Strona 74 z 312 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    I takie rady lubie CybeR ;-)
    Tak lepiej ?

Aha ,ta biel CybeR to swiatlo ,nie makijaz ;-)

Niebo lepiej !!

Dziwne to swiatlo ale skoro tak piszesz

--
    Robert.

Domyślnie

Nie no dalej jakies to dziwne jest. Zielen jak nie z tego świata i to GO jakas taka nie fajna.
    W czym to robiles JPG czy w RAW ?
    W RAW... Zieleń jest mniej więcej taka jaka była tam faktycznie... Przynajmniej tak mi się wydaje... Jeszcze zobaczę do rawa jak jest bez przeróbek... Najwyżej to jakoś połączę bo efekt końcowy jest kilkunasto-stopniowym kombinowaniem ... GO nieciekawa bo koleżanka bardzo rzadko robi fajne miny i strasznie ciężko coś normalnego utrafić mimo moich zaleceń... W zamieszaniu zapomniałem np. blendy wyciągnąć albo zwiększyć ogniskowej... Jest na 28mm przy f/4 robione KITem na 400D... Poza tym szerszy kadr nawet bardziej mi się podoba... Wygląda to jakby koleżanka zapraszała w ścieżkę wgłąb lasu (którą co prawda słabo widać...) ;P

Odrobinę inna wersja: http://img183.imageshack.us/img183/4...a1finalnh8.jpg

PS Świetnie allgsm.pl !! Od jakiegoś czasu obserwuję Twoje poczynania i ta fota jest po prostu jakby nie Twoja Brawo (od amatora ;P)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyberR Zobacz posta
    Niebo lepiej !!
    Piekło gorzej! Wg mojego (skromnego, ale jednak) doświadczenia białka nie są dobrym materiałem na pobieranie WB. Wystarczy spojrzeć na top/koszulkę/co_ona_tam_ma_ubrane. Pierwsze zdjęcie : ubranie wyszło białe, ale faktycznie twarz ostro zaczerwieniona
    Drugie zdjęcie : białka białe, ale reszta ostro zielona.

Rada : albo ustawić ręcznie (nie wystarczy wprawa, trzeba mieć jeszcze oko ), albo ściągnąć czerwienie saturacją z pierwszego zdjęcia, albo policzyć średnią arytmetyczną pomiarów na białka i na ubranie

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

CybeR ano to swiatlo ;-) Generalnie zdjecie robione w pokoju ,nie dalo sie dzisiaj wyjsc na zewnatrz, mam zaluzje w oknie i tak sie nimi bawilem ;-) Powiem szczerze ,ze tak to wyszlo ,ze mozna sciemniac ,ze to makijaz ;-)
    Micles ,fakt troche zielenia zajechalo ,ale co do koszulki kolor trafiony ,ona nie byla biala a taka hmm lekko niebieskawa ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Piekło gorzej! Wg mojego (skromnego, ale jednak) doświadczenia białka nie są dobrym materiałem na pobieranie WB. Wystarczy spojrzeć na top/koszulkę/co_ona_tam_ma_ubrane. Pierwsze zdjęcie : ubranie wyszło białe, ale faktycznie twarz ostro zaczerwieniona
    Drugie zdjęcie : białka białe, ale reszta ostro zielona.

Rada : albo ustawić ręcznie (nie wystarczy wprawa, trzeba mieć jeszcze oko ), albo ściągnąć czerwienie saturacją z pierwszego zdjęcia, albo policzyć średnią arytmetyczną pomiarów na białka i na ubranie

Bzdura. Czy ja napisalem ze ma klinkac na galki oczne celem pobrania probki do balansu WB.
    Sciaganie saturacja czernieni to dosc prymitywne ale skoro tak piszesz Sa inne sprawdzone sposoby korekcji koloru ludzkiej skory polecam google + korekacja koloru lub tez materialy drukowane

allgsm: wywolaj dwa razy RAW raz bluzka powiedzmy biala a drugi jak ostatni. Polacz to w PS na warstwach i bedzie ok.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta

Koszulka jest "kremowa"... Taka jak na zdjęciu... Natomiast koleżanka nie ma holywoodzkiego uśmiechu i to jest naturalny kolor kości (to drugie zdjęcie bo na tym pierwszym jest lekki zafarb na żółto faktycznie)... Teraz jest tak jak chciałem jeśli chodzi o kolory
    Cos jest nie tak z kolorami na tej fotce. Moze monitor (kalibrowany/profilowany?)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ok odpowiedz na zadanie Vanmurdera, widze ,ze nikt z kolegow nie zabral sie za ten temat ;-) Uwaga !!! Wiem wiem swiatlo na policzku ale nie wiem jak sie tego pozbyc, probowalem tak jak pisze Scoot Kelby za pomoca stepla,ale nie podoba mi sie efekt. I tu mam pytanie do kolegow jak sie tego cholerstwa pozbyc ?

http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Cos jest nie tak z kolorami na tej fotce. Moze monitor (kalibrowany/profilowany?)
    Kalibrowałem ręcznie z pomocą adobe gamma... Raz poszedłem z fotkami do labu i były bardzo podobne na ich monitorach...

Wypaliłem trochę lasu przy obróbce i dopiero teraz to zauważyłem jak spojrzałem na oryginalny raw... Wrzucam hybrydę ...

http://img508.imageshack.us/img508/1827/kama1wowha8.jpg

Proszę powiedzcie co nie pasuje w tych kolorach tak bardziej szczegółowo bo samo stwierdzenie, że jest źle niestety mi nie daje żadnych wskazówek...

Pozdrawiam!

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Jeszcze jedno do oceny:

Mnie się podoba, czy mogę wiedzieć jakie szkiełko i na jakiej przysłonie?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Kalibrowałem ręcznie z pomocą adobe gamma... Pozdrawiam!
    Nie jestem "guru" w zakresie kalibracji monitorow - ale chyba taka reczna kalibracja za pomoca adobe gamma, to nie jest najlepszy pomysl. Z moich obserwacji to kalibrowanie na oko jest obarczone bardzo duzym bledem. Moze to byc powod Twoich zmagan z barwami. Jaki monitor uzywasz do obrobki fotek?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Strona 74 z 312 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów