Strona 113 z 312 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ok wstawiam ostatnie 3 ;-) Dzieki poleceniom Kucza21 zmienie temat ,a przynajmniej sie postaram ;-)

Ech ta Go ;-) cwiczyc cwiczyc ;-) Aparat caly czerwony.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

Ech ta Go cwiczyc cwiczyc
    No nic dodać nic ująć... GO moim amatorskim zdaniem do poprawki w każdym :/ Mnie to razi, szczególnie w 3cim - nieostre brwi... A same kadry ujdą... Ładne, równe światło - cały czas nie wiem gdzie i kiedy takiego szukać

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    No nic dodać nic ująć... GO moim amatorskim zdaniem do poprawki w każdym :/ Mnie to razi, szczególnie w 3cim - nieostre brwi... A same kadry ujdą... Ładne, równe światło - cały czas nie wiem gdzie i kiedy takiego szukać
    Bystry te zdjecia robilem na drugi dzien po weselu ;-) lekko zmeczony ,w ta niedziele. Godziny okolo 15:00. Miejsce: Park. ;-)

Domyślnie

Heh... Czyli właściwie o każdej porze można A było raczej pochmurno? Jak jest pochmurno to mi się wydaje, że będzie za ciemno na robienie zdjęć :/

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    te zdjecia robilem na drugi dzien po weselu ;-) lekko zmeczony
    jesli tlumaczysz tym niedociagniecia to nie powinienes
    robisz jak jestes wypoczety i gotowy albo w ogole.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    jesli tlumaczysz tym niedociagniecia to nie powinienes
    robisz jak jestes wypoczety i gotowy albo w ogole.
    Blum nie nie tlumacze, bo nie ma czego tlumaczyc, sa bledy i tyle ;-)

Bystry bylo tak hmm troche pochmurno ale przenikalo sloneczko tu i tam. Wiekszosc zdjec robiona na torach, nie byly zasloniete zadnymi drzewami, kilka w parku ;-)

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mnie głównie w tych fotkach przeszkadza sino-zielony zafarb - wyglądają trupio. Masz skalibrowany monitor?
    No i to co ktoś juz pisał : głębia na jedno oko co prawda pokazuje, że masz obiektyw o płytkiej GO, ale czy na pewno jest w tym momencie użyta jako środek wyrazu? Chciałeś nam zwrócić uwage że to 'ostre' oko jest jakieś ważniejsze/piękniejsze/bardziej istotne? Szczerze przekaz tego jendego ostrego oka jakoś do mnie nie trafia... Może wyjasnij co to ma wyrazić ?
    pozdrawiam
    M.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Heh... Czyli właściwie o każdej porze można A było raczej pochmurno? Jak jest pochmurno to mi się wydaje, że będzie za ciemno na robienie zdjęć :/
    Właściwie o każdej porze można zrobić bezbłędne zdjęcia ! Może to być 12 w pełnym słońcu, a może być 20 w czasie zachmurzenia, oczywiście mówię o zdjęciach bez żadnego dodatkowego oświetlenia.

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Panowie co Wy z tym GO , przecież to portret z bliska więc czasami jedno oko nie jest ostre ( zresztą skopiuj sobie żrenicę w PS z jednego do drugiego i będzie po poprawkach OK ). ALLGSM robisz już w miarę ładne poprawne zdjęcia , oczywiście zawsze możesz coś poprawić ale czasami dochodzimy już do momentu gdzie kadr , światło , szczegóły grają rolę a nie tylko ułożenie ładnej buzi w podobnych pozach. Niestety nie każdy to widzi i tutaj pojawia się róznica między pstrykaczem który robi niezłe techniczne fotki a artystą który ten sam motyw tak pokaże że aż się chce patrzeć. Tak sobie myślę ze kiedyś to było łatwiej bo w świecie kompaktów praktycznie każde zdjęcie zrobione taką 85/1.8 + dlsr było takie inne , lepsze . Pozdrawiam i zyczę dalszych ładnych fotek dla wszystkich.
    5d + L plecak

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

kurcze napisalem ze zrobiles zmiane jak zobaczylem ta fotke z jezykiem i warkoczykami ona naprawde mi sie podobala,ale po zobaczeniu nastepnych musze stwierdzic ze poziom z pierwszych stron tylko PopSute bardziej.mi tam GO tak nie przeszkadza poza ostatnia fota ale to ze te zdjecia sa trywialne,ciagle rabiesz na to samo kopyto. Jak cos to piszesz a ze swiatlo bylo nie takie a ze zmecznoy po weselu i wstawiasz cala serie takich samych fotek nie wnoszacych nic nowego.sam zobacz 3 ostanie:
    1 lekko z boku
    2 nastepne modelka na tym samym miejscu tylka troszke bardziej na wprost
    3 troszke zblizymy i jest seria do wstawienia jak tralala
    stagnacja kolego

Strona 113 z 312 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów