Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Uszczelnienia w dslr - temat ogólny

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Kubaman pyta o potrzebę... Moim zdaniem skoro się ma taką potrzebę, że trzeba robić zdjęcia w takich a nie innych warunkach to i trzeba zainwestować w sprzęt, który tym potrzebom sprosta.
    problem jest wlasnie wtedy kiedy takiego sprzetu nie ma

Nie namawiam nikogo do Canona czy Nikona, Olka czy do zakupu jedynek bo one tylko w C mają gumki. Wszystko mi jedno kto ma jaki system dopóki ten jest z niego zadowolony.
    i tu sie roznimy, bo ja oprocz body mam tez akcesoria systemowe i obiektywy, z ****mi, ktore nie pasuja do Nikona czy do Olka. i niestety jestem skazany albo na kompletna wymiane osprzetu albo czekanie na laske Canona. jedno i drugie wyglada kiepsko

Canon za to ma gumki od jedynek i trzeba się z tym pogodzić, bo nerwami to tylko sobie zdrowie popsujemy, a to ma być przyjemność.
    fajne podejscie, tylko w ten sposob to mozna bylo powiedziec, ze 6Mpix tez wszystkim starczy i trzeba sie z tym pogodzic. ano, nie trzeba. mozna publicznie pyszczyc, az do molochow w desen Canon czy Nikon, ktore tez sledza reakcje uzytkownikow w internecie, dotrze, ze wypuszczanie wiekszej ilosci megapikseli i fps-ow nie wystarczy.

Można bojkotować Canona, że nie daje, można chwalić Olka czy Pentaksa, że daje. Coś to zmieni?
    tylko to moze zmienic. wieczne zadowolenie ze wszystkiego zatrzyma nas na etapie "pelnej klatki nigdy nie bylo, nie ma i nie bedzie potrzebna", jak jeszcze niedawno mieli koledzy spod zoltego sztandaru, wsrod ktorych wielu fanboys reprezentowalo wlasnie postawe "jest dobrze jak jest i nie ma co protestowac".

Nie. Potrzeba zostanie nam nadal taka sama, a.... cuda się zdarzają... ale nie warto na nie liczyć Należy wybierać sprzęt na miarę swoich potrzeb.
    ale tez i pieniedzy. a 1 to sa zdecydowanie nie te pieniadze, jakie bym chcial wydac. ani tez za grzyba nie jest to sprzet dopasowany do np. moich potrzeb.

Super aparat może wyjść... Ale TANI i super to już nie ma mowy
    kwestia podejscia do sprawy. ja uwazam, ze to nie uzytkownicy sa dla Canona tylko Canon dla uzytkownikow i jesli chca moich pieniedzy, to niech sie wysila i dadza mi cos, co mi odpowiada. bo akceptowac byle g*, ktore rzuca nie mam zamiaru. niestety, to wydaje sie byc rzadkie podejscie, bo Canon od kilku lat jedzie na reputacji i pozwala sobie na numery w desen "nowy model" 30D czy ostatnio 50D.

zdecydowanie oczekiwalbym od konsumenta krytycznosci wzgledem oferty producenta, zamiast postawy okreslanej potocznie jako "kladzenie laski".

zupelnie z innej beczki: mam nieodparte wrazenie, ze gdyby Canon w jakims cudownym przyplywie szczodrosci dal do xxD te uszczelki, to nagle wielu uzytkownikow tego forum odkryloby, ze to jest zaje... sprawa. nagle odkryloby, ze w deszczu mozna robic zdjecia i ze jest to fajna rzecz, ze notoryczne chowanie aparatu za pazucha wcale nie jest cool, itd. itp. a Canon Board zalalaby fala "mesjanizmu" przewypasnosci uszczelek i zaszokowania "dlaczego tego nie bylo wczesniej".

tak ze, pozwole sobie zachowac sceptycyzm wzgledem uprawianego powszechnie zaklinania, ze uszczelek nie bylo, nie ma i nikomu nie beda potrzebne. pelnej klatki ani wysokich czulosci tez zaden Nikoniarz nigdy nie potrzebowal, a historia szybko udowodnila zasadnosc tych deklaracji
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 03-09-2008 o 23:27
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów