Strona 111 z 282 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161211 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 101 do 1 110 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wow! Al! To twoje? Widzę, że w końcu jakieś bardziej świetlne warunki, no i chyba modelka inna. Od razu napłynął powiew świeżości. Co do foty : bez zastrzerzeń, może jedynie wizualnie rozmiary rąk mi się nie zgadzają (jej prawa ręka jakoś mniejsza). Gratz!

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    chyba najładniejsze z tych co ostatnio zapodałeś
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Widze ze zmiana modelki na dobre ci wyszla dobre swiatlo, wiatr we wlosach, ladne kolory, no ale to chyba tyle dobrego...
    oczy za male
    zle pomalowane co widac na jej prawym oku
    brwi moglbys jej wyregulowac w PS
    5dm2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    bystry- świetny bokeh na tym zdjęciu... klasyczny 50tki co do kadru to mi trochę jednak brakuje tej reki trzymającej spódnicę..
    To bokeh fajny czy fota ;P Mi też tego brakuje Niestety nie potrafię czasami zapanować nad cięciami :/ Super, że się podoba ;] Nie czuję się w szerokich kadrach... Zresztą tak samo jak w B&W

allgsm Nie odgapiaj ;P Kapelusik to mój pomysł Światło, kadr i sialalala wszystko elegancko... Fajny powiew włosów Ale oczy... Prawe jest tak dziwnie przymknięte :/ Wygląda też jakby źle pomalowane (mocniej niż lewe)... Ja swoim modelkom mówię żeby zamknęły oczy i na komendę otworzyły dość szeroko Ktoś to podsunął tu na forum... Nie wiem kto ale to genialne

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    (...)
    Ja swoim modelkom mówię żeby zamknęły oczy i na komendę otworzyły dość szeroko Ktoś to podsunął tu na forum... Nie wiem kto ale to genialne
    VanMurder

Micles, ręce ma dobrych rozmiarów imho

Domyślnie

Głupie pytanie, ale.. Co to daje? :P
    Nie ma szans żeby modelka zmrużyła oczy a i źrenice są lekko większe Poza tym... Jak nie potrafisz zainteresować czymś modelki to to jest dobry sposób żeby się skupiła na fotach ;D Ja totalnie nie umiem rozmawiać podczas zdjęć...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Nie ma szans żeby modelka zmrużyła oczy a i źrenice są lekko większe Poza tym... Jak nie potrafisz zainteresować czymś modelki to to jest dobry sposób żeby się skupiła na fotach ;D Ja totalnie nie umiem rozmawiać podczas zdjęć...
    czasem fajny efekt daje coś takiego... dziewczyna odwraca głowę, na chwilę zamyka oczy, potem otwiera je przekręcając głowę w Twoją stronę patrząc na Ciebie (i masz 2-3s na uchwycenie tego spojrzenia, powinno wyjść świeżo, ciekawie)
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 07-09-2008 o 21:46
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

Domyślnie nad rzeka

to i ja dodam cos od siebie

sigma.... 100mm 1/320 f6.3 iso 200
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Dopiero zaczyna Awatar etheriel

Domyślnie

Macgaw - jak dla mnie to przede wszystkim nieco za duże to zdjęcie jest

Dzięki
    Myślę, że to też od modelki zależy. Ostatnio pozowała mi strasznie gadatliwa dziewczyna
    Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    czasem fajny efekt daje coś takiego... dziewczyna odwraca głowę, na chwilę zamyka oczy, potem otwiera je przekręcając głowę w Twoją stronę patrząc na Ciebie (i masz 2-3s na uchwycenie tego spojrzenia, powinno wyjść świeżo, ciekawie)
    Dzięki, nie omieszkam wypróbować

W sumie to szkoda, że tego nie przeczytałem przed dzisiejszą sesją :P
    I nieśmiało pokażę jeden z efektów

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez etheriel Zobacz posta
    Macgaw - jak dla mnie to przede wszystkim nieco za duże to zdjęcie jest

Dzięki
    Myślę, że to też od modelki zależy. Ostatnio pozowała mi strasznie gadatliwa dziewczyna

Dzięki, nie omieszkam wypróbować

W sumie to szkoda, że tego nie przeczytałem przed dzisiejszą sesją :P
    I nieśmiało pokażę jeden z efektów
    Za ciemno na twarzy, przydala by sie blenda. Z tego co widze zdjecie bylo robione przed zachodem slonca, zlota blenda fajnie by rozswietlila twarz i nadala jej brazowego koloru.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Strona 111 z 282 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161211 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów