Strona 21 z 135 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    ... ja licze ze sigma poprawi serie i jeszcze we wrzesniu kupie sobie ja...
    Czy to mozliwe?
    Sigma projektowala i testowala jakis czas to szkielko - wiec chyba byli swiadomi tej "ułomności"
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Czy to mozliwe?
    Sigma projektowala i testowala jakis czas to szkielko - wiec chyba byli swiadomi tej "ułomności"
    Z tym testowaniem to nigdy nic nie wiadomo. Skoro pojawiały się błędy w 1d MkIII to tutaj mnie tym bardziej nie dziwią.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Wczoraj dostałem kolejne 3 sztuki tego szkła - wszystkie wracają. Żadna z nich nie dorasta nawet do pięt - jeśli chodzi o ostrość - Canonowi 50/1.4.
    Ja nie mam problemów z celnością AF w tych szkłach - wszystkie w punkcie ale jednakowo mydlane... porażka na całej linii :-|
    Napisz mi gdzie kupiłeś te 3 sztuki, bo jak do tej pory do polski oficjalną drogą dystrybucji weszło kilkanaście sztuk z czego ja miałem 4 na półce. Nie mam informacji od klientów o jakichkolwiek problemach z tym szkłem. Pytałem też w innych SPC i niema reklamacji a ludzie są zachwyceni. Sam mam na SPC, mogę pożyczyć jak ktoś chce potestować. W mojej ocenie porównywałem go z zeiss 50/1.4 Zeiss Planar T* 1.4/50 ZS i jest od tego szkła lepszy, dużo lepszy jeśli chodzi o pracę pod światło, ostrość i rozkład kontrast. Canonem 1.4 tez fociłem ale odłożyłem go tak szybko jak dostałem Sigmę. Przy 1.4 nawet nie ma co porównywać. Jeśli chodzi o pracę Af nie mam z nim problemów. Nie wiem u kogo kupujesz te obiektywy ale powinieneś zmienić albo dostawcę albo koprus, bo nie tu tkwi problem. Chetnie odpowiem na wszelkie pytania.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Wiec moze jest nadzieja...
    Ja jestem napalony na to szklo.
    Jest jescze jedna sprawa. nawet jesli klienci nie narzekali to nie znaczy ze wszystko oki. piwrwsza sigma 30 jaka mialem miala ogromne problemy AF dowiedzialem sie o tym 1,5 pozniej jak zaczalem "widziec"
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany

Domyślnie

Wiec moze jest nadzieja...
    Ja jestem napalony na to szklo.
    Jest jescze jedna sprawa. nawet jesli klienci nie narzekali to nie znaczy ze wszystko oki. piwrwsza sigma 30 jaka mialem miala ogromne problemy AF dowiedzialem sie o tym 1,5 pozniej jak zaczalem "widziec"
    Wypożycz, wypróbuj i kup jak przypasuje. Nie kieruj się opinią jednej osoby, która problemu szuka nie tam gdzie trzeba. Wypożyczając obiektyw niczego nie ryzykujesz.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Wypożycz, wypróbuj i kup jak przypasuje. Nie kieruj się opinią jednej osoby, która problemu szuka nie tam gdzie trzeba. Wypożyczając obiektyw niczego nie ryzykujesz.
    Najgorsze jest to ze wyprobowalem dwie nowki. zachowywaly sie dokladnie tak samo - nieprzewidywalnie powyzej 3m. optycznie swietne.poczekam az wiecej na runek wejdzie narazie katuje 50L i 50 1,4.

sampel na 1,4. niestety ostreosci nie pokazuje poniewaz robilem w jpg z shpns na +7 wiec jpg poniszczony. bardziej chciialem pokazac bokeh i kolory.
    puszka to 5d. tutaj akurat strzal trafiony z AF.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany

Domyślnie

Najgorsze jest to ze wyprobowalem dwie nowki. zachowywaly sie dokladnie tak samo - nieprzewidywalnie powyzej 3m. optycznie swietne.poczekam az wiecej na runek wejdzie narazie katuje 50L i 50 1,4.

sampel na 1,4. niestety ostreosci nie pokazuje poniewaz robilem w jpg z shpns na +7 wiec jpg poniszczony. bardziej chciialem pokazac bokeh i kolory.
    puszka to 5d. tutaj akurat strzal trafiony z AF.
    Ale problem jest niby z AF? Sprawdzę dokładnie, mamy 40D do testów na razie na tym testowałem. Polecam przy tym szkle robić na -0.7 EV i wyciągać potem w programie, wychodzą kapitalne przejścia tonalne no i nie będzie takich przepałów. W takich sytuacja ten obiektyw pokazuje co potrafi. Na przykład aberracja przy 1.4 jest znikoma w porównaniu z EF 50/1.4 a nawet zeissem. Jeśli to tylko kwestia AF to w zasadzie problem można rozwiązać szybko i bezboleśnie. Tylko jak ktoś pisze, że zamawia 6 sztuk i odsyła 6 sztuk to sory ale ja mu nie wierzę, do tego robi krecią robotę.

Uzależniony

Domyślnie

... Jeśli to tylko kwestia AF to w zasadzie problem można rozwiązać szybko i bezboleśnie. ...
    Nie jestem pewien - dlaczego zatem sa szkla dobre optycznie a do dzis nie poprawiono AF? (np. Tamron 17-50).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tylko jak ktoś pisze, że zamawia 6 sztuk i odsyła 6 sztuk to sory ale ja mu nie wierzę, do tego robi krecią robotę.
    Dlaczego mialby to robic?
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 06-08-2008 o 14:03 Powód: Automerged Doublepost
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Nie jestem pewien - dlaczego zatem sa szkla dobre optycznie a do dzis nie poprawiono AF? (np. Tamron 17-50).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Dlaczego mialby to robic?
    Pytanie pierwsze, bo prościej jest kalibrować pod korpus najwyraźniej Nie wiem, trzeba pytać producenta, względy technologiczne sądzę. Normy

Pytanie drugie, bo nie ma w Polsce sklepu, który dostał by z oficjalnej dystrybucji taką ilość 50/1.4, a ja nie wysyłałem nikomu tylu Dzwoniłem w tej sprawie do dystrybutora i dlatego dementuję. A sklepy z nieoficjalnej dystrybucji nie sądzę by miały tle sztuk na półce lub szły na taki układ. Nie wiemy tez jakiej jakości i skąd jest to towar. Dlatego pytam co to za sklep. Warto wyjaśnić bo jak na razie to lipa jest jakaś.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Ja też przyłączam sie do zdania ze to krecia robota - sample z tego szkła są świetne i nie do uwierzenia jest to, że ktoś dostaje 6 szkieł z rzędu kichowatych optycznie - nie mówię tu o af.
    Najwidoczniej kolega nowart ma skiszone body albo do opchnięcia jeszcze troche canonów 50 1,4 i robi im dobra reklame

Sigma jest na moim celowniku ale ze względu na to że dopiero w listopadzie będe w sensownym kraju odnośnie zakupów narazie czekam

Strona 21 z 135 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów