Strona 110 z 312 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie czepiam się modelki, to wyglada trochę jak przepalenie czerwonego kanału.

Domyślnie

Witam wszystkich w wątku!
    Śledzę forum od jakiegoś czasu, ostatnio bardziej aktywnie.
    Od jakiegos czasu popełniam też portreciki, i zależy mi na ich poprawieniu jeżeli trzeba oczywiscie.

Ps. Mam nadzieję, że kolega allgsm.pl nie będzie zły, że to w jego wątku...w sumie tyle razy tutaj inni dokładali swoje grosze, że może pisać tego nie powinienem. Tak czy siak...pozdrawiam!
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Uzależniony

Domyślnie

Przezolcone sa

Domyślnie

Faktycznie, byly troche o cieplejszej tonacji i miałem coś z PSem, bo na drugim kompie byly faktycznie bardziej żółte. Generalnie wolę cieplejsze fotki.

Proszę o odświeżenie. Poprawiłem. Chyba, że miałeś co innego na myśli.

Znow podpialem pod monitor i moze to kwestia monitora ale napewno kontrast i saturacje maja wieksza na monitorze. Jednak te laptopy to laptopy.
    Musze przysiasc i chociaz do granicy ogladalnosci cos z tym lapem zrobic. Obecnie zdjecia na laptopie mam lekko blade, a na monitorze wydaje mi sie ze OK.

Teraz powinno byc napewno lepiej.
    Ostatnio edytowane przez kasprzak ; 17-08-2008 o 14:08
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Domyślnie

Zmagań z kadrem ciąg dalszy

czy http://img122.imageshack.us/img122/8602/ewa3iy1.jpg

No i ogólnie co sądzicie ?
    Ostatnio edytowane przez Bystry ; 17-08-2008 o 17:56

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    kurcze niektorzy uczepili sie tych dziurek w nosie jakby to conajmniej odbyt byl
    Dosłownie to może nie ale ogólnie taki jest właśnie sens. Portrety powinny wyglądać atrakcyjnie. Ani doskonale widoczne dziurki od nosa ani odbyt - nie wyglądają na zdjęciu atrakcyjnie. Owszem, są tacy, którym to nie przeszkadza, ale operujemy tu pewnymi standardami, poradami ogólnymi.
    Jak fotograf sie uprze to może olać komentarze odnośnie dziurek od nosa "bo mu się tak podoba" i jest OK - niech sobie tak robi, ale niech to robi w świadomości że wobec standardów, kanonów, no ogólnie że większości oglądających się to raczej nie spodoba. I tu następuje moment decyzji - czy fotograf robi tylko dla siebie czy też by innym sie podobało. Ja sam robię raczej tylko dla siebie ale nie odrzucam kanonów i dość dobrze o nich pamiętam .

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może poróbcie sobie trochę mniej pozowanych fotek , na pewno będziecie happy.
    5d + L plecak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex Zobacz posta
    Może poróbcie sobie trochę mniej pozowanych fotek , na pewno będziecie happy.
    Huh? Czego to się tyczy?

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kadr nie ruszany, prosto z puchy. Ech przepalony nos ??: wciaz cwicze i cwicze.

http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

[QUOTE=allgsm.pl;513466]Kadr nie ruszany, prosto z puchy. Ech przepalony nos ??: wciaz cwicze i cwicze.

Coś nie tak masz chyba, bo u mnie nie ma nic przepalonego.......
    Kadr wydaję się ok, chociaż ja bym widział bardziej zamknięty, czyli w pionie.
    Może czepialsko, ale pierwszy kosmyk jest nie ostry troszkę mi to nie pasuję. Jak pisałem światło jak najbardziej ok. Widać, że Twoja kobieta się rozkręca wraz z Tobą.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Zmagań z kadrem ciąg dalszy
    Popracuj również nad światłem.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 17-08-2008 o 21:32 Powód: Automerged Doublepost

Strona 110 z 312 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów