Strona 22 z 73 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 726

Wątek: jaka L-ka 24-70 czy 24 105

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Sorry chłopaki i panowie starsi ale Wy *******icie

21 stron tematu same gadki, kilka zdjęć, dosłownie na gramy w stosunku do setek kilogramów gadania o detalach. Jutro będę mieć 24-105L. Sprawdzałem obiektyw w sklepie przez 2h, dzisiaj się muszę przespać z wydatkiem ok. 3k bo do tego nowa torba i filterek. Ale od jutra nie ma mnie w domu A Wy zamiast robić zdjęcia gadajcie se dalej

ps. Pewnie doznam orgazmu wizualnego bo teraz to podpinałem jakąś porażkę w wersji Tamron 28-105 z analoga Ale jak cos pstrykne co mi się spodoba to wrzucę dla tych którzy się zastanawiają nad kupnem.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Sorry chłopaki i panowie starsi ale Wy *******icie

21 stron tematu same gadki, kilka zdjęć, dosłownie na gramy w stosunku do setek kilogramów gadania o detalach. Jutro będę mieć 24-105L. Sprawdzałem obiektyw w sklepie przez 2h, dzisiaj się muszę przespać z wydatkiem ok. 3k bo do tego nowa torba i filterek. Ale od jutra nie ma mnie w domu A Wy zamiast robić zdjęcia gadajcie se dalej
    A nie przyszło Ci do głowy, że wszystko zależy od punktu odniesienia?
    Ty robiąc tamronem z analoga dostaniesz orgazmu, inni focący eL-stałkami co najwyżej mdłości. Cała tajemnica.
    Udanych zdjęć.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    I to właśnie rodzą się moje wątpliwości, kiedy czytam o totalnym mydle na 24-70. Chciałbym się przekonać naocznie, czy to tylko błąd fotografującego, czy też rzeczywiście trafiają się tak kiepskie sztuki. Ot cała ciekawość
    Bzdura powielana z watku na watek. Kilkukrotnie porownujac moje rozne szkla do tych samych w naszych sklepach (znajomi prosili) okazywalo sie, ze sztuki sa delikatnie mowiac - mydlane. A byly to takie cuda jak 35L, 135L jak i 70-200L. Tu nie chodzi tylko o 24-70L - tu chodzi o kazde szklo i tyle. Trzeba testowac i juz a nie skupiac sie na jednym modelu. Sam kiedys przechodzilem taka panike i z perspektywy czasu moge napisac, iz po pierwsze jest to jedno z najczesciej uzywanych przeze mnie szkiel w ciagu dnia i w dobrych warunkach, a po drugie - ostrosc, kolory i cala reszta na FF to bajka. I jedyne co chcialbym w nim zmienic, to dodac wewnetrzne gniskowanie.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    reszta na FF to bajka. I jedyne co chcialbym w nim zmienic, to dodac wewnetrzne gniskowanie.
    A mnie w wątku o 5D ktoś natchnął myslą o 35-70/2L. Pomyśl. To by dopiero było szkło idealne. Na 1D zakładasz 16-35II, na 1Ds 35-70/2.. Nie ma rzeczy nie do zrobienia.. Ech, pomarzyć..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Coś w tym jest co pisze Pikczer też spotkałem się z tym ,że nasze szkła canona są gorszej jakości od tych zza Odry chociaż lub z USA.
    Co do samego 24-70/2.8 sam przerabiałem trzy sztuki zanim wybrałem u TIPa do 5d jedną najlepszą , pozostałe to nie było wprawdzie mydło ( nie canon Polska) ale róznicę w ostrości było od razu widać.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Na 1D zakładasz 16-35II...
    16-35L to nie jest z racji szerokiego kata b. dobre szklo wiec dla mnie nawet na cropie nie bedzie super rozwiazaniem.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A nie przyszło Ci do głowy, że wszystko zależy od punktu odniesienia?
    Ty robiąc tamronem z analoga dostaniesz orgazmu, inni focący eL-stałkami co najwyżej mdłości. Cała tajemnica.
    Udanych zdjęć.

E no przyszło. Ale co komuś kto chce kupić po takim gadaniu ? Jestesmy wszyscy ludźmi którzy fotografują nie ? A co takim najbardziej przemawia do głowy ?

Wydaje mi się że bardziej zdjęcia Czemu tak ich tutaj mało ? Battlecage trzeba by zrobić dla 24-70 vs. 24-105 i będzie sprawa jasna, który jest technicznie lepszy bo czy bardziej użyteczny to już przeciez zależy od insywidualnych nastawień fotografa

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

jeśli posiadał bym już 70-200 to brałbym 24-70 i do tego potem jakiś szeroki

ja dąże do tego kompleciku a to co mam to jestem już zadowolony z działania szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    16-35L to nie jest z racji szerokiego kata b. dobre szklo wiec dla mnie nawet na cropie nie bedzie super rozwiazaniem.
    Miles Davies, możesz rozwinąć to zdanie ?
    Bo kompletnie nie rozumiem dlaczego to nie jest dobre szkło z racji "szerokiego kąta"....

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Miles Davies, możesz rozwinąć to zdanie ?
    Bo kompletnie nie rozumiem dlaczego to nie jest dobre szkło z racji "szerokiego kąta"....
    też się z tym gryzę. Pikczer, co poeta miał na myśli??
    Jarek

Strona 22 z 73 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów