C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Napisz mi gdzie kupiłeś te 3 sztuki, bo jak do tej pory do polski oficjalną drogą dystrybucji weszło kilkanaście sztuk z czego ja miałem 4 na półce. Nie mam informacji od klientów o jakichkolwiek problemach z tym szkłem. Pytałem też w innych SPC i niema reklamacji a ludzie są zachwyceni. Sam mam na SPC, mogę pożyczyć jak ktoś chce potestować. W mojej ocenie porównywałem go z zeiss 50/1.4 Zeiss Planar T* 1.4/50 ZS i jest od tego szkła lepszy, dużo lepszy jeśli chodzi o pracę pod światło, ostrość i rozkład kontrast. Canonem 1.4 tez fociłem ale odłożyłem go tak szybko jak dostałem Sigmę. Przy 1.4 nawet nie ma co porównywać. Jeśli chodzi o pracę Af nie mam z nim problemów. Nie wiem u kogo kupujesz te obiektywy ale powinieneś zmienić albo dostawcę albo koprus, bo nie tu tkwi problem. Chetnie odpowiem na wszelkie pytania.
Wiec moze jest nadzieja...
Ja jestem napalony na to szklo.
Jest jescze jedna sprawa. nawet jesli klienci nie narzekali to nie znaczy ze wszystko oki. piwrwsza sigma 30 jaka mialem miala ogromne problemy AF dowiedzialem sie o tym 1,5 pozniej jak zaczalem "widziec"![]()
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Najgorsze jest to ze wyprobowalem dwie nowki. zachowywaly sie dokladnie tak samo - nieprzewidywalnie powyzej 3m. optycznie swietne.poczekam az wiecej na runek wejdzie narazie katuje 50L i 50 1,4.
sampel na 1,4. niestety ostreosci nie pokazuje poniewaz robilem w jpg z shpns na +7 wiec jpg poniszczony. bardziej chciialem pokazac bokeh i kolory.
puszka to 5d. tutaj akurat strzal trafiony z AF.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Ale problem jest niby z AF? Sprawdzę dokładnie, mamy 40D do testów na razie na tym testowałem. Polecam przy tym szkle robić na -0.7 EV i wyciągać potem w programie, wychodzą kapitalne przejścia tonalne no i nie będzie takich przepałów. W takich sytuacja ten obiektyw pokazuje co potrafi. Na przykład aberracja przy 1.4 jest znikoma w porównaniu z EF 50/1.4 a nawet zeissem. Jeśli to tylko kwestia AF to w zasadzie problem można rozwiązać szybko i bezboleśnie. Tylko jak ktoś pisze, że zamawia 6 sztuk i odsyła 6 sztuk to sory ale ja mu nie wierzę, do tego robi krecią robotę.
Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 06-08-2008 o 14:03 Powód: Automerged Doublepost
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
Pytanie pierwsze, bo prościej jest kalibrować pod korpus najwyraźniejNie wiem, trzeba pytać producenta, względy technologiczne sądzę. Normy
Pytanie drugie, bo nie ma w Polsce sklepu, który dostał by z oficjalnej dystrybucji taką ilość 50/1.4, a ja nie wysyłałem nikomu tyluDzwoniłem w tej sprawie do dystrybutora i dlatego dementuję. A sklepy z nieoficjalnej dystrybucji nie sądzę by miały tle sztuk na półce lub szły na taki układ. Nie wiemy tez jakiej jakości i skąd jest to towar. Dlatego pytam co to za sklep. Warto wyjaśnić bo jak na razie to lipa jest jakaś.
Ja też przyłączam sie do zdania ze to krecia robota - sample z tego szkła są świetne i nie do uwierzenia jest to, że ktoś dostaje 6 szkieł z rzędu kichowatych optycznie - nie mówię tu o af.
Najwidoczniej kolega nowart ma skiszone body albo do opchnięcia jeszcze troche canonów 50 1,4 i robi im dobra reklame
Sigma jest na moim celowniku ale ze względu na to że dopiero w listopadzie będe w sensownym kraju odnośnie zakupów narazie czekam![]()