Strona 21 z 73 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 726

Wątek: jaka L-ka 24-70 czy 24 105

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

właśnie
    ile warte jest szkło wiadomo po jakimś czasie normalnego użytkowania
    (zakładam że fotografujący wie jak się posługiwać i co robi)

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie 24-70

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Mnie zżera ciekawość jaką nieostrość może (przy założeniu zachowania wszelkich reguł fotografii) wygenerować 24-70. Ja też nie wybierałem szkła i mam ostrą sztukę.
    Nie tak dawno temu, na moją prośbę wysłałeś mi kilka zdjęć z tego szkła o jakości - średniawej. Więc jednak można trafić na nieostry egzemplarz.

Zablokowany

Domyślnie

I to właśnie rodzą się moje wątpliwości, kiedy czytam o totalnym mydle na 24-70. Chciałbym się przekonać naocznie, czy to tylko błąd fotografującego, czy też rzeczywiście trafiają się tak kiepskie sztuki. Ot cała ciekawość

Viqy - no to cię zdziwię. To ,,nieostre'' szkło u mnie jest ostre. Kupiłem właśnie tę sztukę i stwierdzam, że to bardzo dobre szkło. A wiec...
    Ostatnio edytowane przez himi ; 14-06-2008 o 11:26

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

himi; najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony.
    pozdrawiam Krzysiek

Zablokowany

Domyślnie

Każde szkło trzeba jednak testować samemu. Dopiero wtedy wiesz, co bierzesz. Dostałem możliwość zwrotu szkiełka jeśli nie spasuje, ale nie skorzystam. Jak zapewniał sprzedający - świetny lens. Teraz czas na przesiadkę z 70-200/4 na 2,8. Sądzę, że w tym tygodniu.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    BTW ceny 24-105 lecą potwornie, nowart oferuje już nówkę z keszbekiem za 2600...Ufff.
    No to była tylko jednorazowa oferta - oczywiście już nieaktualna

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    u odpowiednika 24-70 w nikonie ostrość jest taka sama na f/2.8 i f/4.0 i myślę , że flagowe "ślubne" szkło u C też będzie musiało być "żyleta" od pełnej dziury !!
    Zgadza się, jest to ostre szkiełko. Jednak różnica zasadnicza to cena. Canona można mieć po cb za ~3250 a Nikkor to ~5400.

Początki nałogu

Domyślnie

I żeby mieć rzeczywiście 24mm trzeba kupić jeszcze D3 za kilkanaście tys. PLN
    Mordo Ty moja !

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszard_ochódzki Zobacz posta
    I żeby mieć rzeczywiście 24mm trzeba kupić jeszcze D3 za kilkanaście tys. PLN
    No można jeszcze 5D za kilka tyś. ale to przecież stary grat nie robi już praktycznie zdjęć 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No można jeszcze 5D za kilka tyś. ale to przecież stary grat nie robi już praktycznie zdjęć 8).
    Kolega mowil o tym w kontekscie wyzszej ceny nikkora 24-70 (wyzszej od canonowskiego - odrobine gorszego odpowiednika)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Kolega mowil o tym w kontekscie wyzszej ceny nikkora 24-70 (wyzszej od canonowskiego - odrobine gorszego odpowiednika)
    A ja to napisałem w kontekście ogólnym - tak dla porządku rzeczywistości 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 21 z 73 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów