Strona 75 z 312 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Mnie się podoba, czy mogę wiedzieć jakie szkiełko i na jakiej przysłonie?
    Dzięki za miłe słowa (dla CyberR też, nad cieniem w drugiej focie popracuję jeszcze). Użyte szkiełko to EF 50 1.4, przysłona 1.8.
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

@marekk_ok: Samsung syncmaster 757dfx (crt)... Chyba nie może być aż tak ogromnej różnicy w tym robię a w tym co inni widzą... Ja swój dodatkowo jeszcze sprawdzałem z tym co mi pokazuje aparat na swoim lcd i jest wszystko bardzo podobnie... U znajomych też jest podobnie choć są delikatne odchyły... Ale bez drastycznych różnic... Byłoby łatwiej gdybyś opisał co nie pasuję w tych kolorach i np. to poprawił mówiąc jak mniej więcej poprawiłeś... Ja dopiero raczkuję i lubię eksperymentować ze wszystkim... Może to być moja wina... Zganianie na monitor jest trochę takie na siłę...

Ja na tym zdjęciu:
    http://img508.imageshack.us/img508/1827/kama1wowha8.jpg
    Widzę soczyście niebieski oczy, ciepłą twarz, brązowe włosy, kremową koszulkę z brązowym znaczkiem, no i zielony las... miejscami jaśniejszy a czasami ciemniejszy, na skraju dróżki jest także trochę jakby spalonej trawy (takie siano)... I taki chciałem uzyskać efekt... Miało być ciepło bo tak lubię Teraz pytanie do Was czy tak to wygląda? Czy jest to dobre? Co można by zmienić? Co jest źle?

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    Ale beton... modelka ma świetną, dobrze zdefiniowaną żuchwę (pewnie wiele kobiet zazdrości), a kolega CybeR ją brutalnie zepsuł :/
    Zgadzam się - kolega cybeR nie powinien brać się za tak daleko posunięte zmiany, w kształcie twarzy, na pewno nie bez lepszej znajomości kobiecej anatomii

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Ok odpowiedz na zadanie Vanmurdera, widze ,ze nikt z kolegow nie zabral sie za ten temat ;-) Uwaga !!! Wiem wiem swiatlo na policzku ale nie wiem jak sie tego pozbyc, probowalem tak jak pisze Scoot Kelby za pomoca stepla,ale nie podoba mi sie efekt. I tu mam pytanie do kolegow jak sie tego cholerstwa pozbyc ?

Balans bieli leży. Pozbyć się światełka możesz rozpraszając je, nawet jakimś prześcieradłem.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    I takie rady lubie CybeR ;-)
    Tak lepiej ? :

Aha ,ta biel CybeR to swiatlo ,nie makijaz ;-)
    lepiej, ale pion zdecydowanie korzystniej wygląda - świetnie uchwyciłeś to pożądliwe spojrzenie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Ja na tym zdjęciu:
    Widzę soczyście niebieski oczy, ciepłą twarz, brązowe włosy, kremową koszulkę z brązowym znaczkiem, no i zielony las... miejscami jaśniejszy a czasami ciemniejszy, na skraju dróżki jest także trochę jakby spalonej trawy (takie siano)... I taki chciałem uzyskać efekt... Miało być ciepło bo tak lubię Teraz pytanie do Was czy tak to wygląda? Czy jest to dobre? Co można by zmienić? Co jest źle?
    moze jakbys dal RAW to ktos moglby poprobowac, bo bawienie sie z tak juz popsutym jpgiem jest malo przyjemne, jak dla mnie :/
    poprosimy o RAW
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony

Domyślnie

@marekk_ok: Samsung syncmaster 757dfx (crt)... Chyba nie może być aż tak ogromnej różnicy w tym robię a w tym co inni widzą...
    Moze byc roznica i to czesto nie mała.

Ja swój dodatkowo jeszcze sprawdzałem z tym co mi pokazuje aparat na swoim lcd i jest wszystko bardzo podobnie...
    To co pokazuje aparat na LCD to jest tylko bardzo slaby podglad - nie bierz tego jako wzorzec.

U znajomych też jest podobnie choć są delikatne odchyły... Ale bez drastycznych różnic... Byłoby łatwiej gdybyś opisał co nie pasuję w tych kolorach i np. to poprawił mówiąc jak mniej więcej poprawiłeś... Ja dopiero raczkuję i lubię eksperymentować ze wszystkim... Może to być moja wina... Zganianie na monitor jest trochę takie na siłę...

Ja na tym zdjęciu:
    Tak jak napisal Miszaqq - daj RAW-a - ktos moze znajdzie chwilke i sprobuje to "wywolac".
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Balans bieli leży. Pozbyć się światełka możesz rozpraszając je, nawet jakimś prześcieradłem.
    Kucza to to ja juz wiem ;-) Chodzi mi o to ,jak sie pozbyc takiego swiatla po zrobionym zdjeciu, a dokladnie na tej fotce ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wyrzucić całe zdjęcie, albo nawet go nie robić. To tak nie da rady ustawić modelki byle gdzie, pstryknąć, a później walczyć z jakimiś wadami w PSie. Pozbyć się światła na poliku możesz na miliard sposobów, ale najłatwiejszym będzie zrobienie następnego zdjęcia z innymi ustawieniami zestawu : światło-aparat-modelka.

Strona 75 z 312 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów