Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Wypożycz, wypróbuj i kup jak przypasuje. Nie kieruj się opinią jednej osoby, która problemu szuka nie tam gdzie trzeba. Wypożyczając obiektyw niczego nie ryzykujesz.
    Najgorsze jest to ze wyprobowalem dwie nowki. zachowywaly sie dokladnie tak samo - nieprzewidywalnie powyzej 3m. optycznie swietne.poczekam az wiecej na runek wejdzie narazie katuje 50L i 50 1,4.

sampel na 1,4. niestety ostreosci nie pokazuje poniewaz robilem w jpg z shpns na +7 wiec jpg poniszczony. bardziej chciialem pokazac bokeh i kolory.
    puszka to 5d. tutaj akurat strzal trafiony z AF.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Najgorsze jest to ze wyprobowalem dwie nowki. zachowywaly sie dokladnie tak samo - nieprzewidywalnie powyzej 3m. optycznie swietne.poczekam az wiecej na runek wejdzie narazie katuje 50L i 50 1,4.

sampel na 1,4. niestety ostreosci nie pokazuje poniewaz robilem w jpg z shpns na +7 wiec jpg poniszczony. bardziej chciialem pokazac bokeh i kolory.
    puszka to 5d. tutaj akurat strzal trafiony z AF.
    Ale problem jest niby z AF? Sprawdzę dokładnie, mamy 40D do testów na razie na tym testowałem. Polecam przy tym szkle robić na -0.7 EV i wyciągać potem w programie, wychodzą kapitalne przejścia tonalne no i nie będzie takich przepałów. W takich sytuacja ten obiektyw pokazuje co potrafi. Na przykład aberracja przy 1.4 jest znikoma w porównaniu z EF 50/1.4 a nawet zeissem. Jeśli to tylko kwestia AF to w zasadzie problem można rozwiązać szybko i bezboleśnie. Tylko jak ktoś pisze, że zamawia 6 sztuk i odsyła 6 sztuk to sory ale ja mu nie wierzę, do tego robi krecią robotę.

Uzależniony

Domyślnie

... Jeśli to tylko kwestia AF to w zasadzie problem można rozwiązać szybko i bezboleśnie. ...
    Nie jestem pewien - dlaczego zatem sa szkla dobre optycznie a do dzis nie poprawiono AF? (np. Tamron 17-50).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tylko jak ktoś pisze, że zamawia 6 sztuk i odsyła 6 sztuk to sory ale ja mu nie wierzę, do tego robi krecią robotę.
    Dlaczego mialby to robic?
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 06-08-2008 o 14:03 Powód: Automerged Doublepost
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Nie jestem pewien - dlaczego zatem sa szkla dobre optycznie a do dzis nie poprawiono AF? (np. Tamron 17-50).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Dlaczego mialby to robic?
    Pytanie pierwsze, bo prościej jest kalibrować pod korpus najwyraźniej Nie wiem, trzeba pytać producenta, względy technologiczne sądzę. Normy

Pytanie drugie, bo nie ma w Polsce sklepu, który dostał by z oficjalnej dystrybucji taką ilość 50/1.4, a ja nie wysyłałem nikomu tylu Dzwoniłem w tej sprawie do dystrybutora i dlatego dementuję. A sklepy z nieoficjalnej dystrybucji nie sądzę by miały tle sztuk na półce lub szły na taki układ. Nie wiemy tez jakiej jakości i skąd jest to towar. Dlatego pytam co to za sklep. Warto wyjaśnić bo jak na razie to lipa jest jakaś.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pytanie pierwsze, bo prościej jest kalibrować pod korpus najwyraźniej Nie wiem, trzeba pytać producenta, względy technologiczne sądzę. Normy
    Szczerze mówiąc nie sądzę. Sprawdzałem celność AF i z bliska (ok 1m) trafiała z pewnym rozrzutem w obie strony ale jeszcze przyzwoicie. Z daleka 99% strzałów miała potężny front focus taki jak tutaj:
    sample
    Szkło oczywiście z oficjalnej dystrybucji.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Szczerze mówiąc nie sądzę. Sprawdzałem celność AF i z bliska (ok 1m) trafiała z pewnym rozrzutem w obie strony ale jeszcze przyzwoicie. Z daleka 99% strzałów miała potężny front focus taki jak tutaj:
    sample
    Szkło oczywiście z oficjalnej dystrybucji.
    A ja mam starą puszkę Canona D60 która z każdym szkłem ostrzy doskonale, nawet z tym co ma w 5D BF wielki jak nie wiem co. I co mam o tym myśleć?

Uprawnienia umieszczania postów