superśiwetne zdjęcie, duzo obróbki?
superśiwetne zdjęcie, duzo obróbki?
To ja też dołączę do zachwytów ;-) Wyjaranie mnie nie przeszkadza, wręcz lubię takie (ew. na spódnicy trochę można by powalczyć).
Body, stałki, zoomik
Ciąłbym trochę prawą stronę i górę...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Nom w sumie mozna by przyciac. Narazie wstepna wersja. Znak wodny jest bo wiadomo ;-) docelowo bedzie inny jak rusze ze stronka
@micles - no niestety przy tak kontrastowej scenie lepiej przejarac tlo a dobrze doswietlic twarz niz nie przepalic nic a twarz "taka se". Zreszta zajawilem sie taka tonacja zdejc po ogladnieciu "luccia i sex" (polecam film). Dzieki za pozytywne odebranieciagle sie ucze
@gunia - bardzo malo, wolane w lightroomie na "zero" wszystko, w PS'ie wyczyszczone 4 syfki, wywalone wory spod oczu, levelsami podciagniete delikatnie cienie, potem skopiowalem dwie warstwy balance color (jedna mieszana jako overlay dla kontrastu, a druga normal do zmiany kolorystyki), tyle ;-)
Ostatnio edytowane przez liquidsound ; 26-08-2008 o 13:59
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
czegos mi brakuje w tych zdjeciach...
5dm2
Ano... a ja opiszę czego mi brakuje.
Kadry mocno takie sobie. Ani ciasne, ani szerokie, brak zupełnie kompozycji, a gdy brak pomysłu na kadr to niech chociaż zdecydowanie centralny będzie a nie tak... w pół drogi do nikąd.
Światło dobrze znalezione ale trzeba dociągnąć do końca.
Modelka na obu cały czas kieruje głowę do góry, a powina raczej na wprost czy lekko w dół, popróbować z przechyłem, z usmiechem i bez uśmiechu. Oprócz tego odrobina pudru i korektora pod oczy jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
Karola ma bardzo ładne usta - niech spróbuje odpuścić malowanie oczu (co najwyżej raz jakimś delikatnym, nie kontrastującym ze skóra cieniem głasnąć i delikatnie tusz do rzęs) a podkreślić usta. Przy miękkim i ładnym świetle jak tu, z dopracowanym kadrem (nic w tle, żadnych napisów czy łańcuszków po rogach zdjęcia odciągających uwagę) - powinno być lepiej.
A tłumaczenie "bo to takie spontaniczne, nieprzygotowane ujęcia" już tyle razy było w tym wątku że spływa po mnie jak woda po kaczce - nie tłumaczyć się tak, bo albo oczekujesz krytyki albo pstrykasz ot tak sobie spontaniczne fotki i nikomu nie musisz ich pokazywać.
Ale jeśli w 11 zgodnie z tym co jest napisane dziewczyna powinna tryskać homorem i wyglądać na szczęśliwą lub pewną siebie. Zmień w photoshopie napis zamiast happy to sad , będzie ok ...