Tak, kupuję sprzęt bezpośrednio od dystrybutorów w Niemczech. Co z tego wynika? Jaki niby jad muszę przełykać? Co to niby tłumaczy?Aaaa, teraz zauważyłem, że Pan Nowart handluje sprzętem, prosto z DE! To tłumaczy jad który musi przełykać, tłumaczy również skąd mógł zakupić 6 sztuk Sigmy 50/1.4. Reszty bzdur jednak nie tłumaczy
Póki co to tylko i wyłącznie ty sączysz tu personalny jad nie mogąc przełknąć , iż ktoś ma negatywne opinie o sprzedawanych przez ciebie produktach... to właśnie wiele tłumaczy...
Oczywiście wszystko co nie pochodzi z dystrybucji Sigma Polska to złom i tandeta. Taak... te moje Sigmy z pewnością pochodziły z najnowszej partii intensywnie podrabianych obiektywów Sigma - jakby było co podrabiać...
Rozumiem, że w celu zdeprecjonowania czyiś słów trzeba wypisać trochę inwektyw i bredni ale ty w tej materii celujesz już na tym forum w samą dziesiątkę...
JA, JA, TYLKO JA... tak kolego,jesteś wspaniały. Twoje profesjonalne, pelne troski o klienta kulturalne zachowanie bije jasnym światłem na całe to forum...
Chamstwo i prostactwo twojej wypowiedzi osiągnęło już głębokie dno. Rzekłbym, iż to tak odległe, drugie dno, iż jakakolwiek polemika z kimś takim jest kompletnie bezcelowa. Dlatego już ostatecznie pożegnam cię na tym polu zaciekłej polemiki, mimo świadomości jak wiele wiader żygowin i pomyj jeszcze tu wylejesz...
Test optycznych Canona 50 1.4
Test optycznych Sigmy 50 1.4
Widać tu doskonale skąd wrażenie mydła na f/1.4 z Sigmy. Permanentne problemy z celnością AF. Pokrywa się to idealnie z moimi testami tych szkieł i opisanymi wrażeniami.
W krytyce tego szkła nie mam JAKIEGOKOLWIEK interesu. Mało tego - chwalę to szkło za wszystko poza ostrością ( w zasadzie jej brakiem) na pełnej dziurze i celności/pewności działania AF.
A ty kolego z foto-netu nie udowodniłeś tej fantastycznej jakości sprzedawanych przez siebie szkiełek ani razu. Prawisz tylko jakiś to wspaniały, jakiego nie masz zaplecza i doświadczenia... Tak cię krytyka tego cudu uraziła, że poza wiadrami żygowin nie potrafisz wybełkotać nic konstruktywnego.
Poziom agresji i jadu w twoim wykonaniu na widok krytyki twojego asortymentu jest iście zadziwiające i dające do myślenia...
To tyle w temacie. Żegnam.