nie no... ja moge wydawac sie momentami zakrecony, ale kopniety w glowe nie jestem. az tak daleko, zeby przypuszczac, ze Canon to zrobi bym sie nie posunal
kupilem aparat najlepszy za kwote ktora mialem w danym momencie. "system" to bylo dla mnie podowczas kompletnie rozmyte pojecie.
nieroztropne? moze, z dzisiejszej perspektywy. aczkolwiek mowimy tu o prawie 5 latach, w czasie ktorych wiele sie wydarzylo. nawet w stosunku do uzytkownika swiadomego trudno tu jakos oceniac takie wybory
ja przeczytalem tylko i wylacznie pytanie o uszczelki. i tego tematu sie trzymam. jak przejdziemy do innych bajerow to bedzie inna dyskusja.
uszczelki, a raczej nie tyle sam fakt istnienia tych gumek co bardziej zwyczajnej pewnosci, ze aparat wystawiony na dlugotrwale oblewanie woda to przetrwa, to dla mnie bardzo wazna rzecz. wiem ile mozliwosci zdjeciowych stracilem przez ich brak, wiec to nie jest dyskusja o tym "ze bym sobie wydumal". sadze, ze kwestia dotyczy wiekszej liczby osob niz to sie wydaje. czesc z nich tytulem uwielbienia dla napisu na obudowie bedzie bronic sytuacji, ale gdyby dostala gwarancje niezamakalnosci korpusu, to by to po prostu z checia dobrze wykorzystala.
ale tak samo 90% uzytkownikow nie zauwazy roznicy miedzy 15 Mpix a 12 Mpix matrycy. tyle, ze da sie oskubac z ekstra kasy tytulem wiekszego numerku.
nota bene, ktos kiedys wyliczyl, ze 90% posiadaczy puszek entry-level nie wychodzi powyzej obiektywu kupionego wraz z aparatem. nijak nie neguje to faktu powstawania innych obiektywow
no dobra, ale to nie jest ten temat, o ktorym jest mowa w pierwszym poscie. bo tak to masz z gory ustalona negacje i zadajac pytanie tak naprawde chcesz dowiesc, ze nikomu te uszczelki nie sa potrzebne.
w 100% sie zgadzam. zachowujac sobie pelne prawo do tego, ze Canon nie zobaczy ani centa z moich ciezko zarobionych pieniedzy, dopoki sie nie zepnie i nie zaprezentuje czegos co w jakims sensownym stopniu odpowiada moim potrzebom.
a ze mnostwo ludzi biega jak kot z pecherzem ewangelizujac takie to a takie grono na temat najwyzszosci i najpotrzebniejszosci ficzera A lub ficzera B... moich osobistych potrzeb to nie zmienia![]()