jeszcze bardziej wkurzony sprzedaje to w cholerę i testuje nikona bez uszczelnień i tym razem dba o sprzęt i z nikona jest zadowolony. Takiej historii Canon chyba nie chce słyszeć i znać.

Co by było w segmencie xxD? Zakładając, że również się wyskoczy bez uszczelnionych szkiełek, to taki użytkownik zrobi jeszcze większy hałas bo to już użytkownik raczej świadomy. Moim zdaniem Canon po prostu nie weźmie odpowiedzialności za szczelność korpusu w momencie kiedy nie ma pewności że użytkownik nie podczepi do tego uszczelnionego obiektywu tak jak to ma miejsce wśród jedynek. Nie uważam, że to rozsądne, ale nawet zapis w gwarancji, że szczelność gwarantowana z szczelnym szkłem nic nie da. Bo przyjdzie taki powie że używał z takim szkłem, a tak na prawdę to nawet nie widział takiego szkła na oczy. Najlepsze rozwiązanie to dać uszczelki i nie brać za nie odpowiedzialności ale to też znajdzie się grupa, która będzie mówić, że to źle.

Nie mniej jednak na uszczelki bym się nie obraził, ale czy bym z nich korzystał? W sumie to nie, bo nadal bym o sprzęt dbał, lecz prawdopodobnie byłby on wewnątrz czystszy niż to ma miejsce w nieuszczelnionych korpusach.

Ja uważam, że canon jest dla kasy a nie dla użytkownika Jest miliony użytkowników, które są zadowolone z tego co on oferuje. Całego rynku nie zabierze i nawet nie chce, dlatego tam gdzie 100 tys narzeka, inne 100tys przejdzie do nich bo im się to podoba. Samo życie.
    Ostatnio edytowane przez Grisha ; 04-09-2008 o 09:41

Uprawnienia umieszczania postów