Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasprzak Zobacz posta
    Panie, panowie a co z moimi, wstawionymi pare postów wcześniej?
    Zolty zafarb przeszkadza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veldrin Zobacz posta
    Zolty zafarb przeszkadza.
    Ciagle mam widocznie problemy z monitorem. Fotka allgsm.pl wydaje mi sie za zimna, a moja niby ok.
    Moglby ktos wyregulowac ta zolc i wstawic tak zebym mial podglad 'po regulacji' ?
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Fota taka sama jak poprzednia ale tamta jest imho lepsza (ułożenie włosów)... A tu jeszcze oko rozmydlone przeszkadza... Ale to dziwne mi się wydaje... Jak się ostrzy na oko (czy gdziekolwiek) to GO powinna być chyba w dwie strony - dajmy na to 3cm do przodu i do tyłu(wgłąb zdjęcia) a tutaj jest tylko do tyłu? Czy mi się tylko zdaje czy tak faktycznie być powinno... (widać to dobrze na fotce z językiem który jest nieostry a włosy wgłąb są w GO i do dość spora ilość...)
    Głębia ostrości rozchodzi się 1/3 przed punktem ostrzenia i 2/3 za więc jeżeli robisz zdjęcie na małej GO z bliskiej odległości to te proporcje wyrażane są w mm albo cm, a jeżeli z większej odległości to nawet w metrach. Gdyby te zdjęcie przedstawiało całą postać + odrobinę podłoża przy tych samych ustawieniach przysłony to cała postać powinna znaleźć się w GO.

Uprawnienia umieszczania postów